Szukaj kochana, szukaj
Klonik i woda to jedt to. Moje nowe must have ogrodowe
Piękne białe irysy mieli w tej szkółce, w której dzisiaj byłam ale jednak kupiłam takie kolorowe. Białe mam dwa nad oczkiem, jeszcze nie kwitną.
Biało zielone rabaty są cudne ale jednak nie umiem wytrzymać bez koloru. Aczkolwiek kusi
Oj warto Ula ja sie bardzo ciesze, że je mam bo mam tyle ptaków i uwielbiam ten śpiew , jaka to jest przyjemność, że z okna widze wiewiórki
Denerwują mnie tylko leszczyny od sasiadki, ktore przerastają na moją strone, smieca, daja cien, kleszcze no i liscie, ktore nie sa dobre dla roslin.
Nie wiem co to za odmiana, tydzień temu zakwitła i potrwa to jeszcze z tydzień. Na uwagę zasługuje stipa ukraińska, fantastycznie zimuje w naszym klimacie i już ma kwiatostany
To rzecz nierzadka,
w niektórych wypadkach,
że pada deszcz.
Te fakty znacie i w naszym klimacie,
że pada deszcz.
A właśnie szczęście odchodzi najczęściej,
gdy pada deszcz.
I biegniesz za nim z mokrymi myślami,
bo pada deszcz.
I mnie użyczył los pewnej goryczy,
gdy padał deszcz.
Zdarzenie proste, więc kołnierz podniosłem
i szedłem w deszcz.
Bruk lśnił jak lustro i było dość pusto,
bo padał deszcz.
O bzach nie gadał, piosenek nie składał,
a padał deszcz.
A wtem wyraźnie zrobiło się jaśniej,
choć padał deszcz.
Ktoś podszedł do mnie, powiedział:
"tak mokniesz, a taki deszcz".
Już dalej wiecie, błysk słońca zaświecił,
i ustał deszcz.
Nieprawda, plotka,
bo nikt mnie nie spotkał
i padał deszcz.
Ogrod to najlepsza terapia, tez cos o tym wiem bo w sumie tez z tego powodu kilka lat temu uciekłam w ogród i tak sadziłam, sadziłam i sadze do dzisiaj. Tak też za mocno obsadziłam moje oczko i zarosło za bardzo a ciągle czasu brak by w koncu go ulepszyć. Z jednego konta wyjde to do drugiego trzeba iść ale cieszy, teraz znowu bardzo sie obawiam gradu, wichury bo tyle róż zaczyna kwitnąc. W zeszłym roku posadziłam też róże Bajazzo to ta z tym oczkiem, ma bardzo ładne kwiaty, duze no i Lagune i jestem zachwycona kwiatami i kolorem a zdjęcia tego nie oddają.