Masz rację to zużyte rakietki od kometki.Chcę je trochę podrasować pod mój leśny ogródek ale na razie nie wychodzę nad jezioro bo komarów jest mnóstwo...
Przesadzany ponad miesiąc temu dereń , dobrze znosi wode i rośnie nad stawem .
Jeszcze szalu w wyglądzie nie ma.Ale grunt ,ze żyje.
Irys syberyjski nad stawem.i odbicie wody.a raczej chmurek w wodzie
Witaj!
To Hosta Undulata Albomarginata.stanowisko masz idealne.
Możesz posadzić ja z ciemno-zielona hosta lub z niebieskawa.
Lub z wyższa trawa. lub inna wyższa roślina z tylu.
To moja Hosta Undulata Albomarginata a z tylu hosta Pauls Glory.
Jeszcze kilka hoscianych widoczków.
Kasiu, na pniu mam tylko dwie rośliny- dostałam kiedyś szczepioną sosenkę (miniaturkę) i osobiście nabyłam szczepionego modrzewia. Na szczęście nóżka jest krótka. We mnie jest dużo lęku, że te nóżki nie wytrzymają ciężaru łodyg.
200 świerków mnie przeraża. Może nie dzisiaj, ale w perspektywie czasowej już tak.
Kalina compactum.
Miło mi, że mogę się przyczynić do relaksujących chwil.
Sekator i inne tnące narzędzia radzę dezynfekować. Coś mi się zdaje, że poprzez własne zaniedbanie rozwlokłam sobie na żywotnikowych kulkach grzyby sadzakowe. Pewności nie mam. Być może powodem była mszyca, ale strzeżonego bozia strzeże. Zobowiązałam samą siebie do przestrzegania zabiegów sanitarnych.
PS.Choroby grzybowe tulipanów objawiają się głównie na płatkach- są na nich nienaturalne barwne smugi w różnych kolorach. Unikaj cięcia podczas deszczowej pogody.
witam cie w moich progach.
Dziękuje
Ja lubię rożne roślinki i aby coś zawsze w moim ogrodzie było kwitnącego z kolorami
No tak forum trochę uzależnia.Ale lepiej mieć takie uzależnienie niz inne.
Oczywiście zapraszam częściej
temat przewodni na dzień dzisiejszy (nie mylić z przekazem)- jodła
jodła kalifornijska na działce były 4
została ta o najładniejszym zwartym pokroju........................................i ta przeszczepiona na odmianę srebrzystą
jodła hiszpańska Glauca........................................................... i jodła grecka