Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

mikina34 08:40, 19 cze 2019

Ewo,
wczoraj wracając z pracy zauważyłam bardzo ciekawe krzewy, wyglądały jak drobne róże, spore krzewy gęsto ukwiecone, może udałoby Ci się rozszyfrować co to jest? Swoją drga piękne nasadzenia miejskie i zestawienia z dereniem, aż miło się przejść takim chodnikiem Coraz częściej widzę u nas nawet w centrum Łodzi ładnie skomponowaną zieleń.
Fotkę później usunę.
Anda 10:01, 19 cze 2019

Mikina, Moniu, myślę że to jakieś róże rabatowe, np. Bonica albo Fairy albo jakieś inne. Kwitną czasem tak gęsto, że nie widać listków. Tu Fairy
https://www.whiteflowerfarm.com/mas_assets/cache/image/5/7/2/2/22306.Jpg

Fotkę zostaw
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mikina34 11:43, 19 cze 2019

Na zdjęciu tego nie widać, ale wyglądają zjawiskowo. Kwiatki są jednak troszkę mniejsze niż te co podałaś, ale aż nabrałam chęci żeby sobie zafundować takie cudo
Dziękuję

edit:
chyba to może być The Fairy, znalazłam podobną fotkę w necie
Poppy 12:52, 19 cze 2019

Anda napisał(a)

Większość kwiatów juz wycięłam, ale postaram się zebrać. Nie wiem, czy sie uda, bo on jeszcze nigdy się u mnie nie wysiał. Maczku w makówkach chyba nigdy nie było. Makówki zasychają.

Emma zakwitła nawet całkiem obficie jak na pierwszaka

Haha, no naprawdę nie wiem, dlaczego A ja u Ciebie chciałabym obejrzeć szersze kadry, ale rozumiem, jeśli akurat teraz jest to niewykonalne

W sumie, jak o tym mysle, to moze one nie rozmnazaja sie przez nasiona, hmm. To by moze usprawiedliwialo cene tych makow, te akurat sa czesto drozsze niz inne. W kazdym badz razie piekne!
Moja Emma ma dwa paki, ale byla tak slaba sadzonka, ze jej wybaczam. Shalott tez ma, i chyba tym razem nie bedzie zolta.
A kadry to wiesz, pokaze, ale inaczej Publicznie mi glupio, bo na kazdym zdjeciu mam work in progress z cala masa 'ozdobnikow', taki burdelnik bardziej niz ogrod.
Zuzka25 12:57, 19 cze 2019

mikina34 napisał(a)
Na zdjęciu tego nie widać, ale wyglądają zjawiskowo. Kwiatki są jednak troszkę mniejsze niż te co podałaś, ale aż nabrałam chęci żeby sobie zafundować takie cudo
Dziękuję

edit:
chyba to może być The Fairy, znalazłam podobną fotkę w necie

Ja mam posadzone róże okrywowe alba meidiland i widok jest podobny
anabuko1 17:34, 19 cze 2019

Anda napisał(a)

A co z Twoją MW nie tak? Mojej w donicy dobrze, żarełko i picie ma podanie na talerzu i o nic się sama starać nie musi

Sama nie wiem co jest jest.

w tym roku dwa wiotkie pędy ok 30- 40 cm.I dwa kwiatki tyle.
bida i już.
A ta roza wartburg jest cudna.Problemowa , czy nie ??
oliwka 17:36, 19 cze 2019

Anda napisał(a)

Czy ona rośnie na mocnym słońcu? Masz jakąś fotkę?

tak rosnie na mocnym słońcu. Fotka jest na moim wątku
Mariposa 18:18, 19 cze 2019

Uff, nadrobiłam u Ciebie! Tyle do oglądania i podziwiania! Chyba rzeczywiście powinnaś zmienić nazwę wątku na "Raj bylinowo-rożany", jak sugeruje Kasia
Melduję, że u mnie wszystkie róże kwitną, niektóre nawet dość obficie, choć nie wiem, czy to dla nich dobrze, bo młodziutkie są!
gogo 20:44, 19 cze 2019

Ja też nadgoniłam, z wielką przyjemnością obejrzałam czerwcowy busz, to na prawdę dobry miesiąc dla Twojego ogrodu.
Marzę o tym przetaczniku, ale nie trafiłam na niego w żadnej szkółce
Jest w sprzedaży podobny, pagórkowy, więc taki kupię.
KasiaLangier 21:56, 19 cze 2019

Anda napisał(a)
Czas na fotki

Róże jeszcze nie wszystkie kwitną (bardzo opóźnione w tym roku), ale za to mogę podziwiać długo kwitnącego maka Patty's Plum

Twój mak jest super szlachetny..piękny..to są ogrodowe smaczki