bukszpanu na obwódkę czy kulki? U mnie na rabacie obok bramki wejsciowej jest 80 bukszpanów w obwódce... Cały czas wydaje mi się że robie po omacku i że potrzebuję profesjonalnego projektu, zeby to miało ręcę i nogi...
Bogusiu nie zazdraszczaj tylko w miarę swoich możliwości działaj.
Wiesz jak ja zrobię. Powyrywam chwasty na tej całości z tyłu ogrodu, ziemię przygotuję na nasadzenia i częściowo pozakrywam geowłókniną a częściowo tam gdzie planuję jeszcze w tym roku nasadzenia będę zasypywać skoszoną trawą jako ściółka.
U siebie zrób podobnie. Zrób zarys rabat , pozbądź się darni którą możesz wykorzystać na kompost, ziemię ładnie przekop łopatą i rozgrab grabiami i pozamykaj geowł. niech sobie czeka na nasadzenia. W tym roku coś , w następnym również i tak po kawalątku. W tym roku możesz zajmować się również pielęgnacją w wyrównywaniem trawnika.
Ja zamierzam przygotować jeszcze placyk zabaw oraz miejsce pod basen i leżaki i jak słońce do nas wreszcie zaglądnie będę odpoczywać i poświęcać czas mojemu Kubusiowi
Resztę roboty zostawię specjalistom - a ja ich tylko będę doglądać z przyjemnością zresztą.
Sylwia ma rację Bogusiu, ziarnko do ziarnka a będzie...
No masz kawał tych rabat za domem ale znając Ciebie jeszcze w tym roku będziesz mieć ich szkielet
Skoszona trawa na ściółkę jest super bo szybko się rozkłada i jest z niej próchnica, a koszenia to mało nie masz