Ja mam i tnę mocno co roku wiosną. W takim razie wybierz inne, np. śliwę wiśniową "Nigra" albo wiąz "Wredei", buka o żóltych liściach ale szczepionego na pniu, rosnącego kolumnowo. Jest tyle mozliwości.
Pamiętaj, nawet za duże drzewa można trzymać w ryzach.
Haniu ale ja to doskonale rozumiem mam dzieci w różnym wieku i wiem na co je stać Wiem że jak bym niczym tego nie obsadziła to głowy rozbite byłyby codziennie. W myśl 'zapobiegać niż leczyć' obsadzę i już będzie trudniej się ganiać
wczoraj dokończyli ten murek oporowy (pomiędzy jednym deszczem a drugim) i popołudniu dzieciaki nasze i sąsiadów biegały po nim w tą i spowrotem nie obyło się bez płaczu więc wolę nie ryzykować rozbitych głów i obsadze je czymś. bluszcz mi chodzi po głowie, U Danusi jest piękny. zastanawiam się czy są różne odmiany bluszczu?
piękne róże zazdraszczam, moje dzisiaj poobrywalam bo straszyły, nie wiem co się z nimi stałoale normalnie nirozwinięte jeszcze pąki od srodka zgniły,a na zewnątrz były pokryte pleśnia ;( mam jeszcze jedną róże w pąkach i nie wiem czym ją spryskać by zapobiec takiemu nieszczęściu?
chce tam zrobić taki Danusiowy stawik i chce go obsadzić roślinkami. Narazie podlewam codziennie ( no od tygodnia leje to nie podlewam) ale w przyszłym roku będziemy robili automatyczne podlewanie
Danusiu czy cunningham white może rosnąć przy ścianie od strony południowej? Latem temperatura około 15 (wtedy jest najcieplej) w tym miejscu sięga do 50st na parapecie
bukszpanu na obwódkę czy kulki? U mnie na rabacie obok bramki wejsciowej jest 80 bukszpanów w obwódce... Cały czas wydaje mi się że robie po omacku i że potrzebuję profesjonalnego projektu, zeby to miało ręcę i nogi...
Sylwia a te rabaty byly rozrysowywane przez Danusie cy to Twoja inicjatywa? zastanawiam się czy napierw rysujesz a potem sadzisz czy wychodzi 'w praniu'?
To co robię teraz i pokazuję to moje i nie rysuję . Siedzę i patrzę gdzie poprzesadzać jeszcze to co tego wymaga i wychodzą takie misz masze. Wg rysunku Danusi zrobiłam całkowicie rabatkę przed wyjściem z domu z różanecznikami No i te trzy cisy na pniu które uwielbiam, brakuje mi tam jeszcze bukszpanu aż 80 szt
Sylwia a te rabaty byly rozrysowywane przez Danusie cy to Twoja inicjatywa? zastanawiam się czy napierw rysujesz a potem sadzisz czy wychodzi 'w praniu'?