Magnolia wyczuła wiosną moją chęć usunięcia jej z tego miejsca gdzie rośnie. Nei chciała rosnąć, niewiele kwitła. Jak podjęłam decyzję to nie tylko, że przepięknie w tym roku zakwitła ale też zaczęła naprawdę rosnąć
A na dokładkę abym miała o czym myśleć jeszcze teraz rozwija kwiaty
Pierwszy wyraźny pąk w tym roku ma Acropolis:
Dereń kousa też zakwitł. Może jeszcze nie tak jak bym chciała ale tez jestem zadowolona
A ponieważ po ostatnich deszczach było mokro jak nie wiem, to kosiłam i takie coś mi wyszło. Tak właśnie wyobrażałam sobie moją łąkę ze ścieżką prowadzącą do studni. Nawet te miejsca, które wcześniej raziły gołą ziemią teraz wyższa trawa pozasłaniała, a roślinki tam posadzone przecież wkrótce się rozrosną i zakwitną.
Agnieszko paprocie zauroczyły mnie już dawno (dawno nawet w mojej skali czasowej ) polowałem na nie w swoich wędrówkach do gór wysokich ale gdy okazało się że łatwiej je zdobyć na Allegro to jakoś chęć na nowe mi przeszła i ciut je zaniedbałem
W Jurajskim piękne obrazy stworzyłaś roślinami architekturą i terenem a ja próbuję coś sklecić iglaczkami
Madziulka, o tak to cudowny czas azaliowy w ogrodzie.Takich żywych kolorów.
Z daleka widocznych, mocnych, pięknych
W szerokim kadrze całości ogrodu nie obejmę,ale sporo już może wpaść.
Mi tutaj chodziło o pokazanie azalii.
Dzis niedziela ,,byl czas na odpoczynek i po drodze nad zalew
taka kalinę widzialam.I taka tez mala sadzonkę posadziłam wczopraj sobie nad stawem .
Kalina koralowa Compactum