Nabietają masy jeszcze bodziszek oo Ciebie fajny się zrobił i gromadzę bodziszki. Mam jeszcze takiego o jaśniejszych liściach, który bardzo szybko przyrasta.
I od Agatki dostałam też sadzonkę jeszcze innego bodziszka. Kolekcja przyrasta nawet jak nie planuję
Posadzone wczesną wiosną Nigry żyją
Tutaj posiałam poplon: koniczynę białą,bo dalej szukam dobrej ziemi pod trawnik
Przy tarasie powstanie obwódka bukszpanowa
Witajcie. Chciałabym podzielic się z Wami obrazkami z mojego ogrodu. Powstaje on od momętu przeprowadzki kilka lat temu z Kociewia na Kaszuby. Praca w nim a potem oglądanie jak się zmienia sprawia mi wiele radosci. Zaczeło sie typowo od gromady gruzu i chwastów. Trudno dziś nawet mi w to uwierzyc ze uporałam się ze sprzątaniem...ale wszystko po kolei. Po wyrównaniu i przygotowaniu terenu posiałam trawkę i zaczęłam myślec o roślinach. W pierwszych latach mogłam tylko przyozdobic taras. popatrzcie.
Tło mi sąsiad zrobił. Ale mimo tego że drzewa wysokie pomiędzy przebija się takie coś.
Nie rozumiem jak między zabudową jednorodzinna można było wydać pozwolenie na coś takiego. Ci z najbliższych domów będą mieć teraz tysiące sąsiadów zaglądających im z okien do ogródków .
Witaj Dorotko!
Wiosna pomimo kapryśnej pogody ładnie i szybko nam się rozwija.
Własny warzywnik cieszy.Jeszcze nie cały zasiany i posadzony.
Na dniach i po zimnej zośce będzie w całości.
O tak kwiaty, kolorki bardzo cieszą i przyciągają wzrok