Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:58, 08 lip 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

ja już nic nie kcem ... ani tych obłędnych koturnów, które wczoraj widziałam (a które wyprodukowano tylko w długości stopy Kong Konga ) ... dobra ... daruje sobie to sponiewieranie w amazońskiej dżungli ... i lato w Prowansji (wymarzonej) ... tylko niech mi będzie dane w takich okolicznościach wypić poranną kawkę ...

Madżenka teraz nie żartuje masz przestać przekopywać ... zabrania się wtykać więcej traw ... a na róże to masz absolutne embargo ... ile człowiek Twoim zdaniem może znieść ??? ... i nie będzie zawiązywania komitetu ... zbierania podpisów ... itd ... natentychmiast zostawić ten areał idealny ... zmienić lokalizację na Kielce i szaleć w miejscu gdzie jeszcze jest co zmieniać ... bo mnie ogarnęła niemoc ... ja mogę tylko paczeć

Ona jest niemożliwa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:52, 08 lip 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
I wszystko jasne całe O. szuka tojeści, którą ktoś wykupił. Podejrzana jest Madżenka i Anita i Marta i inni. A tu Anet cichaczem komponuje rabatkę. I co... Wyszło szydło z worka Poszukiwana tojeść namierzona
Ja też zapisuje się w kolejce po nasionka, czy co to tam będzie i obiecuję doszkolić się w kwestii siania, co by nie wyszło jak z werbeną
hahahah
nieskromnie mówiąc to miałam tojeść jako druga na O zaraz po Marcie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:39, 08 lip 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Wczorja posadziłam rozplenicę rubrum w rubrum little boy
Musi troszkę podrosnąć. Madziu dzięki z ajedyne 4 sztuki dostępne we Wrocławiu

ja już nic nie kcem ... ani tych obłędnych koturnów, które wczoraj widziałam (a które wyprodukowano tylko w długości stopy Kong Konga ) ... dobra ... daruje sobie to sponiewieranie w amazońskiej dżungli ... i lato w Prowansji (wymarzonej) ... tylko niech mi będzie dane w takich okolicznościach wypić poranną kawkę ...

Madżenka teraz nie żartuje masz przestać przekopywać ... zabrania się wtykać więcej traw ... a na róże to masz absolutne embargo ... ile człowiek Twoim zdaniem może znieść ??? ... i nie będzie zawiązywania komitetu ... zbierania podpisów ... itd ... natentychmiast zostawić ten areał idealny ... zmienić lokalizację na Kielce i szaleć w miejscu gdzie jeszcze jest co zmieniać ... bo mnie ogarnęła niemoc ... ja mogę tylko paczeć
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:37, 08 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Można.. ale dziś zrobiliśmy analizę składu zerdzewiałego gwożdzia..
Analizę składu nawozu do hortensji niebieskich...
I przeżyłam szok....
Hortki które maja być niebieskie... potrzebują gleby z odczynem zasadowym!!! W kwaśnej będą różowe, a nawet białawe.. niebieskie są w glebie zasadowej!! A ja ciągle czytam, że hortensje do ziemi kwaśnej .... ot człek sie cale życie uczy... zardzewiałe gwoździe robią glebę zasadową.
Na szczęście odczyn gleby dal jeżówek jet obojętny >>>> duży kwiat jeżówki żółtej..Harvest Moon

To by mi się zgadzalo.... Bo moje hortki orzy rh różowe a z drugiej strony niebieskie... A ja je głupia nawozem do rh podlewałam.... Aby były niebieskie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 08 lip 2014

Do góry
Ascot ... Astrid ... Comte de szacoś ... Madżenka spomponiałam !!!

ale ... ale żeby n ie było całe to różane szaleństwo skrupulatnie jest spisywane ... a Adamo jak go gonię gdzieś na moich nie do ogarnięcia hektarach i drę siem wniebogłosy "a Adam wiesz bo Madżenka ... " to prawie jakbym Ascot miała na areale ... tak chłopina purpurowieje )))) ...

zaintrygowałaś mnie Big Purple ... norałam ... norałam bo zdarzy się, że można o zapachu przeczytać i poczuć aleee ... co jest ? ... przy tej róży różane towarzystwo wymiekło i specyfikacji brak ... mała wzmianka "zapach starych róż" ... no .. to musi być coś ... i nie prowokuj bo o ile na szkolenie z eeg wybieram się z nadmiernym ociąganiem o tyle by powąchać różę jestem skłonna odbyć podróż na drugi koniec kraju ... co jest o tyle niebezpieczne, ze posiadam zmysł orientacji kury ... więc jak trafię to będzie cud )))

wiesz ludziom to się zawsze we łbie wywróci ... więc uprasza się o bardzo konkretne opisanie która z którą i która za którą )róża oczywista oczywistość) bo żebym czegoś koślawo nie odtworzyła jak już będę miała te skarby i ja ... ściąga taka

rubrum jest nieprzyzwoicie uwodzące ...
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 23:19, 08 lip 2014

Do góry
Macham, jestem na bieżco ale nieczasowa
Miejsko & sielsko 23:16, 08 lip 2014

Do góry
Macham Ewo, wszystko obejrzalam.
Czy myślałaś u siebie o hostach? Takie bialo-zielone by pasowały do Twojej zacienionej rabaty.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:08, 08 lip 2014

Do góry
Danusiu pomysl na książkę znakomity!!! Ja już czekam, z przyjemniścią bym zakupiła.
Postawić trawkę nad i... 23:03, 08 lip 2014

Do góry
Aguś jakże ja mogłam przegapić takie zdjęcia! Foch na siebie samą
jest cudownie, to chyba metamorfoza roku. Ja już czekam na fotorelację przed i po. Szczęki niedowiarkom opadna ! Kibicuję ci od momentu zamówienia projektu u Danusi i mogę z podziwem powiedziec, że przy takim zapale cudowny ogród moźe powstac w jedne sezon!!
Buziaki i czekam na PRZED i PO
Postawić trawkę nad i... 23:00, 08 lip 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...zamówiłam różyczki...
nie było bata....
Artemis
Swany
Bouqet Parfois
Claire Austin
My Girl

...po południu dzwoniła do mnie pani z poradni żeby przypomniec o szczepieniu mojej córki w lipcu na? rózyczkę
...chciałam powiedziec że mnie szczepili i co? i zachorowałam
... grzecznie podziękowałam za info bez powyższej dygresji... podeszłam do laptopa i wysłałam formularz zamówienia...

Zanim skomentuje resztę muszę parsknąc smiechem
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:53, 08 lip 2014

Do góry
O widzę źe różanka powstaje, gorąco jej kibucuję!! Ania ja się nie znam ale na mojej liście chciejstw są :
Granny - niska, kwitnie całe lato, okrywowa, inna nazwa Faun
Róża Comte de Chambord (Robert Moreau 1863)
Shafira asma. -niemal biala
Kurfürstin Sophie - moje chciejstwo najwieksze
Claire marshal
Englands rose

Czy mam dalej wymieniac?,
A jaki kolor?
Bo z ciemniejszych to zupełnie inne
Jak przestudiuję wszystkie wątki różane zimą i porobię nitatki to mogę doradzac. Jesienią trzeba bedzie robić kolejne zakupy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:43, 08 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ha czy będzie dobrze to się okaże zdarza mi się mierzyć buty są idealne, kupuję zakładam i już idealne nie są...
zobacz idealny ogródek Danusi czy Marzenki jest zmieniany bo im coś nie gra... jedno jest pewne teraz podoba mi się bardziej niż poprzednio, co wcale nie znaczy, że zemrę z tym widokiem
muszę przywieźć rurki do nawadniania, dorobić parę pentelek, położyc agro w miejscu kamyków, położyć ecobordy by oddzielić kamyk, wysypać kamyk i będę focić całość. Na razie ten obraz mam w głowie... zobaczymy

edit.
na razie podoba mi się tojeść i stipa ale jak będzie z ich żywotnością to się okaże mam jeszcze w głowie obraz wysokich stożków (bo kiedyś urosną)a w nich kosmosy różowe, albo niskie trawki lub hosty stillo.

Jakże czuję się wyróżniona
To zmienianie jest właśnie najfajniejsze w ogrodzie. To jak zmienianie szpilek na każdy sezon.w tym roku podobają mi sie biale z granatowymi obcasami i czerwonymi piętami, rok temu obowiązkowo beżowe, a za rok? Kto wie?
twoja tojeść w stipie jest zachwycająca. Lecę czytać dalej
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:39, 08 lip 2014

Do góry
Leoś posadzony na tronie przy stożku wielkoludzie Wprawdzie sadzonka liliputokowata (czy jest takie slowo, ale mi lilipucia nie konweniuje) ale poczekam z rok az artysta dojrzeje aby sąsiadować z Williamem Shaeksperem.

Oj zaszalam z zakupami rózanymi. Zbacz moją Big Purple, ah ten zapach gdybym mogla przeslać przez ekran Musisz przyjechać powąchać
Ogród do kwadratu 22:32, 08 lip 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Podpinam się do Ozz Coś mi się zdaje, że czosnki ze stipą będą kopiowane i to nie raz Dobrze, że mi przypomniałaś o magnoliach - moje tylko raz w tym roku florovit dostały... Albo dwa? Nieważne

Za rok całe forum będzie mieć ten duet. Boskie zestawienie!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:18, 08 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A ja do komitetu się nei zapisuję ,bo też sie zastawiam czy nie ograniczyć ilość budlei...
Bailando cudna.. szukam fajnych róż dla sąsiadki... zdałą sie na mnie... a ja się wolę zdać na Was

Aniu jest taka mnogość pięknych róż, że mnie to przeraża...aż się bojam, ze bedę chciała mieć wszystkie najpiękniejsze
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 22:16, 08 lip 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
pamietam jak jechaliśmy samochodem i byłaś taka nie pewna swoich umiejętności ogrodowych i projektowych a tu prosze poprostu bajka sam bym tak chciał mieć

Wrodzony talent, gust i poczucie estetyki
Pooglądałam sobie jeszcze raz fotki. Zapinterestuj swój ogród !
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:12, 08 lip 2014

Do góry
Tadam
Przyszły róże z Rozarium i Rosarium
Hi hi obie szkółki zaszczyciły mnie kwitnącymi roślinkami

Big Purple po prostu zachwyca!!!

pomponella i comte coś tam. wybaczcie mi neofitce ja tych skomplikowanych nazw róż często francuskich muszę się nauczyć

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:09, 08 lip 2014

Do góry
Tadam pierwszy kwiatek Astrid Grafin von Coś tam Na 10 cm krzaczkach sa dwa kwiatki
Oj jestem skłonna czekać cały rok na tę grafinę Robaczku dziękuje

Wczorajszy kolor Ascot - też zachwyca - bałam się że bedzie czerwonawa ale jest idealna po postu pink!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:06, 08 lip 2014

Do góry
Wczorja posadziłam rozplenicę rubrum w rubrum little boy
Musi troszkę podrosnąć. Madziu dzięki z ajedyne 4 sztuki dostępne we Wrocławiu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:04, 08 lip 2014

Do góry
Moi drodzy dziękuję za obronę budlei. Są rzeczywiście piękne, własnie zaczynają kwitnąć, jednak urosły zbyt wielkie i z powódów o których pisałam wczesniej bedę musiała z nich zrezygnować. JUż mam chętną koleżankę na nie

To dopiero początek kwitnienia....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies