Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 19:37, 04 lip 2014

ana_art napisał(a)
mam wrażenie, że Pani celowo taką kwotę powiedziała bo one były naprawdę duże w takich dużych donicach stały a ja się zawróciłam i z iskrami w oczach je głaszczyłam (tak powiedziałby Jaś) no ale 60 dych to rozbój w biały dzień. Dzisiaj będę tam znowu bo jadę do serwisu to sfocę może

Widziałam kostrzewy w róznych cenach ale myśle że 60 żł to więcej niż za jakikolwiek inny rarytas... Popyt kształtuje cene i podaż.... To prawa ekonomii znane od dziesiecioleci..... Trzeba było powybrzydzać , że wyrośnieta, źe zaraz wyłysieje, że to odmina jedoroczna w Polsce
Madzenka 19:38, 04 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Przedpłocie jak z projektu LUCIANO!!!!

Luciano by zawału dostał.... Zwlaszcza z powodu sznurków przy grabach... Widziałam taśmy gumowe, muszę zakupić .....
Madzenka 19:39, 04 lip 2014

aleksandra_g napisał(a)
z tymi psami to wydaje mi się, że najbardziej skuteczne jest wbicie nieopodal jakiegoś palika, u mnie np psy sąsiadów obsikują górkę piasku, którą mam przed płotem jak już ogarnę przedpołocie to chyba ją zostawię, żeby nie kusiło znaczyć gdzie indziej

Jak wbiję palik to ktoś wjedzie zimą w niego samochodem i będę płacić..... Chyba lepsze duże plaskie kamienie...
Madzenka 19:41, 04 lip 2014

Milka napisał(a)

Możliwe, ze to była inna odmiana, za moje 2 lata temu w Praktiker płaciłam za 1 szt. 55 i są to zupełnie inne kostrzewy, jestem nimi zachwycona, a ich kwitnienie jest bajeczne

Irenko znam Twoje kostrzewy, rzeczywiści są przepiękne i mają nietypowy pokrój. Aczkolwiek 55 zł to rozbój w bialy dzień!!
Madzenka 19:43, 04 lip 2014

zaczarowanaa napisał(a)
ja jestem zachwycona Leosiem , bardzo dlugo utrzymuje sie kwiat i kolor przepiekny!! mam 7 szt)))

Podziwiam leosia u Izy/Konstancji i musiałam, no musiałm go miec, na dodatek ma idelany kolor, bo teraz kupowałam pośredni róź.... Rózanki maja być w kolorach od najciemniejszego, poprzez pośredni róż, aż do bardzo jasnego...
Ja jeszcze bym kupiła z 50 róż.... Ale muszę poczekać na pozbycie sie budleji... Jak to zrobić skoro one bedą za chwilę zachwycać kwitnieniem???
nicol21 19:44, 04 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Leonardo da vinci
Pomponella
Allan Tichmarsh
Princess Alexandra of kent
Brother cadfael

eeee takie nijakie te róże ;P ewentualnie względna jeszcze jest ta Aleksandra...
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Madzenka 19:44, 04 lip 2014

Pozdrawiam zagladająchy, machających, chwalących )
Madzenka 19:47, 04 lip 2014

nicol21 napisał(a)

eeee takie nijakie te róże ;P ewentualnie względna jeszcze jest ta Aleksandra...

Idż bo jak cię!!!
Moje biedne róźyczki
zaczarowanaa 20:03, 04 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Podziwiam leosia u Izy/Konstancji i musiałam, no musiałm go miec, na dodatek ma idelany kolor, bo teraz kupowałam pośredni róź.... Rózanki maja być w kolorach od najciemniejszego, poprzez pośredni róż, aż do bardzo jasnego...
Ja jeszcze bym kupiła z 50 róż.... Ale muszę poczekać na pozbycie sie budleji... Jak to zrobić skoro one bedą za chwilę zachwycać kwitnieniem???

a moje budleje chyba w tym roku nie beda kwitly maja ok.50cm i jakies liche....
JoannA 20:06, 04 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)

Idż bo jak cię!!!
Moje biedne róźyczki

Te różyczki to prawdziwe rarytasy. Leosiowi też nie mogłam się oprzeć i żałuję że nie kupiłam więcej.
Przedpłocie prezentuje się rewelacyjnie.
Zebrinusy po przesadzeniu odchorują a w przyszłym roku pokażą co potrafią.
Jak zwykle zauroczona ogrodem i jego przemiłą właścicielką pozdrowienia zostawiam