Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:14, 08 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Śliczne zakupy
Będzie jeszcze ładniej

Dziękuję
Lawendowy zawrót głowy 13:55, 08 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Jolu Jak dobrze pamiętam siałaś trawkę ... i jak tam efekty? ... bo zastanawiam się jaką trawę wybrać

trawa ładnie wyrosła ale niestety chwasciorów z łaki pełno trzeba bedzie sporo wyplewic niestety ...no i placki po pleweniu zastaja ....
Ogród w Puszczykowie 11:55, 08 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

O to mi chodziło ... o nazwy ...bo ja zielona jestem w temacie kwitnących Aaa jeszcze podoba mi się oset,o którym wspomina Danusia w ostatnim artykule

Ale ten oset, cirsum rivulare to lubi słoneczko.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:58, 07 cze 2015

Do góry
Śliczne zakupy
Będzie jeszcze ładniej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:49, 07 cze 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Reniu - pooglądałam Twoje zakupy i myślę, ze warto było. Miskanty kupowałam w necie za 10 zł, sadzonki połowę mniejsze i ciągle się zbierają. Twoje to po prostu fuul wypas. Zobaczysz, trawki szybko się rozrosną.
Jaką rozplenicę kupiłaś?

A, i ciągle czytam - tu i u Danusi - że w bylinówkę idziesz. Będę zgapiać, też mam takie półcieniste miejsce do obsadzenia.
Pozdrawiam

Z ML jestem zadowolona Kupiłam rozplenicę Vertigo do donicy
Jeśli chodzi o rabatę w półcieniu, to marnie na razie wygląda z tymi bylinami sztuk 12. Zastanawiam się czy aby nie dorzucić tam chociaż ze trzy trawki?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:41, 07 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wypasione te jarzmianki kupiłas, a jak tam plecki?Spałas dzisiaj?

Bożenko wszystko już jest ok ... pomógł SOS Dziękuję za troskę
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:37, 07 cze 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Masz racje Renia, przydaloby się podlewać częściej, jednak w środku dnia gdy pali słońce wole nie ryzykować
Chwasty wyrywam te które mogę dosięgnąć, bo jeszcze po trafce nie stąpam
U mnie trawa zaczęła kiełkować po 6-7 dniach

Oj to szybko zaczęła wschodzić
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:30, 07 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)

tak, ja w tym roku podlalam pierwszy raz, delikatnie na probe tylko te zeszloroczne, nowych nie

A mogłabyś polecić jakiegoś białego powojnika?
Moja codzienność - ogród Oli 23:26, 07 cze 2015

Do góry
Dlaczego ja dopiero teraz trafiłam na takie piękne zdjęcia?
Cudnie Wam to oczko wyszło
Ładnie komponują się te brązowe trawki Jakie to?
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:13, 07 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Kasiu czyli to jest receptura konkretnie tylko i wyłącznie na powojniki, aby się "trzymały"?

tak, ja w tym roku podlalam pierwszy raz, delikatnie na probe tylko te zeszloroczne, nowych nie
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 23:09, 07 cze 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Wklejam bo miałam pod ręką

Mikstura na uwiąd :
10 ząbków czosnku
8 tabletek nadmanganianu potasu (parę groszy w aptece)
8 l wody
czosnek zmiażdżyć i do wody, dodać tabletki i zostawić na 2-3 godziny
podlać,
zastosować wiosną i drugi raz w sierpniu

Kasiu czyli to jest receptura konkretnie tylko i wyłącznie na powojniki, aby się "trzymały"?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:09, 07 cze 2015

Do góry
Asisko podjazd z Wbrew projektantce został zmidyfikowany, miał byc z wysepką po srodku.... Juz to widziałam oczami wyobraźni.. Te rozjeżdżone bukszpany....Ale nie jest tak źle był powod do zmiany

Ren133 nie wiem jak długo kiwtną ostrózki bo byłam na nie obrażona jakieś 10 lat, mam je dopiero / sezon i kwitna ale bij zabij nie wim czy dwa tygodnie czy dłuzej.....?

Kamajla wPadnę a Ty tez do mnie w pracy wpadnij sąsiadko firmowa

nicole - goście docenili ogród, zwłaszcza stipę Golden Toupe kupowana ponownie w tym roku, bo ubiegłoroczna okazała sie byc kostrzewa niedźwiedzia... Kupowałam w jakieś dobrej niskiej, cenie ale za ile nie pamietam, na pewno nie 17 zł! . Odpowiadam na te same pytania bo w pędzących watkach nie sposob doczytać odpowiedzi. Ja juz nawet nie bywam systemtycznie u wszytskich za co przepraszam ale praca zawodowa, ogród i forum przekracza mozliwości przeciętnego człowieka. Rodzina domaga sie czasu spędzonego z nia rowniez
Córce zapowiedziałam obcięcie kieszonkowego ale za rozjechanie kolejnych bukszpanow , trawy odpuszczam

Pawlus zdjecia moje carex morrowi z bliska miałoby tytuł rozczarowanie roku po cieciu..,jutro zrobię fotke

Siakowa nie kazdy musi miec roze
Danusiu SZEFOWO nigdy nic do dołka nie dawałam w czasie sadzenia, wole Twoim sposobem podlac po ok 2-3 tygodniach florovitem

Zielona Ania - bliźniemu przeciw powojnikom Moje miały zamierać.... A one jak feniks z popiołu... I do Rez bo purpurowe posadzone w tym roku jeszcze nie kwitna

Ensata MW jakas u mnie szalona, pretenduje do miss sezonu ale poczekajmy na pozostałe. Cos mi Othello wychodzi na prowadzenie, a przeciez jeszcze ascot nie zaczela, Alnwick dopiero staruje a Madame Knroo dopiero w pakach. O Williamie i Leosiu nie wspomne
Wodzyn jak by mi ktos dwa lata temu powiedział, ze kipiel ok 50 roz tez bym nikomu nie uwierzyła..... Montana kwitnie ale bardzo delikatnie. Mam młoda moze dlatego?

Juzia tyczka miała zawieszona fioletowa rękawiczkę lateksowa coby C nie przeoczyła ustawienie.... Poczekaj do jesieni przeze Ci obserwacje. Munstead kwitnie bardzo obficie i długo. Othello podobno himeryczny ale chyba wystraszył sie konkurencji i eksmisji. Teraz czekam na Gospel, własnie startuje

Jazzy przyjedż na kawe zobaczysz na zywo roze

Monteverde - pamietam coby Grafin pokazac gdy zakwitnie drugim kwiatem... Oj księzniczka z niej straszna ceregieli sie niesamowicie albo czeka na monardy....
Mirela Falcon juz tylko dostepny dla profesjonalistów w butelkach 1 l, to na jakies kilka hekatarow.....

Rododendronowy ogród II. 23:01, 07 cze 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Tak to jest jak się starszych i ....nie słuchaCiekawe jak teraz spac bedziesz ? W prognozach od jutra stopniowo niższa temperatura i bys spokojnie mogła to teraz zrobic. Gdyby Cię polecki bolały to kwasne mleko pomaga albo maslanka, aż sie boje myslec jak mocno je spaliłas.

Pomógł krem SOS Wszystko będzie dobrze
Ale dziękuję za troskę
Hirutkowy raj:)) 22:54, 07 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Cudne te hosty w takiej ilości Pięknie tam jest!

oj tak, slicznie to wyglada
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:35, 07 cze 2015

Do góry
Marzenko
A jak długo kwitną ostróżki?
Tu ma być ogród :) 18:35, 07 cze 2015

Do góry
Spóźnione gratki na pierwszą setkę

PS Głowa do góry Jesteś mocno zaangażowana w ogród i zorganizowana a poza tym ... masz gust Wszystko wyjdzie wspaniale
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 17:40, 07 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Po jakim czasie zaczęła kiełkować trawka?
Ja chyba swoją akcję zacznę jutro, maksymalnie we wtorek
Pozdrawiam

PS Wydaje mi się, że w taki upał to nawet częściej niż dwa razy dziennie powinno się podlewać? jak myślisz? a chwasty to bym wyrwała jak już większa trawka trochę urośnie?

Masz racje Renia, przydaloby się podlewać częściej, jednak w środku dnia gdy pali słońce wole nie ryzykować
Chwasty wyrywam te które mogę dosięgnąć, bo jeszcze po trafce nie stąpam
U mnie trawa zaczęła kiełkować po 6-7 dniach
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 16:59, 07 cze 2015

Do góry
Po jakim czasie zaczęła kiełkować trawka?
Ja chyba swoją akcję zacznę jutro, maksymalnie we wtorek
Pozdrawiam

PS Wydaje mi się, że w taki upał to nawet częściej niż dwa razy dziennie powinno się podlewać? jak myślisz? a chwasty to bym wyrwała jak już większa trawka trochę urośnie?
Mój ogród pod górkę... 16:57, 07 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasiu
Nadrobiłam Śliczne ciurkadełko Też chciałabym jakieś małe u siebie
Basenu zazdroszczę jak nie wiem co

Ciurkadełko z pewnością jakieś zrobisz, bo szum wody przyjemnie nastraja
A basen - kupa frajdy, ale też i trochę roboty. Oby tylko lato było ciepłe
Pozdrawiam.
Mój ogród pod górkę... 16:45, 07 cze 2015

Do góry
Kasiu
Nadrobiłam Śliczne ciurkadełko Też chciałabym jakieś małe u siebie
Basenu zazdroszczę jak nie wiem co
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies