Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Syla 11:23, 17 sie 2011

Podzielam opinię przedmówców Miłego dzionka ..... ja od rana z łopatą i nożykiem tak naprzemiennie
Gardenarium 11:41, 17 sie 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
Danusiu cudnie. A powiedz mi czy Cunningham's White (też u mnie kwitnie) zdąży jeszcze raz uzyskać pąki i zakwitnąć na wiosnę ?

Tak

Instagram Ogrodowiska
moniam 12:09, 17 sie 2011

Pani Danusiu,
wracając do tematu trawy, który był nie dawno poruszany, czy mogłaby Pani podać nazwę sprawdzonego przez Panią nawozu jesiennego. Dzisiaj zastosuję już ostatnią dawkę florovitu do trawy. I może czas pomyśleć o zakupie nawozu jesiennego. Dodam, że jest to trawnik założony w kwietniu. I nadal zastanawiam się nad tym czy konieczne jest jego nawożenie potasowo fosforowe, czy może trawa przezimuje równie dobrze bez nawożenia jesiennego.
A tak na marginesie to w przyszłym sezonie zakupię Hydrocomplex, bowiem patrząc teraz na trawę mam wrażenie , że brakuje jakiegoś mikroelementu.
Monic 12:16, 17 sie 2011

gardenarium napisał(a)

Ojej, jakie cudne te białe miliony!! Piękne kwiatuszki! Kusicie nimi, a teraz już nie do kupienia... Ta biała odmiana jest chyba z tych najdrobniejszych o sztywnych pędach? Z tego rodzaju mam jasnoróżową.

Tak, te są drobniutkie nawet bardzo

Te drobniutkie mniej obficie kwitną, ale i tak są śliczne, bo białe
Safoya 12:23, 17 sie 2011

Piękne masz kolory w ogrodzie Danusiu. Uwielbiam elegancję w twoim ogrodzie.
justi 13:03, 17 sie 2011

Jak zapachniało u Ciebie Danusiu romantyzmem tak o poranku. Miło poczytać. Pozdrawiam serdecznie!
ana_art 14:02, 17 sie 2011

Danusiu w dzisiejszych zdjęciach można się zakochać POEZJA
jotka 14:16, 17 sie 2011

Mech i tojeść na kostce pięknie dodają naturalnego akcentu w Twoim pięknym wymuskanym ogrodzie
Pszczelarnia 15:19, 17 sie 2011

Zgadzam się z moją przedmówczynią Piękny, atrakcyjny ogród.
Danusiu, jak zrobić oczko wodne w balii cynowej? Wkopać ją do ziemi i dopiero? Jakie roślinki włożyć? Je się jakoś zabezpiecza na zimę?
an_tre 15:38, 17 sie 2011

Wróciłam z pracy i co pierwsze to ogrodowisko i Twój wątek Danusiu chętnie pospacerowałam po Twoim ogrodzie ździebko się rozleniwiając, chociaż to nie poranek, a popołudnie chłonąc cudowne obrazy z ogrodu mogę teraz zajrzeć do siebie i popatrzeć na motylki różnej maści może też coś nowego zakwitło?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies