Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 11:47, 05 lip 2014

Karabela napisał(a)
Ja wczoraj kupilam ascot, gospel, eden, nostalgie i ponaca fioletowo różową ktorej nazwy nie pomne... tylko teraz muszę sie nagimnastykowac gdzie je posadzic.
nostalgie pójdzie do donicy.
ascot razem z gospel do cisow topiarow a czesc do grabow i wisni. Czy eden nadaje sie na mur czy lepiej na podpory?

Ascot mają zupełnie inne kolory i nie wiem czy będą razem konweniowaly, Gospel jet bordowa, kolry jeźyn, podobna do koloru Burgundy Ice a ascot coś mi sie wydaje, źe będzie bardziej malinowa, ale dzisiaj dokładnie sprawdzę jeśli rozwinie kwiat
Madzenka 11:47, 05 lip 2014

malkul napisał(a)
Śliczne te Twoje przedpłocieszczególnie graby
muszę i ja podumać mocno i zmnieć te nasze chwastowisko przed ogrodzeniem!

Koniecznie
Madzenka 11:48, 05 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam jednym okiem.... psy na kamienie nie będą sikać... wola elementy pionowe.. czyli bukszapn.... ten hydrant jest lepszy lub palik na który nasika Tytus..

Popieram.. żółty i róz nie konweniuje.. nie wiem jak u Ciebie bo wykadrowane, ale u mnie to gryzie i razi... wiec tak porządkowałam, że mam żółtą rabatę Bo większość niepasujących żółtków tam wyleciała. A dziś odkryłam zgrozę.. żółte i różowe lilie obok siebie.. załamka..

Gryzie i razi i to bardzo
Będą zmiany
Madzenka 11:48, 05 lip 2014

Ewa napisał(a)
Jestem zaglądająca..... chwaląca..... i machająca

Macham Ewo
Konstancja30 12:52, 05 lip 2014

hah ... no to już wiem rudbekia nie może zaistnieć na frontowej z brzozami i różem róż, że o jeżówce nie wspomnę ... trzeba brać pod uwagę doświadczenia ogrodniczek już z doktoratem z ogrodniczkowania ... baaaa z profesurą jakby ...

Madżenka ależ masz przedpłocie ...ja zwariuje przez Ciebie ... bo co mnie w chaos nie pociągnie i sielskość (ależ dałaś z tą kiecką potffforze ) to aktualizację obrazów przeprowadzając rankiem i wieczorkiem w "Madżeniu " wracam na drogę poukładanego piękna ... zwariuje bo masz idealnie ... a kompozycja przedpłocia to klasa sama w sobie ... uprasza się o namierzenie obiektywem zbliżeń bo ciekawosć człowieka zżera jak to jest z tą lawendą i kostrzewą ...

Madżenka odmeldowuje, że u mnie Viva weszła w stan wybarwienia ... zastanawiam się nad czymś ale to napisze jak wrócę ze sklepu bo Adamo kica i kica i muszę iść ...
monteverde 13:00, 05 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Dziekuję,że zaglądacie. Ja dzisiaj jestem nieczasowa, wpadłam na chwilkę do Was.
Świetny pomysł z hydrantem angielskim
Mialam wcześniej na przedpłociu bukszpany i nic się z nimi nie działo, teraz je psiaki wypalają.... Położe chyba ponownie granitowe kamienie przed nimi aby sikały na kamienie a nie rosliny.... Nie bedzie pięknie, będzie skutecznie.
Co do kostrzew to na przedplociu mam wyjątkowo jasne - inną odmianę niż w ogrodzie. Własnie za tę siwiznę przedplociowe mi się podobają, za chwilę się rozrosną i wówczas będzie efekt. Najbardziej czekam aby podrosly berberysy pod grabami , planuję zrobic z nich wysoka skarpetke, która jesienią ma sie przepięknie wybarwiać razem z grabami i trawami.... Nie wiem czy zebrinusy tak marnie wygladają po przesadzeniu czy z powodu psów. Chyba jednak z powodu przesadzania, bo w ogrodzie roznież dwie sztuki przesadzane są zdecydowanie mniejsze niż te, ktore były nie ruszane.
Melduje, ze trawa po biohumusie , deszczu i podlewaniu ciut sie ożywia. Aby sobie poprawic humor zakupiłam róże:
Leonardo da vinci
Pomponella
Allan Tichmarsh
Princess Alexandra of kent
Brother cadfael

W tym roku koniec juz z zakupami różanymi.... No może jeszcze coś kupię ale już dopiero jesienia ....

Marzenko pozdrawiam serdecznie po długiej przerwie ostatnie zdanie wyjęte z mojej głowypozdrówka
Karabela 16:09, 05 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Poza Obi , gdzie nożna dostać róże kolekcjonerskie, nigdzie indziej nie szukałam. Zamwiam w necie w Rosarium, bo wybieram gatunek, ktory chcę a nie muszę brać to co jest w szkółce....Róze są podobno są w Kwiatonie i u B.Karczegis , jakie nie wiem.

Dziekuje a w Kwiatonie to jeszcze nigdy nie byłam. ... pozdrawiam
Karabela 16:13, 05 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Ascot mają zupełnie inne kolRapshody in Blue albo do moich bladye wiem czy bęróżowezem konweniowaly, Gospel jet bordowa, kolry jeźyn, podobna do koloru Burgundy Ice a ascot coś mi sie wydaje, źe będzie bardziej malinowa, ale dzisiaj dokładnie sprawdzę jeśli rozwinie kwiat[/quo

oj to dobrze ze napisałam. .. Gospel w takim razie dodam do Rapsody in Blue. Czy moze lepiej do moich bladych rozow.....hmmm
gierczusia 18:09, 05 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Mam na szczęscie kilka miesięcy aby zastanowić sie nad nowymi zakupami jesiennymi

.. Haha.. Prawie padłam .. Ja tam myśle ,że tu dopiero początek lata , Wy juz o zakupach jesiennych ??.. To się nazywa planowanie

Buziaki Madzen
aleksandra_g 19:40, 05 lip 2014

specjalistko od hortensji w donicach, powiedz mi kochana czym je nawozić? żeby białe mi koloru nie straciły? Czy białe zawsze są białe?