Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 18:04, 04 maj 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Uwielbiam tawuły: są cudne na wiosnę, jesienią pięknie się przebarwiają i szybko startują po zimie. Łatwo się ukorzeniają Aniu.

Kasia moje tawuły pochodzą od jednej matki. Sama ukorzeniłam. Kolejne będą na dalszą część żywopłotu. Cały czas patrzę i patrzę, że mało mam roślin w ogrodzie.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:57, 04 maj 2019

Do góry
effka napisał(a)
Magda to ta rabata z buksami, ewentualnie możesz podmienić ze dwa buksy na stożki.
W zeszłym roku

I w kwietniu

Wiesz że dopiero teraz zauważyłam podobieństwo mojej rabaty do twojej albo twojej do mojej ? Plan na trzmieliny na pniu był , nawet jedną kupiłam ale posadziłam ja w donicy przed domem. A jakby te busky zastąpić trzcinnikiem Karl foester? Ja go uwielbiam. To jest rabata od frontu domu i dobrze by było żeby jednak była atrakcyjna cały rok.
Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 17:55, 04 maj 2019

Do góry
Tak Małgosiu, w tym roku nawóz do magnolii zapodałam na wiosnę bo w zeszłym roku było mało kwiatów. A w tym z kolei krótko kwitła bo wiatr stracił płatki. Oprócz tego pod wszystkie roślinki stosuję mączkę rogową.
Z posadzonych róż niestety trzy mi przemarzły chyba, bo listki zwiędły i uschły. Nie wiem dlaczego. Tak samo były okryte jak te posadzone zaraz obok. Tak samo podlewane, taka sama ziemia i stanowisko.
Na razie daję im szansę i zobaczymy.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 17:49, 04 maj 2019

Do góry
Ania, Basiu dziękuję.
Dzisiaj pomalowaliśmy taras olejem do tarasów w kolorze kasztanowym z dodatkiem oleju z orzechów tungowca. Natomiast krzesła olejem bezbarwnym. Co prawda stoją one na tarasie prawie miesiąc. Nie zauważyłam oznak szarości ale wolałam zabezpieczyć.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:43, 04 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, fajnie to wygląda, moim zdaniem dodaj więcej azalii, żeby wypełniły puste miejsca. Żurawki palace Purple to najstarsza odmiana, zamień na ładniejsze.
Funkie daj niebieskie, nie zielone. Same niebieskie.

Berberysów nie rób na przemian pstrokato, tylko jedna odmiana. 5 szt.

Skarpa już częściowo zagospodarowana. Brakuje berberysow nad środkową trzmielina. Zabrakło kilku zurawek i funkii. Jak obsadzić najniższą cześć? Miały być turzyce ale chyba muszę dac jeszcze jeden rząd roślin żeby nie było pustych plam. No i co posadzic w skrajnych partiach. Czy pomiędzy rosliny które już mam posadzone dac coś zadarniajacego?
Raczkujący ogród Iwony 17:37, 04 maj 2019

Do góry
isia33 napisał(a)
Lato 2018.

To jest chyba jaśminowiec Belle Etoile. Jesteś z niego zadowolona?

Bardzo wydoroślał twój ogród, zrobił się bujny. Podoba mi się zwłaszcza jego jesienna odsłona. I jeszcze wypatrzyłam piękną hostę w donicy i kącik na tarasie i wiele innych uroczych widoczków.
Po nitce do kłębka ;) 17:30, 04 maj 2019

Do góry
malinia napisał(a)

Rewolucja na rabacie
W tle wyższe Miskanty główne skrzypce limki
Dolem pójdą aureolki
Co myślicie??
Pierwsze zdjęcie równo rok temu

Miskanty, limki i hakonki idealnie pasują. Zastanawiam się tylko, czy nie za wąsko tam. Jakie masz odległości między miskantami i limkami?
Dodałabym jeszcze jeżówki

Ogród na glinie 17:19, 04 maj 2019

Do góry
Dziś podjęłam próbę posadzenia w jakimś rytmie roślin na moim rozsadniku.

trzmieliny i buksy z moich sadzonek.
Irysy to wymiana z ogrodowiska, mocno się rozrosły.
Samosiejki jeżówek.
Dorzuciłam troszkę floksów.

Księżycowy... 17:05, 04 maj 2019

Do góry
Pozdrowienia z ogrodu warzywnego. Własnie mi ładnie podlewa wysiane dzisiaj cukinie, kabaczki i dynie.

Pan Groszek dostał już podpory.

Skoro pada, to zamówiłam sobie dwadzieścia nowych sadzonek malin jesiennych: Polana, Polka, Polesie.
Podwórkowa rehabilitacja 16:49, 04 maj 2019

Do góry
gobasia napisał(a)

Pozwolę zacytować i ja ...piękny jest ,aż sobie poczytałam o kukulikach i zapisałam nazwę

Ładnie wygląda na tle zielonych liści tulipanów i róż. Ciekawe czy się nałożą z rosnącymi obok Pashminami i Diamond Eyes i jak to będzie wyglądało
Podwórkowa rehabilitacja 16:40, 04 maj 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Powojnik obłędny Tulipany acuminata boskie, Monty Don ma cudną rabatę z nimi. Odmianowym kuklikiem zachwycam się już drugi rok, u mnie niedostępny. Czekam z wysadzaniem pomidorów na zewnątrz do przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że Twoje przetrwały

Dziś powojnik Mayleen jakby więcej kwiatów rozwinął. Wyszło na chwilę słonko i od razu mnóstwo pszczół na nim pracowało

Acuminaty mam 5 sztuk i tyle by zakwitło gdyby biały pies nie zjadł 3 pąków.
Akurat te sobie podobał. Szkoda, że z wiekiem ich nie przybywa.
Nasiona kuklika masz zaklepane. Sadzonkę jak się rozrosną też

Pomidory przetrwały, rano je odkryłam, bo skrapla się woda na folii. Wieczorem znów obatulę.

Kobea i pelargonie nieokryte też dały radę.

Co ciekawe pomidory eksperymentalnie zostawione na balkonie nieokryte też żyją i mają się dobrze
Nawożenie, zasilanie trawnika 16:26, 04 maj 2019

Do góry
Witam, co zrobić gdy trawnik został przenawożony? Na 360m2 poszło 25 kg nawozu saletrzak azotowy( sypany na początku kwietnia
Kiedy ewentualnie sypnąć nawozem Yara Mil complex i ile zużyć nawozu na 360m2.
Mokradło... i mój ogród 16:25, 04 maj 2019

Do góry

Taki mój busz.
Bez/Lilak - Syringa 16:25, 04 maj 2019

Do góry
dzisiejsza zdobycz (może Marcheal Lanes)

Ogród z widokiem na jezioro 16:21, 04 maj 2019

Do góry
Ogród specjalnie nie ucierpiał
Wiadomość z ostatniej chwili - nareszcie deszcz pada

Raczkujący ogród Iwony 16:21, 04 maj 2019

Do góry
Ogród Mokre 16:20, 04 maj 2019

Do góry
Witam wszystkich w moim ogrodzie. Jestem Tomek. Mój póki co młody ogród ma ok 700m2 i prace nad nim zacząłem w 2018r. Chciałbym się podzielić efektami swojej pracy z osobami o podobnych zainteresowaniach. Jak do tej pory wszystko staram się wykonywać samodzielnie (z pomocą małżonki) bo sprawia mi to dużą przyjemność. Miłego oglądania i czytania.

kwiecień 2019r.

Raczkujący ogród Iwony 16:19, 04 maj 2019

Do góry
Mokradło... i mój ogród 16:18, 04 maj 2019

Do góry
Niestety przy tej pogodzie moje róże zaatakował przędziorek i mszyce. Ale obiecałam sobie bardziej ekologicznie działać w tym roky. The Fairy piękna zieleń:

New Down

Baronesse

Red Leonardo

Raczkujący ogród Iwony 16:17, 04 maj 2019

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies