Przesunięcie być może jest lepszym rozwiązaniem, ale ja nie widzę tego żywopłotu, więc nie mogę zdecydować, ucz się tego, ucz się zrozumienia potrzeb roślin. I działaj zgodnie z tym. Czasem wystarczy przekręcić, obrócić i już dziura się uzupełnia. Podczas sadzenia tak ustawiaj rośliny aby równomiernie wypełnić wolne przestrzenie.
Wszyscy uwielbiamy Twoje kule w ogrodzie. nie wszędzie pasuje dzika łąka, a mało kto potrafi ją dobrze zrobić i utrzymać . Uwielbiam Twój busz, i gdybyś zapragnęła miałabyś pewnie jedną z najpiękniejszych łąk na świecie! Ale nie tylko bukszpanowy ma tę wyjątkową konsekwencję. A do tego od czasu do czsu zapraszasz nas swoimi zdjęciami i możemy pogapić się na Twoją perełkę.
A i chciałam Ci szczerze podziękować za Ogrodowsko, dzięki Twoim artykułom, wątkom tematycznym, podpowiedziom i cudownym ludziom, których przyciągnęłaś nawet mi udało się zmontować w "wyjątkowych" warunkach, coś co jest namiastką ogrodu, ale spełnia tyle moich marzeń. W bardzo trudnym dla mojej rodziny czasie jest miejscem oazą. Dziękuję Danusiu z całego serducha.
Tu gdzie pozostałości po bramie - jest drenaż, woda odpływa i trawnik ma mniej wody. stąd gorszy wygląd. Rozkopać, usunąć, nasypać ziemi i założyć trawnik od nowa.
Codziennie oglądaliśmy relacje BBC z Chelsea Flower Show i podobała mi się wypowiedż jednego z projektantów, że warto było realizować własny pomysł, inspiracje, które chce się pokazać, chociaż wiadomo, że ten ogród nie ma szans wygrać złotego medalu. Oznacza to, że nie robi się tego dla nagrody, a dla realizacji własnych marzeń. Pokazuje własną duszę. Niekoniecznie musi się to podobać ludziom.