Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:03, 07 cze 2015

danuta_szwajcer napisał(a)
Mi tam widok kwitnących rh się nie znudził Dalej pięknie Ci kwitną Piwonie też masz bardzo ładne, szczeglnie ta liliowa mi się podoba Tez codziennie dwie godzinki podlewam ale zawsze tez to miły czas popatrzeć na wszystkie roślinki Pozdrawiam

Ja tez lubię podlewanie ale mój M juz dużo mniej bo zawsze ma jakies mecze do oglądania.Piwonie to u mnie jeden mętlik, lubię je ale nie mam fdzie sadzic i powtykane w różne katy bez sensu ale ciagle jeszcze dokupuję.Pozdrówka Danusiu.
Mathildis 22:23, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Lubimy w nim pracowac a prawde mówiac nie mamy też nic lepszego do roboty więc dobrze ze jest gdzie trochę sie zmęczyc ale i wypoczac.Pozdrówka ślę.

niesamowita jesteś
Bogdziu czy jak posadziłam Calsap i Ann Lindsay co 1m to będę musiała je w przyszłości przesadzać? Bo jak tak to pewnie zrobię to już za rok... w ogóle nie mam w przypadku RH wyobraźni co do ich przyszłej wielkości... niby widzę u Ciebie na zdjęciach jakie są duże, ale nie mogę tego przenieść do rzeczywistości...
i jeszcze jakby posadzić w taki zygzak ./'\./'\./'\./'\. (kropki to RH) to co ile będzie optymalna odległość?
Bogdzia 22:39, 07 cze 2015

Mathildis napisał(a)

niesamowita jesteś
Bogdziu czy jak posadziłam Calsap i Ann Lindsay co 1m to będę musiała je w przyszłości przesadzać? Bo jak tak to pewnie zrobię to już za rok... w ogóle nie mam w przypadku RH wyobraźni co do ich przyszłej wielkości... niby widzę u Ciebie na zdjęciach jakie są duże, ale nie mogę tego przenieść do rzeczywistości...
i jeszcze jakby posadzić w taki zygzak ./'\./'\./'\./'\. (kropki to RH) to co ile będzie optymalna odległość?

Mysle ze co metr to bedzie za mało bo to w jedna stronę tylko pól metra a one na pewno beda wieksze. Calsap rośnie bardziej w góre a Ann Lindsay na szerokosc. Najmniejsze minimum moim zdaniem to 1,5 m.Nie bardzo rozumiem ten zygzak bo piszesz ze kropki to rh a kropki są tylko na dole więc nie tworza zygzaka. jak to rozumiec?

Chciałam wstawic zdjecie Ann Lindsay ale za nic nie chce sie wgrac.
anabuko1 22:50, 07 cze 2015

Przepiękne piwonie..
Ja mam ich mało.ale już wymyśliłam,że ze 2 to pod milin zmieszczę.
Ale to chyba na drugi rok trzeba będzie kupić jakieś ładne odmianki
ren133 23:01, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Tak to jest jak się starszych i ....nie słuchaCiekawe jak teraz spac bedziesz ? W prognozach od jutra stopniowo niższa temperatura i bys spokojnie mogła to teraz zrobic. Gdyby Cię polecki bolały to kwasne mleko pomaga albo maslanka, aż sie boje myslec jak mocno je spaliłas.

Pomógł krem SOS Wszystko będzie dobrze
Ale dziękuję za troskę
Mathildis 23:08, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Mysle ze co metr to bedzie za mało bo to w jedna stronę tylko pól metra a one na pewno beda wieksze. Calsap rośnie bardziej w góre a Ann Lindsay na szerokosc. Najmniejsze minimum moim zdaniem to 1,5 m.Nie bardzo rozumiem ten zygzak bo piszesz ze kropki to rh a kropki są tylko na dole więc nie tworza zygzaka. jak to rozumiec?

Chciałam wstawic zdjecie Ann Lindsay ale za nic nie chce sie wgrac.

na dole "kropki: do góry "przecinki" a raczej "apostrofy" tak naprzemiennie
Może inaczej w dwóch rzędach 5 szt. z przodu 4szt. z tyłu pomiędzy tymi pięcioma... nie wiem czy to jasno napisałam jak nie to dajmy spokój, może kiedyś rozrysuję na kartce i jeszcze raz zapytam
Kasya 23:12, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Dobre pytanie , sama sie nad tym zastanawiam bo u mnie jest to samo, zobacz

zacytuję fotkę jeszcze raz bo bardzo mi sie ten kolor podoba
Rench 23:37, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Te inne tez masz piękne
MirellaB 23:42, 07 cze 2015

Bogdziu jak ja uwielbiam oglądać zdjęcia Twojego ogrodu,dają mi tyle relaksu i wyciszenia. Dziękuję Ci za to

Moje chore rh przekwitły, oberwałam kwiatostany, takie biedniutkie wyglądają,ale pięknie kwitły
Wypuszczają nowe gałązki i listki, małe kwiatostany już też mają

Czy dać im teraz nawozu,czy spryskać dolistnie?

Dobrej nocy

mirkaka 07:50, 08 cze 2015

Zachwycający ogród, a ten niebieski olbrzym przepiękny