Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:32, 26 paź 2015

Do góry
Dziewczyny napiszcie proszę ile na 1 m kwadratowy tych czosnków główkowatych wsadzić ? Planuje je wsadzić w Ice Dance i nie wiem ile ?
Ogród wyrozumiały 08:32, 26 paź 2015

Do góry
Tulipany fajnie będą tu wyglądać zresztą one wszędzie wiosną pasują

Ice Dance bym gdzieś plamą dużą posadziła, wdedy mogą swobodnie się rozrastać i nie musiałabyś ich pilnować
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:53, 25 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Czochy dam w te ice dance tylko nie wiem jaka ilość dać na 1 metr kwadratowy. Przed tujami nic nie daje bo tam jest za mało miejsca tzn. teraz sie wydaje że jest dużo ale jak tujki urosną to sie zrobi ciasno. Mi ta rabata też gra. Bardziej sie martwie o tą drugą z tyłu ale bede coś kombinować bo tam przed tymi miskantami jest taki placyk 2 x 8 metrów i 2 metry to troche wąsko na leżaki ewentualnie zostaje ławka albo hamak . Albo rabate poszerzyć ale już troche nie mam nerwów.

Jak Ci nie gra to z doswiadczenia wiem,ze trzeba obmyslic tak by gralo.bo inaczej bedziesz zmieniac za rok.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:08, 25 paź 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Aż zerknąłem na moje Ice Dance i jedynie końcówki mają wysuszone... Ale podlewane były solidnie

Sebek i to był właśnie mój największy błąd! Brak wody i gnojówki. Teraz już nic nie zrobię ale mam nauczkę na przyszły rok...Wiosnę pewnie będę jeszcze bardziej wkurzona jak przyjdzie czas czyszczenia ID .
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:42, 25 paź 2015

Do góry
Aż zerknąłem na moje Ice Dance i jedynie końcówki mają wysuszone... Ale podlewane były solidnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:34, 25 paź 2015

Do góry
Czochy dam w te ice dance tylko nie wiem jaka ilość dać na 1 metr kwadratowy. Przed tujami nic nie daje bo tam jest za mało miejsca tzn. teraz sie wydaje że jest dużo ale jak tujki urosną to sie zrobi ciasno. Mi ta rabata też gra. Bardziej sie martwie o tą drugą z tyłu ale bede coś kombinować bo tam przed tymi miskantami jest taki placyk 2 x 8 metrów i 2 metry to troche wąsko na leżaki ewentualnie zostaje ławka albo hamak . Albo rabate poszerzyć ale już troche nie mam nerwów.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:51, 25 paź 2015

Do góry
Tak wystarczyło i jeszcze jedna kępa została więc się przyda napewno. A co myślisz o tych czosnkach główkowatych w Ice Dance?
Malutki pod lasem 23:57, 24 paź 2015

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Fajnie będzie wyglądało to dobrze że nic się Mu nie stało zdrówka dla drugiej połówki

Dziękuję Agnieszko Tak to prawda, dobrze, że mojemu bratu nic się nie stało

Katkak napisał(a)
Ania to miłej imprezki życzę i 100 lat dla emusia

Dziękuję Kasiu w imieniu M Przekażę życzenia, choć imieniny wypadają w środę

frezja napisał(a)
jaka to odmiana?? ładnie się zapowiada..

To są cisy hicksii. Przed nimi mają być ML i hortensje Limki, obwódka z ice dance, może jeszcze gdzieś wepchnę buksiki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:35, 24 paź 2015

Do góry
ivo napisał(a)
Polinko chcę te czosnki posadzić w kwadratach z Ice Dance 2x 1 . Ile na 1 m takich czosnków trzeba?

Iwonko, nie mam pojęcia...pierwszy raz sadzę czosnki...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:16, 23 paź 2015

Do góry
Polinko chcę te czosnki posadzić w kwadratach z Ice Dance 2x 1 . Ile na 1 m takich czosnków trzeba?
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:15, 23 paź 2015

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Reniu ja również dziękuję za miło spędzony czas Dwie godzinki minęły nie wiadomo kiedy Zapomniałam o żurawkach a uszykowałam w doniczkach,stały sobie pod rozplenicami,gapa jestem

to pochwalę się co dostałam

turzyca Ice Dance, udało mi się w środę wsadzić 4 szt, a resztę zadołowałam bo ciemno się zrobiło

Turzyca "Silver Sceptre" też zadołowana, myslicie że będzie pasować jako obwódka przed bergenią?

Kuklika wsadzę na rabatę o ognistych barwach a rozplenicę "Moudry" chcę posadzić za perukowcem na pniu (ok. 2 m) o bordowach liściach, przed nim kulka z Lilak Meyera "Palibin" - cięty na wys. ok. 1m, i za nimi rozplenicę "Moudry" z miechunką i do tego cebulowe na wiosnę ? podoba się wam?

a kulka pójdzie w hederę

Aniu, dzięki tobie chyba powstanie nowa rabatka . Z zaproszenia na pewno skorzystam , chce zobaczyć twój ogród za dnia
Do raju daleko - u Ewy 09:42, 23 paź 2015

Do góry
Ja też mam Ice Dance i ich się nie wiąże, myślę że pozostałe trzeba wiązać jak zżółkną?
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:35, 23 paź 2015

Do góry
Dominika ice dance szybko rośnie i łatwo się rozmnaża, ona ma bardzo dużo przyrostów, ja zaczęłam od trzech sadzonek

Marta pęknę ze śmiechu, Francja elegancja jedyne co mogę powiedzieć to to ,że w porównaniu do tego co było jest jak dla mnie bardziej przejrzysto i tak jakoś czyściej, ale nasadzenia to ja dopiero próbuję robić, cięgle błądzę

Sylwia początki wątku to horror, nawet tam nie zaglądaj
lubię proste linie, chociaż kilka lat temu miałam wszystko na okrągło, pod wpływem forum zakochałam się w prostocie ale wahania mam cały czas, bo u mnie nie nie bardzo to pasuje, na działce mam stare bydynki jeszcze, studnia na środku, no ale uparłam się i co zrobisz?

Ola sama się dziwię, że to wszystko tak porosło, przecież ja to w maju sadziłam, tylko nieliczne rośliny jak ten iglak np zostały po starych nasadzeniach Chyba pierwszy raz doceniłam przygotowanie gleby, napracowałam się przy tym jak cholera, ale warto było
Ekran będzie z cisa, rośliny już zamówione, tylko na odbiór czekają i przyjadą do mnie ok. 5 listopada boję się czy mróz nie ściśnie ale zaklinam pogodę

Ania na boczku leżałam chwilkę, ale Amelka się śmiała, że obżarłam się sernika i mnie wzdęło, więc znowu się rozwaliłam na plecy

Juzia no mówiłam o zmianie linii, bo oczywiście u Ciebie się tak najarałam na nie nic nie powiedziane, że jeszcze na starość nie będę przerabiać

Kasiu ja mam właśnie problem z dalszą perespektywą coś zawsze wlezie w kadr, za dużo jeszcze mam bałaganu wokół
Miejsca na rabaty to mam jeszcze bardzo dużo, ale w dalszej części ogrodu, tutaj już nie bardzo

Amelka ja wiem że dużo zrobiłam ale miałam jeszcze więcej w planach i się nie udało, w końcu za kilka miesięcy wiosna to zacznę i może chociaż część zrobię muszę tą stodołę w końcu rozebrać, bo stoi landara na środku i wszystko blokuje
Ogród uschnięty, fakt i brakuje w nim przebarwiających się drzew, niestety drugi mróz wszystko powalił, zresztą ja prawie wcale jeszcze nie mam drzew

Iwciu ta gałazka to łysy grujecznik już, czekałam na jego przebarwienie się i zapach i nie doczekałam się słońce popaliło mu liście i cały czas wyglądał brzydko, przyszedł mróz, liście opadły i stoi taki łysy

Kamila dzięki, ID ruszy zobaczysz, ja wsadzałam takie małe sadzonki przy tej donicy z bonsajem właśnie i zobacz jak ruszyły, fakt że nowych odrostów nie widzę jeszcze ale one tam posadzone są w grubej warstwie kamyków i może trochę ciężej mają się przebić. Za jakiś czas pewnie będę mysiała je stamtąd przenieść bo raczej tam nie bedą pasować jak się rozrosną, ale na razie niech siedzą

Mirka ode mnie masz ją, bo już nie pamiętam komu wysyłałam, jak moja to na pewni ID, może coś jej nie odpowiada stanowisko, te moje wielkie rosną bardziej w półcieniu, a młode na słońcu i faktycznie na słońcu są bardziej jasne ale paseczki chyba mają, zresztą nie przyglądałam sie tak bardzo
Od nowa ... na przekór wszystkim 09:28, 23 paź 2015

Do góry
A moja Ice Dance jakaś zbyt zielona, białe paseczki prawie niewidoczne
Od nowa ... na przekór wszystkim 08:58, 23 paź 2015

Do góry
hej hej
ale cudnie u Ciebie nawet teraz ice dance cudna mam nadizeję że moja na przyszły rok się ruszy chcociaż nie narzekam nie jest zła

hortki ślicznie wyszły reszta też
Ogród z łezką II 21:46, 22 paź 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Cudnie wygląda i ten bluszcz ,bajka.co za trawki masz przed baronem ?

Bluszcz rośnie pełne 3 lata i zaczyna spełniać swoją rolę wreszcie. Wiosną go przyciąć muszę na róże mi włazi.
Usiłowałam sobie przypomnieć co to za carex-y tam rosną...i wygrzebałam carex morrowii 'Ice Dance'.
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:36, 22 paź 2015

Do góry
India napisał(a)

to jest Ice Dance?
tak
Od nowa ... na przekór wszystkim 21:28, 22 paź 2015

Do góry

to jest Ice Dance?
Do raju daleko - u Ewy 17:09, 22 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, u Joli dziewczyny pisały, że jeszcze za wcześnie. I ja nie wiem. Bo po przymrozkach trawy się pomarszczyły i zwinęły trochę. To może już pora?
Ja rok temu powiązałam do dekoracji. Choć były małe.

Na razie jeszcze nie chcę wiązać, tylko rozeznać się w temacie Żeby jak nadejdzie czas, być przygotowana
Mam: rozplenicę"Hameln", miskanta "Variegatus", miskanta "Kleine Siberspinne", turzycę Ice Dance. Wiązać wszystkie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:33, 22 paź 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dokopałam się do zdjęć z grackami - super wyglądają. No i te red barony z ice dance! No, je już chwaliłam.

Ewlinko, dziękuję Uwielbiam trawy!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies