Właśnie napisałaś to, co chciałam Ci podpowiedzieć
Tam gdzie znak zapytania dałabym lawendę a przy wiśniach kostki z buksików + któraś z turzyc (podobnie ja u nawigatorki)
Pumilio zostaw ... zobaczysz jak wszystko razem będzie się komponowalo
Pozdrawiam
O, to by było dobre
Poza tym ja naprawdę nie chce żeby wszystko było takie "od linijki"
Pragnę ogrodu nowoczesnego (bo minimalistyczny to on już chyba nie będzie hihi, chociaż skoro Marzenki ogród nazywają minimalistycznym...to kto wie ), nie formalnego
Nie wiem jak to ująć, ale chciałabym aby było w nim czuć swobodę i lekkość, przy zachowaniu nowoczesnego sznytu
Np. wczoraj przesadzilam z M 8 kulek... na trawnik M jest zachwycony efektem Wokół kulek posadze carexy (bliżej ogrodzenia gdzie cień), a dalej niedźwiedzie futro, żeby trawnik się z nim "zlewał"
A więc nie ma tam rabaty sensu stricte oddzielonej kancikiem czy ekobordem, a raczej jedno przechodzi w drugie
Ale się tu dzieje !!! Ja głosu nie zabieram bo mądrzejsi świetne sugestie i inspirki podsuwają a co jedna to ładniejsza Podoba mi się Twoje zdecydowanie co do wyglądu ogrodu. No i pomysł z lawendą + ew. szałwią w znaku zapytania Też widziałam ostatnio w O. sadzonki lawendy, dokładnie takie same jakie kupowałam w kwietniu.
a !! i poka te buksy w trawie !!