Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:54, 05 cze 2019

Do góry
Kolejny sezon u mnie takie dziwo. Hortensja Polar Bear, kwitnie wielkimi białymi kulami, mam kilkanaście sztuk. Jedna z nich co roku robi psikusa i wypuszcza takie dziwne kwiatki... Potem kwitnie normalnie. O co chodzi?

W cieniu - zacieniona 17:46, 05 cze 2019

Do góry
Halina Noll - w tym roku kwiaty są olbrzymie.
Ogród i co dalej 17:37, 05 cze 2019

Do góry
tu zmieniona rabata dzięki Małgosi - Margaret przed hortkami ID i na rogu bukszpan od Bogdzi

a tu lupa między choinkami molinia moorhexe

W cieniu - zacieniona 17:35, 05 cze 2019

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
A u mnie w tej chwili szał sałaty. W szklarni zrobiło się jej za ciepło. Trzeba było szybciutko zużywać, żeby w pędy kwiatowe nie szła. Ta na zewnątrz będzie na potem.
Uwielbiam pomidorowe podjadanie. Oby i u Ciebie udały się .

Mam taką nadzieję...pomidorki do śniadanka prosto z krzaczka...to jest to na co czekam.W te upały muszę podlewać trzy razy w ciągu dnia...dziś w słońcu +44...ale szał.
Sałaty zazdroszczę,ale u mnie to tylko ślimaki zdążyły...ja zawsze po.
Miłkowo - sezon 2016-2022 17:34, 05 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Mam 4 szt hortensji pnących te cholernice od 4 lat nie kwitną wczoraj zauważyłam u jednej jeden kwiat. Ja dziękuję za takie pnącze. Mam 3 szt o lisciach zielonych a 1 szt o liściach posrebrzanych. Ta została przesadzona i zaczyna odrastać.
Też straciłam cierpliwość i jeszcze daję im szansę w przyszłym roku jak nie zakwitną to je przesadzam do słońca. Wszędzie takie piękne a u mnie siedzą w ziemi i zaledwie 20 góra cm wzrostu. Mają szansę bo je dobrze obornikiem w tym roku potraktowałam i podsypałam nawozem do hortensji.
Tak sobie teraz myślę, że może ziemia nie kwaśna muszę zbadać.

U nas dzisiaj skwar się lał z nieba. Niby mokro, ale jak tak będzie 2-3 dni znowu będzie susza. Chwasty rosną na potęgę. Idę na obchody wyrywam idę za 3 godz. znowu są. Mam już mniej więcej wypielone, jeszcze tylko skalniak bo tam brzozy już się rozsiały sa za maleńkie aby je usuwać bo się urywają więc muszę jeszcze z tydzień poczekać. Gorzej ze skrzypem.Nasypałam w tym roku dużo wapna i tak wyrasta. Więc najpierw pielę a później pędzelkuję skrzyp. Urywać nie ma sensu bo z jednego urwanego skrzypu wyrasta jeszcze więcej.
Jak ten skrzyp mógł zostać pod ochroną przecież tego chwastu nie da się wytępić.
Miluś każda fotka na wysokim poziomie i zawsze piękna.

Pozdrawiam

Moja wiem, że późno zaczęła, ale teraz rok w rok kwitnie, odurzająco pachnie. Nie ma kwaśnej ziemi, tylko kupę gruzu popowodziowego i tyle, nawozu nigdy nie dawałam, ona jak już odpali, to rośnie, nie myśl o nich, to cię zaskoczą.
U mnie sucho, to wyrywanie chwastów mija się póki co, z celem. Walczyłam z azaliami, dałam im kory, ale mi zabrakło, robię kant chodnika, bo potem oprysk na chwasty i cięcie...tego mam od groma. Tempo wolne, bo źle znoszę upały, nie to co kiedyśbuziaki i dzięki

Oh Wow

Madame Plantier

Ice Lady

Ogród i co dalej 17:29, 05 cze 2019

Do góry
Za drzwiami do ogrodu... 17:28, 05 cze 2019

Do góry
anpi napisał(a)

To ja też przerwie wstawię jeszcze kilka ... Kremowe róże na murku teraz mają swój pokaz,mimo atakującej je rdzy i niezliczonej ilości mszyc maja sporo kwiatów.Czerwona NN i sympatia tez zaczynają.Również mogłabym nie wychodzić z ogrodu ...i jestem w o tyle lepszej sytuacji ,że mogę co raz choć na chwilkę do niego wyjść ,albo choć zerknąć przez okno

Cudownie
Za drzwiami do ogrodu... 17:25, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne Aniu widoczki.
I aniołek sie cieszy z pierwszych truskawek

Teraz truskawki ze śmietaną lub jogurtem mogę jeść codziennie zamiast obiadunp. z kluskami.
A widoczki kolorowe, nareszcie kwitną piwonie i róże

Różyczka Oliwia w takim samym kolorze co piwonia
Ogród i co dalej 17:23, 05 cze 2019

Do góry
kilka zdjęć ogrodu
Nowoczesny ogród ze skarpami 17:22, 05 cze 2019

Do góry
Witam Was w ten upalny dzień dziś odwiedziłam chyba 4 najbliższe szkółki..
A to dlatego, że mąż mnie już wygonił ! śpieszy się mu z tym ogrodem że szok ! dorwałam takie cisy Hicksii na żywopłot.. wydaje mi się, że te były najładniejsze.. W innych szkółkach były albo odmiany nie nadające się na żywopłot, albo takie 'niezdrowo' wyglądające, albo nie mieli tyle sztuk
Zakupiłam 45 sztuk
Kiedyś będzie tu ogród 17:17, 05 cze 2019

Do góry
Dla Ani

A może ktoś rozpozna co to za roślinka w pakiecie z marsylią?
Za drzwiami do ogrodu... 17:13, 05 cze 2019

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A może to czyściec

Pięknie i kwitnąco

O widzisz Aniu to właśnie czyściec! Już mi ktoś go wcześniej rozpoznał,ale moja skleroza....Tylko nie wiem czy to bardziej ten wielkokwiatowy ,czy zwyczajny ,ale bardziej ten pierwszy.
Za drzwiami do ogrodu... 17:04, 05 cze 2019

Do góry
Doranma napisał(a)
Zrobiłam sobie miła przerwę w pracy oglądając Twoje zdjęcia ☺ Wsztstko takie soczyste, kolorowe. Mogłabym teraz zamieszkać w ogrodzie, trudno się tym pięknem nasycić. U Ciebie wcześniej roślinki zakwitają, ja wciąż na róże czekam. Nie mogę się napatrzeć na rośliny na tle muru - niesamowity efekt!

To ja też przerwie wstawię jeszcze kilka ... Kremowe róże na murku teraz mają swój pokaz,mimo atakującej je rdzy i niezliczonej ilości mszyc maja sporo kwiatów.Czerwona NN i sympatia tez zaczynają.Również mogłabym nie wychodzić z ogrodu ...i jestem w o tyle lepszej sytuacji ,że mogę co raz choć na chwilkę do niego wyjść ,albo choć zerknąć przez okno
Moja działka na Dębowym Lesie 16:57, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

NN- ale piękny kolor, duży kwiat. I podoba mi eis.

Na moje oko to chyba masz Warszawską Nike
Moja działka na Dębowym Lesie 16:52, 05 cze 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nowy bukiecik tarasowy

Aniu przepiękny bukiecik ,fajnie skomponowanyU mnie w tym roku dużo maczków polnych na tej działce za płotem muszę i ja nazrywać ,szkoda że one tak szybko się sypią.
W ogródku emerytki 16:48, 05 cze 2019

Do góry
Rewelacyjna surfinia
Zdjęcie z 3.06

Zdjęcie z dzisiaj, spod kwiatów nie widać liści
Miłkowo - sezon 2016-2022 16:46, 05 cze 2019

Do góry
effka napisał(a)
Irenko, zachwycam się piwnoniami.... i nie tylko

Dzięki
O tej porze wszędzie pięknie
W ogródku emerytki 16:45, 05 cze 2019

Do góry
Wczoraj był pączek, dziś kwiat.

Ognik w białym welonie.
W ogródku emerytki 16:42, 05 cze 2019

Do góry
Biała szałwia wystartowała pierwsza.

Goździki kamienne.

Szałwia jednoroczna.

Między liśćmi obrazków włoskich są pochewki z kwiatami, może w tym roku się rozwiną.
W ogródku emerytki 16:35, 05 cze 2019

Do góry
Upał niemiłosierny, wyszłam tylko rzucić okiem i cyknąć trochę zdjęć i wróciłam do chłodnego domu / grube mury to zaleta w lecie /.
Pierwszy kwiatek róży nn.

Pierwszy kwiatek przypołudnika.

Pierwszy pączek jeżówki.

Pierwsze pączki krwawnika Terraccota.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies