Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika sezon 2017 13:41, 07 maj 2019

Do góry
Witam, mam pytanie ile cm od ogrodzenia rosną te graby? To są fastigiaty? i jeszcze od jakiej wysokości jest on prowadzony?

czy te przed frontowym ogrodzeniem mają taką sama odległość od płota?

Jeszcze chciałam zapytać za grabem rośnie( to czerwonolistne) pęcherznica?
Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Pozdrawiam i zostaję tutaj na dłużej
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 13:25, 07 maj 2019

Do góry
Rodki zaczynają, jak wszystkie zaczną kwitnąć będzie kolorowo
Po nitce do kłębka ;) 13:23, 07 maj 2019

Do góry
malinia napisał(a)

tzn?

No wiesz, bez żadnych obrzeży, tylko cięte kanty półksiężycem, o tak:

Usunę fotę później.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:21, 07 maj 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Nie padało! Na szczęście. Można było zakończyć etap cięcia. Teraz tylko pozostało rozdrobnić gałęzie i wysypać zrębki na rabaty.

Haniu, myślę o ściółkowaniu zrębkami, mam ich kilka taczek z tegorocznego cięcia.
Powiedz, czy takie świeże, tegoroczne mogę już rozrzucić pomiędzy roślinami? Nie będzie problemu z brakiem azotu? Nadają się pod winorośl, na ścieżki pomiędzy grządkami warzywnymi? Truskawki mogę nimi wyściółkować? Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami w tym temacie, bo pierwszy raz mam własne, świeże zrębki (z odmładzanych jabłonek, śliwy i mocno ograniczonej w tym roku wisterii).
Podwórkowa rehabilitacja 13:05, 07 maj 2019

Do góry
Makusia napisał(a)
Reniu mam pytanie
Skuszona u Ciebie zakupiłam dwie identyczne doniczki wiszące. Na pudełku info, że instrukcja w środku. W środku instrukcji brak, więc chciałam dopytać- czy ta gąbka, to ma za zadanie chronić jeszcze dokładniej przed wysypywaniem się ziemi? Bo ją się aplikuje od spodu na ten kołnierz który jest przy łodydze rośliny, tak?

Witam
Dokładnie tak jak myślisz. Wyciekająca woda jest czysta dzięki temu.
Pomidorki posadzisz?
Podwórkowa rehabilitacja 13:02, 07 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Wczoraj wodę ścięło u mnie, szron był na trawniku. Najbardziej ucierpiały piwonie, za duże, by je okryć. Za obietnicę śliczne dzięki, nasionka chętnie przygarnę, a sadzonki może wcześniej uda mi się namierzyć stacjonarnie, to dam znać. Parasolki fajna rzecz, od mrozu też? Cieniowałam nimi latem świeżo przesadzone hortki, pomogło.

Oj to rzeczywiście, przymrozek przyłapany na gorącym uczynku.

Parasolka raczej chroni od zimnego wiatru, myślę, że to wystarczy, bo temperatura oscyluje w granicach 4 stopni.
Pomidory odkryłam i nadal żyją, pelargonie w domu okupują stoły i inne szafki ale nie mam siły tak tego nosić w tę i z powrotem. Bób i selery naciowe na zimno nie reagują.
Wczoraj usnęłam jak dziecko przed 22 ze zmęczenia.

Brugmansje w szklarni i Powojnik Mayleen plus mnóstwo pszczół na nim

Przerwa na kawę... 12:45, 07 maj 2019

Do góry
Na koniec różne ogrodowe wykopaliska i skrzat witający i żegnający gości

Koniec relacji ))
Przerwa na kawę... 12:43, 07 maj 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 12:42, 07 maj 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 12:38, 07 maj 2019

Do góry
Pod bosymi stopami 12:38, 07 maj 2019

Do góry
Derenie :
schowany w cisach Satomi (wieje)

I Teutonia

Ogród przydomowy - Hosty 12:38, 07 maj 2019

Do góry
Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale pozbyłem się sosny za zródełkiem. Obecnie poszukuje ambrowca kulistego.
Przerwa na kawę... 12:36, 07 maj 2019

Do góry
Pod bosymi stopami 12:34, 07 maj 2019

Do góry
I na koniec umbrowa :

Rabata jest do ponownego przekopania bo jak sadziliśmy wiśnie przygotowaliśmy tylko takie koła po mniej więcej metrze średnicy. Teraz dopiero robimy resztę.

Tu drugi koniec tej rabaty i właśnie tu chciałabym wsadzić derenie. Ten placyk ma wymiary 4x4 mniej więcej. Chciałabym żeby te dwa derenie go wypełniły i nawzajem się "przeplatały".

...uDany ogród 12:33, 07 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Och ja też trzymam kciuki za maturzystę i za mamę
Widziałam Danuś kalinę "Popcorn"...kusiła mnie, ale nie wzięłam, bo zapachu nie czułam...znasz ją?
Wpadłam podpatrzeć jak u Was ze szklarnią idzie u nas już fundamenty chyba wylane?
Domek malutki jest bardziej przytulny, ja teraz marzę o naprawdę malutkim domku, wiesz nie ogarniam całego domu, ciągle jeszcze łazienki z prawdziwą wanną na górze nam brakuje i obejście wokół domu nie wygląda tak jak chciałam wszystkiego za dużo, także nie martw się małe jest piękne

Aguś już po matmie, jutro angol podstawa i rozszerzenie. Potem ustne, w sumie to chyba będzie już z górki
Popcorn nie pachnie ale jest bardzo ładna, mam ja w ogrodzie

U nas praca stoi w miejscu, raz że matura, dwa że M ma mnóstwo pracy a sama nie dam rady nic zrobić nawet nie mam weny żeby jechać do ogrodu.
Myślę, że zaczniemy od przyszłego tygodnia chyba, że coś wyskoczy...
Wiem o czym mówisz, mój poprzedni dom był całkiem spory choć nie ogromny i żeby utrzymać go w czystości i dobrym stanie stale sprzątałam, dosłownie biegałam na mopie
Do końca nie był w 100% wykończony, teraz chcę dom skończony w każdym calu
Wiem, że małe jest piękne, bo niestety ja z tych dużych, ale wewnętrznie jestem ...wysoką, szczupłą brunetką
Domek będzie naprawdę malutki , muszę go tak zaaranżować żeby mimo swych gabarytów nie wydawał się ciasny...ma być jasny i ciepły
Wykończysz wszystko! Powoli dojdziesz do końca, przecież nikt Cie nie goni. Moja ostatnia dewiza...wyluzować i Tobie tego życzę!

Tu popcorn w tle

Przerwa na kawę... 12:32, 07 maj 2019

Do góry
Pod bosymi stopami 12:29, 07 maj 2019

Do góry
Rabata brzozowa

i początek drugiej strony, jak nadamy temu fragmentowi ostateczny kształt prawdopodobnie w korytarzyku będzie furtka. Z tyłu rosną maliny i przygotowane jest poletko pod pomidory a w samym rogu kwitnie świdośliwa.
Ta rabata której widac kawałek będzie duża i tam muszę znaleźć miejsce na moją nową miłość wiązową Aktualnie ją przekopuję więc jeszcze chwila.

Tą część ogrodu obfotografuję jak powyznaczamy ostateczne rabaty.
Przerwa na kawę... 12:28, 07 maj 2019

Do góry
Donice
Przerwa na kawę... 12:25, 07 maj 2019

Do góry
Taras z odzysku jest cudowny. Te zdobienia podbiły moje serducho.
Przerwa na kawę... 12:24, 07 maj 2019

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies