a gdy by to nie była aż taka wielka platforma tylko 1,5 metra x 1,5 metra?
a np. jakaś wolnorosnąca niska odmiana cisa typy farmen lub respandes?
bukszpana nie chcę bo i przemarza i choruje.
podczytuję i :
taki wysoki zywopłot z cisa pod formowanym w płaska ścianę "czymś" nie wygląda za fanie popatrz https://www.pinterest.com/pin/550142910703226668/, gdyby byl niski tak ok50-60cm to fajnie ale wtedy ci nie zasłoni
faktycznie chyba lepszym będzie jak drzewa beda miały luźny pokrój, jednak jesli chodzi o umry to ja nie bardzo.
ps. podziwiam twoją skrupulatność i pracowitość jesteś niemozliwa w tej kwestii
To jest odmiana Kurnik szczepiona muszę ją bardzo mocno ciąć choć ona samoistnie rośnie w kształt kulki. Szczerze kulka z modrzewia jest śmieciuchem strasznym i na pewno teraz bym jej nie posadziła choć nie można mu odmówić uroku.
dziękuję za pochwały kulkowej
Pewnie nie odkryję Ameryki, że trzeba je sadzić z jakimś marginesem i że trzeba je ostro ciąć, a jak się już rozkulkują to trzeba przesadzić co akurat u bukszpanów nie jest aż tak uciążliwe (mają zwarty system korzeniowy)
baaardzo mi miło
mam w domu ciemierniki, tulipany cięte i pędzone hiacynty ale też choinkę, i wianki. tych ostatnich pozbywam się do końca tego tygodnia
to z czego najlepiej zrobić taka pełną skarpete pod drzewem? nei mam na mysli obwódki w fromie kwadrata lecz cały pełen kwadrat wypełniony tą samą odmianą.