Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:48, 05 lip 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Jestem zaglądająca..... chwaląca..... i machająca

Macham Ewo
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:48, 05 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czytam jednym okiem.... psy na kamienie nie będą sikać... wola elementy pionowe.. czyli bukszapn.... ten hydrant jest lepszy lub palik na który nasika Tytus..

Popieram.. żółty i róz nie konweniuje.. nie wiem jak u Ciebie bo wykadrowane, ale u mnie to gryzie i razi... wiec tak porządkowałam, że mam żółtą rabatę Bo większość niepasujących żółtków tam wyleciała. A dziś odkryłam zgrozę.. żółte i różowe lilie obok siebie.. załamka..

Gryzie i razi i to bardzo
Będą zmiany
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:47, 05 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Śliczne te Twoje przedpłocieszczególnie graby
muszę i ja podumać mocno i zmnieć te nasze chwastowisko przed ogrodzeniem!

Koniecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:47, 05 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Ja wczoraj kupilam ascot, gospel, eden, nostalgie i ponaca fioletowo różową ktorej nazwy nie pomne... tylko teraz muszę sie nagimnastykowac gdzie je posadzic.
nostalgie pójdzie do donicy.
ascot razem z gospel do cisow topiarow a czesc do grabow i wisni. Czy eden nadaje sie na mur czy lepiej na podpory?

Ascot mają zupełnie inne kolory i nie wiem czy będą razem konweniowaly, Gospel jet bordowa, kolry jeźyn, podobna do koloru Burgundy Ice a ascot coś mi sie wydaje, źe będzie bardziej malinowa, ale dzisiaj dokładnie sprawdzę jeśli rozwinie kwiat
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:45, 05 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Te ostatnie róże kupowalas przez internet czy można je dostać we wro w jakiejsz szkółce? Pozdrawiam i macham )

Poza Obi , gdzie nożna dostać róże kolekcjonerskie, nigdzie indziej nie szukałam. Zamwiam w necie w Rosarium, bo wybieram gatunek, ktory chcę a nie muszę brać to co jest w szkółce....Róze są podobno są w Kwiatonie i u B.Karczegis , jakie nie wiem.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:43, 05 lip 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Madżen ależ zazdraszczam Ci że masz miejsce na róże
Ja przymierzam się do róży Ascot, tylko jaki ona w końcu ma kolor? ile zdjęć oglądam tyle kolorów od różu po ciemną czerwień, zgłupłam

Aaaaa i jeszcze czy Burgundy Ice to to samo co burgundy iceberg?

buziaki

Moja ascot zakwita, więc zrobię dla Ciebie zdjęcie i napiszę jaki to kolor.
Ja mam Burgundy ICE i jest napisana, ze jest wychodowana ze szczepu ICBERG. Ale ja jestem neofitka różana więc nie wim co to oznacza.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:41, 05 lip 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Te różyczki to prawdziwe rarytasy. Leosiowi też nie mogłam się oprzeć i żałuję że nie kupiłam więcej.
Przedpłocie prezentuje się rewelacyjnie.
Zebrinusy po przesadzeniu odchorują a w przyszłym roku pokażą co potrafią.
Jak zwykle zauroczona ogrodem i jego przemiłą właścicielką pozdrowienia zostawiam

Mam na szczęscie kilka miesięcy aby zastanowić sie nad nowymi zakupami jesiennymi
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:40, 05 lip 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

a moje budleje chyba w tym roku nie beda kwitly maja ok.50cm i jakies liche....

Kiedy je sadziłas? Jeśli wypuściły młode pędy to zakwitną, podlej ja jakimś nawozem płynnym do roślin kwitnących, jest szansa, źe w sierpniu zakwitną
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 04 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

eeee takie nijakie te róże ;P ewentualnie względna jeszcze jest ta Aleksandra...

Idż bo jak cię!!!
Moje biedne róźyczki
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:44, 04 lip 2014

Do góry
Pozdrawiam zagladająchy, machających, chwalących )
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:43, 04 lip 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)
ja jestem zachwycona Leosiem , bardzo dlugo utrzymuje sie kwiat i kolor przepiekny!! mam 7 szt)))

Podziwiam leosia u Izy/Konstancji i musiałam, no musiałm go miec, na dodatek ma idelany kolor, bo teraz kupowałam pośredni róź.... Rózanki maja być w kolorach od najciemniejszego, poprzez pośredni róż, aż do bardzo jasnego...
Ja jeszcze bym kupiła z 50 róż.... Ale muszę poczekać na pozbycie sie budleji... Jak to zrobić skoro one bedą za chwilę zachwycać kwitnieniem???
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 04 lip 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Możliwe, ze to była inna odmiana, za moje 2 lata temu w Praktiker płaciłam za 1 szt. 55 i są to zupełnie inne kostrzewy, jestem nimi zachwycona, a ich kwitnienie jest bajeczne

Irenko znam Twoje kostrzewy, rzeczywiści są przepiękne i mają nietypowy pokrój. Aczkolwiek 55 zł to rozbój w bialy dzień!!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:39, 04 lip 2014

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
z tymi psami to wydaje mi się, że najbardziej skuteczne jest wbicie nieopodal jakiegoś palika, u mnie np psy sąsiadów obsikują górkę piasku, którą mam przed płotem jak już ogarnę przedpołocie to chyba ją zostawię, żeby nie kusiło znaczyć gdzie indziej

Jak wbiję palik to ktoś wjedzie zimą w niego samochodem i będę płacić..... Chyba lepsze duże plaskie kamienie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:38, 04 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Przedpłocie jak z projektu LUCIANO!!!!

Luciano by zawału dostał.... Zwlaszcza z powodu sznurków przy grabach... Widziałam taśmy gumowe, muszę zakupić .....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:37, 04 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
mam wrażenie, że Pani celowo taką kwotę powiedziała bo one były naprawdę duże w takich dużych donicach stały a ja się zawróciłam i z iskrami w oczach je głaszczyłam (tak powiedziałby Jaś) no ale 60 dych to rozbój w biały dzień. Dzisiaj będę tam znowu bo jadę do serwisu to sfocę może

Widziałam kostrzewy w róznych cenach ale myśle że 60 żł to więcej niż za jakikolwiek inny rarytas... Popyt kształtuje cene i podaż.... To prawa ekonomii znane od dziesiecioleci..... Trzeba było powybrzydzać , że wyrośnieta, źe zaraz wyłysieje, że to odmina jedoroczna w Polsce
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:35, 04 lip 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Obawiam się że nic nie ma skutecznego, ze środków chemicznych. Może posadź kłujące berberysy, jak ukłuje, to poczuje, wiem, zaburzy projekt .
Ogród masz piękny, mi podoba się dlatego, że jest w formie nowoczesnej a jednocześnie jest bardzo bogaty, różnorodny i wypielęgnowany, podoba mi się u Ciebie wszystko. Zawsze też do Ciebie zaglądam, bo oprócz pięknych widoków w wątku edukacja ogrodnicza a, że ja mieszkam niezbyt daleko, to ta sama strefa, to pomagasz mi jako informator ogrodniczy w zakresie zaleceń i pracy w ogrodzie. Przedpłocie, masz rację, też ma być zadbane, podczas wyjazdów służbowych do Warszawy, zawsze mnie drażniły te podwarszawskie, niemiłosiernie zachwaszczone a za płotem piękny ogród, nareszcie to się zmienia. Nie chcę się chwalić lub być źle zrozumiana ale u nas to od zawsze kwiatki na drodze rosły, i rosną, liliowce, aksamitki, marcinki lub też jak u mnie koszona skarpa. Od lat myślę nad zagospodarowaniem jej ale ciągle mi się koncepcja zmienia a tam żółty piach a to wymaga nakładów, bo długość spora.
Madżenko, jesteś bardzo pozytywną osobą, gratuluję osobowości i otwartości na ludzi.

Dziękuję Ci za tak miłe słowa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:34, 04 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Stosowałam dwa środki do oprysku, targeta i drugiej nazwy nie pamiętam. Obydwa nie skuteczne. Są jeszcze w granulkach ale ja się boję o mojego psiaka, niby odstraszają ale ciekawość zwierząt nie zna granic. U znajomych pies się skusił na granulki.

Wystarczą mi granulki na ślimaki.... Muszę strasznie uważać na piesia.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:33, 04 lip 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Madżen, psom do sikania angielski hydrant musisz postawić, albo parkometr

A tak na poważnie - wystarczy, że jeden pies nasika, a potem to już leci lawinowo wysikiwanie korespondencji... Ze słupkiem, czy też ścianą/narożnikiem domu jest o tyle łatwiej, bo wystarczy polać wodą z octem, by zneutralizować zapach i "zresetować" psią korespondencję. Ale na rośliny takiego sposobu nie zastosujesz... Buksów szkoda, może podmienić je na coś tańszego i szybciej odbudowującego się....
berberys nie jest żadną przeszkodą, bo pies sika z odległości.

Chyba sposobem bedą kamienie, które będą sobie obsikiwać... Problem polega na tym, że przy przedplociu, między gabionami mój Tytus ma swój wybieg, więc konkurencja obsiukuje mu złośiliwe drzewka i buksiki.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:32, 04 lip 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
I na róże u Ciebie też trafiłam

Ja Cię na prawdę podziwiam Marzenko...przedpłocie wielkie...u mnie córka posadziła na kawałku wzdłuż wjazdu, przed furtką, tawuły i barwinka, kawałek dosłownie! Co tydzień to plewić trzeba, rosną chwaściska jak niemądre, ale tego miejsca psy nie odwiedzają. Natomiast z drugiej strony mozga rośnie, szybko eksmisję z ogrodu dostała. Ją psy z lubością odwiedzają, mam wrażenie, że wszystkie wiejskie psy tam skrzynkę kontaktową mają...ale jej chyba nic nie zaszkodzi

A u Ciebie kawał przedpłocia...szacuneczek!

Kindzia od dwóch lat plewię to przedpłocie... Kory tam nie mam wysypanej. Od momentu wykonania drogi nie mam na niej kamienia i chwasty rosna jak szalone... Planowałam skończenie rabaty od roku i od roku myślę o kamieniu... A chasty rosną.... Masz rację Kasiu plewienie takiego łysego kawałka to najgorsza robota w moim ogrodzie!!!! Dlatego robię to tylko raz na dwa tygodnie i zakupiłam w tym celu wiosna haczkę

Goście sie spóżniaja to mogę odpowiedziec na pytania
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:03, 04 lip 2014

Do góry
Dziekuję,że zaglądacie. Ja dzisiaj jestem nieczasowa, wpadłam na chwilkę do Was.
Świetny pomysł z hydrantem angielskim
Mialam wcześniej na przedpłociu bukszpany i nic się z nimi nie działo, teraz je psiaki wypalają.... Położe chyba ponownie granitowe kamienie przed nimi aby sikały na kamienie a nie rosliny.... Nie bedzie pięknie, będzie skutecznie.
Co do kostrzew to na przedplociu mam wyjątkowo jasne - inną odmianę niż w ogrodzie. Własnie za tę siwiznę przedplociowe mi się podobają, za chwilę się rozrosną i wówczas będzie efekt. Najbardziej czekam aby podrosly berberysy pod grabami , planuję zrobic z nich wysoka skarpetke, która jesienią ma sie przepięknie wybarwiać razem z grabami i trawami.... Nie wiem czy zebrinusy tak marnie wygladają po przesadzeniu czy z powodu psów. Chyba jednak z powodu przesadzania, bo w ogrodzie roznież dwie sztuki przesadzane są zdecydowanie mniejsze niż te, ktore były nie ruszane.
Melduje, ze trawa po biohumusie , deszczu i podlewaniu ciut sie ożywia. Aby sobie poprawic humor zakupiłam róże:
Leonardo da vinci
Pomponella
Allan Tichmarsh
Princess Alexandra of kent
Brother cadfael

W tym roku koniec juz z zakupami różanymi.... No może jeszcze coś kupię ale już dopiero jesienia ....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies