Dziekuję,że zaglądacie. Ja dzisiaj jestem nieczasowa, wpadłam na chwilkę do Was.
Świetny pomysł z hydrantem angielskim
Mialam wcześniej na przedpłociu bukszpany i nic się z nimi nie działo, teraz je psiaki wypalają.... Położe chyba ponownie granitowe kamienie przed nimi aby sikały na kamienie a nie rosliny.... Nie bedzie pięknie, będzie skutecznie.
Co do kostrzew to na przedplociu mam wyjątkowo jasne - inną odmianę niż w ogrodzie. Własnie za tę siwiznę przedplociowe mi się podobają, za chwilę się rozrosną i wówczas będzie efekt. Najbardziej czekam aby podrosly berberysy pod grabami , planuję zrobic z nich wysoka skarpetke, która jesienią ma sie przepięknie wybarwiać razem z grabami i trawami.... Nie wiem czy zebrinusy tak marnie wygladają po przesadzeniu czy z powodu psów. Chyba jednak z powodu przesadzania, bo w ogrodzie roznież dwie sztuki przesadzane są zdecydowanie mniejsze niż te, ktore były nie ruszane.
Melduje, ze trawa po biohumusie , deszczu i podlewaniu ciut sie ożywia. Aby sobie poprawic humor zakupiłam róże:
Leonardo da vinci
Pomponella
Allan Tichmarsh
Princess Alexandra of kent
Brother cadfael
W tym roku koniec juz z zakupami różanymi.... No może jeszcze coś kupię ale już dopiero jesienia ....