Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:05, 08 lut 2015

Do góry

Bylinówka cieszy oczy - by w sierpniu przejść totalną demolkę

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:04, 08 lut 2015

Do góry
Lato 2013 - rabaty zmieniają się tak, że musiałbym kilka stron poświęcić gdybym chciał opisywać co wyleciało, co dosadziłem lub przerzuciłem

I nastąpił 2014 - chyba najbardziej rewolucyjny rok w moim życiu Ogród dojrzewa i nadal rośnie - zaczęło się robić gęsto

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:58, 07 lut 2015

Do góry
2012

Wiosna 2013 - w kwietniu

I końcem maja - wreszcie zaczynają przeważać rośliny, a nie goła ziemia

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:51, 07 lut 2015

Do góry
Rośliny dzieliłem na jak najmniejsze sadzonki byleby tylko przetrwały - rabaty te zostały przeze mnie pieszczotliwie nazwane CARITAS, bo większość roślin rosnących tam to dary od rodziny i naszych ogrodniczek

W 2012 również front przechodzi metamorfozę - po kilkudziesięciu stronach walki w obronie betonowych gazonów ustępujemy z Mamą i wylatują - razem z betonową kostką.

Powstaje ścieżka z granitu, a na miejsce betonu przybywają "obwódki" z bukszpanu i cisy - cisy rosną do dziś, a bukszpany były tak słabej jakości, że tylko część przetrwała...

Jednak latem wygląda to już tak

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:44, 07 lut 2015

Do góry
Ale za to powstał jeden element, który cieszy od samego początku - ciurkadełko inspirowane realizacjami Danusi

Tak wyglądał u mnie front w 2011

Kolejne zdjęcia są już chyba z 2012 roku

Zaczynam kolejny etap tworzenia ogrodu - rabaty angielskiej - nie skończyłem do dziś i chyba nigdy tego nie zrobię

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:39, 07 lut 2015

Do góry
Bordedry ustępują miejsca kostce - po kilkudzesięciu stronach walki w pierwszym wątki ustępuję i znika włóknina z rabat

Zaczynam wiosnę od napadu na szkółkę - kupiłem to co było duże, tanie lub w promocji i wyglądało na żywe - posadziłem piętrowo

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:35, 07 lut 2015

Do góry
2011 - trafiam na ogrodowisko - na forum zostaję przyjęty wyjątkowo ciepło mimo takich widoków przy domu

Zaczynają się rewolucje - wszystko zostaje wydarte, przeniesione, rozwalone

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:30, 07 lut 2015

Do góry
Z okazji tych 4 lat przygotowałem małe podsumowanie zmian jakie u mnie zaszły - takie były moje początki w 2010 - era przed ogrodowiskiem - szmata, plastikowe bordery, wszystko posadzone bez ładu i składu- aż boję się to pokazywać

Konsekwencja w kolorystyce, że aż oczy bolą

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:37, 07 lut 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Jednak te komentarze (póki co) są głównie pozytywne, na szczęście
ps. Ależ mi się udało dyskusję wywołać i znowu to wszystko przez jazzy
Buziak

Teraz nie masz wyjścia - musisz nam dać swoje namiary na insta
Mój kawałek planety 22:29, 07 lut 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

może spał u kogos i zostawił tam suszarkę, nie tylko ze szczoteczką do zębów na nocleg sie jeździ

Ryczę ze śmiechu - jesteście niemożliwe

Suszarka wywiała klucz.... To pewne...

Ciekawe jaką wymówkę w końcu wymyśliłaś? Bo nie doczytałem...

A dziwactwa mam różne - nocy by mi nie starczyło, żeby wymieniać... Jednym z tych niewinnych jest to, że nie mogę mieć ani jednego punktu światła by zasnąć - musi być totalnie ciemno
Ogród do kwadratu 22:22, 07 lut 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Może leży, razem z suszarką, u katiax w bagażniku przysypany cukrem?

To u niej jest moja suszarka?? Boszeee, a ja już straciłem nadzieję, że ją znajdę
Ogród do kwadratu 22:04, 07 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja jeszcze czekam z cięciem - ale to dlatego, że mi sekator zaginął bez śladu... Muszę kupić nowy - najwyżej będę mieć dwa Będę wydajniejszy

Może leży, razem z suszarką, u katiax w bagażniku przysypany cukrem?
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:56, 07 lut 2015

Do góry
Sebek- niech się wstydzi ten kto widzi.
U nas jest tak- ja wciąz odsłaniam, M. zasłania.
U nas nie ma okien na ulicę, raczej na dzikie działki.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:06, 07 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Chodzilo mi o to, że maje były płodne kilkadziesiat lat temu Tv chyba nie było , o necie nie wspomnę , grillowania nie było w maju i to.
To nie dereniówka, to ipad

W maju widać aktywność fizyczna osiąga apogeum Tez mam mnóstwo znajomych co w lutym się urodzili
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:02, 07 lut 2015

Do góry
Loosiuu napisał(a)
To samo co wyżej Snapchat, instagram, twitter, FB... wszystko jak leci... Teraz nawet nie wysyłam smsów, bo wszystko przez Messengera, czyli Facebook Skomplikowane tylko na pozór

Twittera nie mam, muszę się poprawić
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:59, 07 lut 2015

Do góry
Mnie ciekawi to nowe auto, co się do niego mówi Na razie mogę tylko komórce dyktować co ma robić

PS - zostawiłem coś u siebie dla Ciebie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:40, 07 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ostatnie badania wskazują, ze doplyw nowych użytkownikow na Fb jest już słabszy, zaledwie kilkaset tysiecy nowych kont w 2014 a jeszcze w poprzednich latach przyrost był ponad milionowy corocznie. Teraz dołączają starsi użytkownicy
Ale ja sie pojawiałm na Fb, gdy moja siostra starsza o 14 llat zalozyła konto na fb
Wczoraj udostępniałam na Fb art nt hejtowania w necie... Nt kredytów we frankach..... To plaga naszych czasów, bezimienne chamstwo, ktorego nie można ograniczyc. Gdy rozpoczynalam wspóplracę z E.Chodakowską śledziłam wpisy na jej profilu... I Mgady G rownież... Nigdy nie przypiszczalam, ze tak duza jest skala ludzi z kompleksami, których jedynym ujsciem frustracji jest hejtowanie. Wpisow na Onecie i Wp juz dawno nie czytam....
Sledzilam też bardzo dokladnie wpisy w czasie ostatnich wybrorów na prezydenta Wrocławia i również w mojej wsi lokalnie. Jeszcze mam młdlości na wspomnienie wpisow jakie sie pojawialy. Może instagram to rzeczywiscie lepszy kierunek w naszych czasach?

Aniu ciesze sie, że zapracowana jesteś będziesz miala jeszcze więcej energii w sezonie. Buziaki posyłam i lecę pod prysznic, bo mam wieczorem duuuuza imprezę.

Dla wszystkich zainteresowanych fotki ogrodu jutro. Tylko zmian w ogrodzie na razie zadnych nie ma... nuda , tylko wiosna w doniczkach kroluje

Ja ostatnio zaprzyjaźniłem się jeszcze ze Snapchatem - sms'ów już niemal nie piszę Na fb jestem tylko po to, by dowiadywać się informacji na studia z grup tam utworzonych... Na instagramie też można komentować, ale mniej jest tego hejtu i bardzo dobrze... Zastanawia mnie tylko jak będziemy funkcjonować za kolejne 5 lat?
Jutro poprosimy wiosnę w doniczkach, ale na razie udanej imprezy życzę
Ogród do kwadratu 18:19, 07 lut 2015

Do góry
Ja jeszcze czekam z cięciem - ale to dlatego, że mi sekator zaginął bez śladu... Muszę kupić nowy - najwyżej będę mieć dwa Będę wydajniejszy

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:09, 07 lut 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Sebek mam dobra wiadomosc zaraz po tej udanej sesji bedzie kolejna rzecz jasna jeszcze bardziej udana

Buziolki zostawiam i odpocznij troche

I impreze nadrobic nalezy czytam o o 4 latkach na O

To jest dopiero sukces

Odpoczywać będę po sesji Na razie ryję, choć ciężko mi to idzie...
Nastroju na imprezy nie mam, taki jakiś olalały jestem

Przynajmniej na zewnątrz słońce i śnieg się topi
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:05, 07 lut 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Sebek... nawet urlop nie pomoże w ogarnięciu. Nie ma takiej opcji.
I gratki z okazji 4 latek zapomniałam zostawić.
Trzymam kciuki za sesję, ale wiem że i tak dasz radę, bo jak nie Ty to kto??

Wszyscy inni Im dłużej siedzę nad tą matmą tym bardziej sobie uświadamiam jak głupi jestem... Ehhhhh
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies