Z ML jestem zadowolona Kupiłam rozplenicę Vertigo do donicy
Jeśli chodzi o rabatę w półcieniu, to marnie na razie wygląda z tymi bylinami sztuk 12. Zastanawiam się czy aby nie dorzucić tam chociaż ze trzy trawki?
Też mi się udało dorwać vertigo
Trawki do półcienia? Na pewno da radę ice dance. U mnie w takich warunkach całkiem dobrze sobie radzi. Miskanty muszą mieć trochę słońca...
Wiecie co ... albo ja się już starzeję i kondycja nie ta albo za wysoko poprzeczkę sobie postawiłam Jestem zmęczona niemiłosiernie!!!
Chciałam posiać dziś trawę na dwóch trawnikach o łącznej powierzchni około 200m2 i ... nie dałam rady
Po uwałowaniu i podlaniu ziemi, wygrabiłam pierwszy trawnik (80m2) wybierając ostatnie kamienie, patyczki i wschodzące już drobne chwasty i ... w końcu posiałam trawkę ... ale tylko na 80m2!!!
Renia ja i tak Cie podziwiam, że tyle pracy wkładasz w swój ogród.
Pogoda jest wykanczająca, pot leje sie z człowieka, a Ty sie dziwisz, ze nie dałas rady.
Spokojnie, powolutku...
Następnie wygrabiłam i usunęłam młodziutkie chwasty na większym trawniku 120m2 i ... zrobiło się ciemno, więc sianie trawy zostawiłam na dzień jutrzejszy
Mam nadzieję, że pogoda mi dopisze
Dziś było idealnie: nie za gorąco i wilgotno
Dziękuję
Motywujące bardzo jest to, co mówisz ... bo już tak miałam dziś dooość ... a może też to wynika z tego, ze ja zbyt dokładna jestem ... każdy kolejny wygrabiony kamyszek musiałam usunąć i każdy mały chwast (1cm-3cm) podważyć i wyrwać z korzonkiem.
Może powinnam trochę sobie odpuścić?
A zresztą, jutro też jest dzień
Zregeneruję siły i wezmę się z ochotą do roboty
Pozdrawiam