Uwaga pierwsza - masz nieaktualny kalendarz
Innych nie mam, bo się nie znam .
Wrzucę fotę z tablicą informacyjną sady tradycyjnego - usunę, jak przeczytasz, chyba, że chcesz zostawić.
Mam teraz w pracy więcej pracy i nie nadążam za forum
Piękny widoczek, super miejsce, dla mnie ogród to połączenie wielu stref, czyli i część użytkowa i kwiatki dla oka i przestrzeń, którą u Ciebie znajduję
Pamiętam jak się śmiałam z niemal obowiązkowego zdania wypowiadanego przez uczestników programu “escape to the country”. Tam obowiązkowo był “nice view”. Teraz już się nie śmieję, tylko zazdroszczę , basenu też , no ale do tego potrzebna jest duża działka. Dużą działkę można zagospodarowywać sukcesywnie, małej się nie powiększy.
Lykkefund zdecydowanie nie nadaje się na niewielkie przestrzenie.
Widziałam w jakimś programie ogrodniczym, że ktoś posadził ją w donicy na balkonie... ciekawe jak wygląda po kilku latach. Może z braku miejsca w korzeniach nie pokazała swojego wigoru? A może jest radykalnie cięta co roku? Chociaż, czy tak się da i czy to ma sens?
Ola, w szkółkach można teraz znaleźć kilka odmian podobnych wizualnie do Lykkefund, ale dużo mniejszych. Może warto poszukać
Mordka wczoraj nie miała czasu pozować - dzisiaj postaram się go "dopaść"
Jedna ale za to obficie zakwitła, śliczną ma barwę ta azalia. U mnie kilka azalii też nie zakwitło ,jeszcze trochę to zapomnę jakie one mają kwiaty bo ostatni raz kwitły obficie w 2022r. Elu piękne kadry z ogrodu a trawnik jak z katalogu..
Droga do nikąd...
Na wprost jest nieużywana furtka, zasłoniliśmy ją żywopłotem. Została ścieżka do nikąd.
Trochę mnie to drażni, ale nie mam innego pomysłu więc tak sobie jest ...