Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

anka_ 12:38, 08 lis 2015

Mariusz napisał(a)
Zostawiam Wam uśmiech....

Taki uśmiech to najcudowniejsza rzecz w życiu, nie tylko w ogrodzie.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Karol99 13:17, 11 lis 2015

Witaj. Trafiłem do Twojego ogrodu z wątku o tujach. Czy nadal masz żywoplot z tuji Brabant?
Mariusz 14:49, 11 lis 2015

anka_ napisał(a)

Taki uśmiech to najcudowniejsza rzecz w życiu, nie tylko w ogrodzie.

Dzięki

Zaścielę tymi paprociami (nazwa wyleciała mi z głowy, szukam ) ziemię pod piwoniami drzewiastymi. Łatwo rozmnażają się wegetatywnie, z liścia można uzyskać od kilkunastu do kilkudziesięciu młodych.

Mariusz 14:59, 11 lis 2015

Karol99 napisał(a)
Witaj. Trafiłem do Twojego ogrodu z wątku o tujach. Czy nadal masz żywoplot z tuji Brabant?

Cześć Karol . Tak, nadal rośnie, a planujesz?. Ja w swoim ogrodzie nie sadziłbym go po raz drugi, za dużo strzyżenia, kłopot od strony sąsiada, nie ma jak wejść nawet z drabiną.
Szmaragd mniej obsługowy.

edit: A jak sadzić, to warto zaplanować szersze przejście miedzy żywopłotem a ogrodzeniem.

'Ice Dance'

Joku 15:35, 11 lis 2015

Ta paproć wygląda mi na paprotnika (Polistychum setiferum), taki o pięknych koronkowych listeczkach. Ale mogę się mylić.
Gwoli usprawiedliwienia dla mojego nieoczekiwanego wpisu dodam że jestem stałą podglądaczką/ podczytywaczką
Karol99 15:41, 11 lis 2015

Mariusz napisał(a)

Cześć Karol . Tak, nadal rośnie, a planujesz?. Ja w swoim ogrodzie nie sadziłbym go po raz drugi, za dużo strzyżenia, kłopot od strony sąsiada, nie ma jak wejść nawet z drabiną.
Szmaragd mniej obsługowy.

edit: A jak sadzić, to warto zaplanować szersze przejście miedzy żywopłotem a ogrodzeniem.

'Ice Dance'

Niestety też mam.. żałuję i mój na dodatek choruje. Chciałem się dopytac czy u Ciebie o tej porze tez coś takiego robi się z gałązkami?

Zdjęcia potem usunę, żeby nie zaśmiecać.
Mariusz 15:49, 11 lis 2015

Karol, mój wygląda podobnie, a może jeszcze gorzej, moim zdaniem po prostu fizjologia, wiosną będzie po kłopocie. Jak chcesz, zrobię jutro fotkę moich i porównasz.
Karol99 15:51, 11 lis 2015

Bardzo bym prosił to dla mnie bardzo ważne.
Mariusz 15:55, 11 lis 2015

Joku napisał(a)
Ta paproć wygląda mi na paprotnika (Polistychum setiferum), taki o pięknych koronkowych listeczkach. Ale mogę się mylić.
Gwoli usprawiedliwienia dla mojego nieoczekiwanego wpisu dodam że jestem stałą podglądaczką/ podczytywaczką

Dziękuję serdeczne co dwie głowy to niejedna. Cieszę się że mam taką wspaniałą podglądaczkę, bardzo dziękuję.

Mariusz 15:56, 11 lis 2015

Karol99 napisał(a)
Bardzo bym prosił to dla mnie bardzo ważne.

Jasne, już prawie ciemno, tak więc rano . Zrób też proszę swojego brabanta z szerszej perspektywy, aby więcej było go widać, ale nie sądzę aby to była jakaś choroba.