Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 23:22, 17 sie 2011

Do góry
co do bratków to powiem Wam ze w ŁomŻy są dwa ronda jedno obok drugiego nazwanę imieniem Hanki Bielickiej. Obsadzane są zawsze w formie kolorowych kapeluszy. W ubiegłym roku bratki kwitły na nich w listopadzie!!!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:20, 17 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

ale u Ciebie piękne zmiany znów Aniu Bonsai to strzał w 10! Będzie tam wygladal bardzo reprezentacyjnie

Dzięki ta rabatka jeszcze nie dokończona jest, będzie tam jeszcze z 6-7 kulek bukszanowych i żwirek

a wiem wiem Inspirowane Danusiowym ogrodem minimalistycznym Czekam niecierpliwie na rezultaty!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:18, 17 sie 2011

Do góry
Ana napisał(a)
ale u Ciebie piękne zmiany znów Aniu Bonsai to strzał w 10! Będzie tam wygladal bardzo reprezentacyjnie

Dzięki ta rabatka jeszcze nie dokończona jest, będzie tam jeszcze z 6-7 kulek bukszanowych i żwirek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 17 sie 2011

Do góry
pierwsze po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miskant zebrano, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami

drugie po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miłorząb mops, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami

trzecie po lewej dwa cisy, bukszpan podsadzone żurawką peche, za cisami miłorząb mops i miskant zebrano, po prawej stronie 'Cuningham's White' , stożek cisa podsadzone żurawkami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:08, 17 sie 2011

Do góry
Serba zasadziliśmy ale bylo juz późno i nie mam fotek mam do wsadzenia jeszcze cisowe kule. Mają być styłu domu obok stawiku, ale mam wątpliwości... co do nich dolożyć. posiedziałam i cos tam naskrobałam liczę na Waszą pomoc z szerokim uśmiechem
Ogród zmyślony 16:26, 17 sie 2011

Do góry
Myszorek a ja w pierwszym momencie myślałam że to faktycznie trzmieliny, aże zastanawiam się jak je okryć na zimę to pomyślałam że robisz próbę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 16:06, 17 sie 2011

Do góry
Sylwia naprawdę? byłam przekonana że on tylko do półcienia, nawet tutaj na forum ktoś mi pisał że na slońce to on się nie nadaje i ewentualnie jak chce go mieć to muszę obok posadzić drzewa które zrobią mu cień.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:06, 17 sie 2011

Do góry
byłam dzisiaj w szkółce kupiłam serba w róg działki przed domemn chcialam kupić jeszcze jodły kaukaskie ale nie było... wziełam też kilka wrzosów do doniczek i bardzo ale to baaaardzo kusiły mnie Cunningham's White nawet kwitły, ale one do półcienia a u mnie wszędzie słońce ;/
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:02, 17 sie 2011

Do góry
Danusiu w dzisiejszych zdjęciach można się zakochać POEZJA
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:30, 16 sie 2011

Do góry
banalne pytanie róże przycina się jesienią czy wiosną? bo te moje mają doś duże gałązki to 'cukierek' musiałby być duży... a co za tym idzie ciężki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:25, 16 sie 2011

Do góry
a co z korzeniami wówczas jak je wykopiesz?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:20, 16 sie 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)
Ania, jeszcze jedno ! róże pienne tez mogą Ci przemarznąć.... moje, a miałam 2 przemarzły pomomo okrywania, bo te pienne się przychyla do ziemi i kopczykuje. Moment szczepienia jest taki wrażliwy. Można też ponoć wykopac i kopczylować, musisz doczytać, bo szkoda byłoby tych róż.

a ja myślałam że może okryć je od góry jakimś kokonem z agrowłókniny lub czymś w tym stylu. no bo jak je przygiąć do ziemi? bałabym się że się złamą bo one dość wysokie są.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:18, 16 sie 2011

Do góry
Danusiu Ty to masz oko, miałaś racje są zarazy....czym je opryskać? czy trzeba wszystko w środku dokładnie spryskać, gałązka po gałązce czy tak ogólnie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:11, 16 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Dziewczyny, okrywacie szczepioną trzmielinę na zimę??? Moja posadzona w ubiegłym roku we wrześniu niestety zmarzła, w tym roku posadziłam nową i zastanawiam się czy ja okryć?

Ja też muszę popytać... zielona jestem wszystkie roślinki w moim ogrodzie oza thujami będą zimowały poraz pierwszy.... a w ubieglym roku bylo ciekawie

ja miałam szczepioną trzmielinke i niestety przemarzła więc radzę okryć !
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:32, 16 sie 2011

Do góry
Danusiu wyczytalam w necie że na tego tarcznika stosowć Actellic 500 EC lub Mospilanem 20 SP, a Ty co polecasz? i czy można to stosować prewencyjnie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 16 sie 2011

Do góry
jak kupiłam te cisy to się naczytałam o szkodnikach i międzyinnymi o tym że atakują je tarczniki i wiecie co? Pojechałam na wakacje i miałam sen.... oglądam sobie moje ciski rozchylam gałązki a tam tarcze takie ogromne na 10-20cm, przeraziłam się i ze strachu się obudziłam. Później się śmiałam sama ze siebie. Mam nadzieję że to nie sen proroczy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:18, 16 sie 2011

Do góry
ooo zdążyłaś odpisać nim się na produkowałam zerknę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:17, 16 sie 2011

Do góry
Danusiu w wodzie nie stoji, te listki różówawe są od spodu, poobrywam je dzisiaj jak prestanie padać!!! jakby dawno nie padało , a co z cisem? przyciąć te odrosty? czy cis się szczepi mikroryzą i ewentualnie jaką, taką jak dla iglaków?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:14, 16 sie 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Przed wyjazdem na wakacje nie zdążyłam wsadzić cisowego bonzai i po powrocie zastałam coś takiego

młode przyrosty na koncówkach delikatnie zmienily kolor na żółtawy, co to może być?

Jest świeżutko posadzony to również może być powód , jak się mylę to pewnie Danusia zrobi mi korektę

To nic groźnego, natomiast na pierwszym zdjęciu zobaczyłam na gałązkach jakieś objawy inne, ale za bardzo nie widać. Przyjrzyj się czy na gałązkach nioe ma tarczek - to mogą być miseczniki, bo lubią cisy. Zobacz czy ich nie ma.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:11, 16 sie 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Coś się dzieje z moją trzmieliną na pniu... kilka listków szmienilo kolor na różowawy i kilka takich opadło... co jej może być?

Pozostała część wygląda zdrowo, wydaje mi się, że to nic groźnego, zobacz do ziemi czy nie stoi w wodzie Aniu. Możesz poskubać jej te odmienne listki, może gubi stare? Gdyby zmieniałą kolor wszystkich liści to wtedy trzeba byłoby szukać przyczyny.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies