Irenka jak zobaczyłam wpis z godziną 6:11 to wiedziałam, że to Ty
Ta moja magnolia od dołu gęsto wybija i tam też są pączki, na foto nie widoczne, ale będzie kwitła od dołu ( mam nadzieję).
Zgadza się- ciemne kolory magnolii giną, z bliska ładne ale z daleka nic.
W życiu u nikogo nigdy nie widziałam ciemnej magnolii, a na pewno mają, po prostu ich nie widać.
Nie przesadzaj ich jak nie musisz, tym bardziej jak tam dobrze rosną.
I pominęłam jeszcze dostawę dwóch dereni jadalnych. Też już posadzone. Magnolia obroniła się przed mrozami, ale jeszcze dzisiejsza noc niewiadoma. Wiatr jakby ucichł, i te chmurki z deszczem. Nie będzie źle, tak myślę.
Kasiu witaj
Od czasu wizytówki bardzo się zmieniło, ale nie mam czasu aktualizować.
Pierwsze białe- to magnolia gwiaździsta, potem dużo białego- to jaśminowce z żylistkami. Trzciniki mam inne i w innym miejscu, pewnie miskanty Mornning Light, inne trawy to hakonki, carex szerokolistny variegata, carex Elata.
Jeszcze tam rozplenice, więc dokładnie nie wiem, o które chodzi.
Wątku nie czytaj, nowy sezon zaczynamy.
Nie do końca należy się kierować opisami magnolii. Mam Sunsation i jestem zaskoczona, jak szybko rośnie, w tej chwili już ma 3m, a dalej idzie w górę, to wspaniała magnolia.
Dorodna magnolia i fest zapączkowana.
Obejrzałam w necie, ładna jest i będzie bardzo widoczna. Ciemne kolory magnolii giną, jedynie w słonku ciekawie wyglądają.
Swoje miałam przesadzić, ale niech rosną, żal byłoby stracić, zwłaszcza że nie maja prawidłowego podłoża, a rosną extra.
Wszystkie drzewka z nasion trzeba długo czekać na kwitnięcie. Mam na osiedlu piękne Magnolie mają też czerwone owoce mogłabym nasiać magnolii od groma, ale kiedy by zakwitły już nie za mojego życia.
Mam tulipanowca już 8 lat i każdej wiosny wypatruje kwiatów. Przeczytałam, że jeżeli tulipanowiec jest wyhodowany z nasion to kwitnie po 15-20 latach. Musiałabym przekroczyć normę życiową wiele lat aby zobaczyć to kwitnięcie.
Grujecznik słyszałam, że przereklamowany, ale nie był drogi więc kupiłam co będzie to będzie.
U nas dzisiaj sypało gorzej niż w zimie. Co chmura przejdzie słońce już do dobrze grzeje i po śniegu.
Byłam.przed chwilą na wątku Sylwii po obejrzeniu można w kompleksy wpaść po pełna wiosna. Piwonie po 30 cm wysokie. U mnie jeszcze z ziemi nie wyszły.
Mam kilkanaście magnolii, wcześniejsze i późniejsze, zawsze któraś ucieszy, tylko większość jeszcze maleństwa i niektóre pierwszy kwiat w tym roku, a niektóre jeszcze nie.
Aniu, dziękuję za porcje kwiatowego misz maszu. Ja nie mam jeszcze wiele kwitnących w ogrodzie, ale kilka bratków już też wsadziłam, białe z granatem, tylko mikre sadzonki, za 2 tygodnie będa dopiero w kwiatach. Szafirki się wstrzymały, omiegi też.
Mam jednego cyklamena, ale nie widzę kwiatków, pewnie w złym miejscu jest, muszę się doszkolić.
I mam nadzieję, że magnolia nie zgubiła swoich kwiatków w tym ochłodzeniu. Jutro mus szykować aparat na fotki.