Kasiu bardzo mi miło, że na świąteczny poranek wybrałaś właśnie mój ogród
Dziękuję za serdeczny komentarz, aż mi serce rośnie po takich słowach. Kochana jesteś!
Może i u mnie siknie z nieba
Jest sucho okropnie przydałoby się.
Wszystkiego dobrego dla całej Waszej Rodzinki
Gosiu uwielbiam biel w ogrodzie
Tawuła śliwolistna jest najpiękniejszą z tawuł. Uwielbiam jej delikatne kwiatuszki. Moja w tym roku pokazała na co ją stać. Jest cudna, szczerze polecam!
Dziękujemy za kciuki, Tobie również najlepszego na te Święta
Aniu bardzo bym chciała, czas pokaże czy się uda. Mam nadzieję, że tak
U nas nie pada, ale się chmurzy. Jest bardzo sucho i przydałoby się trochę deszczu.
Multi blue barzo mi się podoba - mam nadzieję że i ja go sobię kiedyś kupię
To Venosa Violacea, jest bardzo piękny i u mnie zdrowo i bezproblemowo rośnie - polecam jak najbardziej , z fioletowyh mogę też polecić clematis Viola - zdrowy i obficie kwitnący .
Fruit ten chwast to chwastnica - jeśli nie zadzaiłasz to przejmie cały trawnik, moi sąsiedzi tak mają .
Chwastnicę dość łatwo wyrwać pod warunkiem, że ziemia nie jest zbyt sucha, nieżle sprawdza się śrubokręt ale podobno lepiej widelec .
Nie znam innej metody zwalczania a trzeba się spieszyć bo ona się wysiewa - niskie koszenie jej nie przeszkadza - kładzie się jeszcze bardziej.
Podobno środek Puma uniwersal 069 EW może ją zniszczyć nie uszkadzając innych traw ale niestety nie ma wielu opini na ten temat więc trudno powiedzieć czy nie zniszcze reszty trawy.
Proszę o pomoc w identyfikacji i znalezieniu skutecznej metody pozbycia się intruza z trawnika.
Czy ktoś z Was miał takie coś na trawniku?
Czy jest to może jakaś odmiana rozchodnika?
Jakie preparaty byłyby skuteczne na takie coś. Tak żeby nie trzeba było trawnika od nowa zakładać.