Iwonko, Ty jesteś chodzącą encyklopedią i wujkiem google w jednym (to ma byc komplement). Na wszystko masz odpowiedź
U mnie w szkółkach latem były tylko Pisardi, a ja właśnie szukałam Nigry (po przeczytaniu wątku o śliwie), ale jeśli nie znajdę Nigry w tym sezonie to kupię Pisardii bo też u Was jest piękna.
Dziewczyny, brzuch mnie boli ze śmiechu, muszę e-Musiowi głośno czytać, bo patrzy na mnie, jak na fariatkę.
Jutro wam coś pokaże na fotkach. Do jednej rzeczy musiałam wydobyć moją cyfrówkę
Aniu, dopytywałam się ciebie o to tyle razy. Jeśli nawet nie będą bordowe, to i tak tam zostaną. Ja chcę jeszcze dużo hortensji, Nie stać mnie na wyrzucanie takich pięknych kwiatów. Musze jeszcze dokupić limki do rabaty przy oczku
Jak w tym roku się nie przebarwią, to najwyżej wyślesz mi patyczki od swoich, albo i tak mi wyślesz, jeśli łaska, a ja będę miała gwarancję, że te na pewno są Vanilkami
Ja chciałam Pisardi, a kupiłam Nigrę, bo tylko ona była w szkółce. Ja tez bym zasłoniła plot i dopiero na zielonym tle dala kontrast. Albo tuje, albo świerki. Miejsca masz dość. 3 świerki serbskie może by starczyło. Ten, co planujesz dać przed kompostem ładnie by zagrał tak wysunięty do przodu.
Nowy aparat, słoneczko i od razu żywsze kolory. Raptem widać szczegóły, których wcześniej nie zauwazalam. Ale się cieszę z zabawki. Ale aparat ma ograniczenia. Jutro o tym napisze.
Ja miałam przygodę z Vanilkami. Kupiłam 4 okazy, czekałam na bordowe wybarwienie, a one okazały się blady róż. Trawki przy nich w tym roku dosadzę I kulki bukszpanowe
Marzenko, jutro będę miała czas, to popracuję nad nią. To jest w tym miejscu. Policzę wszystko jutro. Ok. 4 m szerokości będzie. Na drugiej fotce to coś z piłeczką na palu, to klon czerwony. Posadzony jesienią, ale zdążył załapać się na grzyba Może go wymienić na buka?
Chodniczek będzie poprawiany na prostokątny. Wiosną, jeszcze przed robieniem rabaty.
Ale bliżej wyjścia w tej samej linii w planie są dwa buki "Dawyck Gold" posadzone w ten sposób:
hihih no mój już na plecy by się włożyć tak łatwo nie dał ale tak jak piszesz, jedną rabatkę mam już przygotowaną (tylko więcej piasku domieszać) i sadzić mogę. Plan na nią już mam - hortensje vanilla fraise i miskant ML a potem serby!!! trzy sztuki potrzebuje ale u nas jeszcze nie widziałam. I też ciekawa jestem ceny ale pomalutku a do celu