Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:48, 26 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kule od zawsze są u mnie i pozostaną, niezależnie od tego co jest na CHFS
Teraz wygrywają ogrody jakby żywcem przeniesione z lasu, skały, chwasty.. Zastanawiam się i myślę jak oni to robią, że tak wygląda, jakby rosło od lat.

Kiedyś Beth Chatto powiedziała, że jak ona wprowadziła na CHFS dzikie rośliny, to prawie ją zlinczowano...a teraz proszę.

Chyba każdy się nad tym zastanawia: -).

Wszyscy uwielbiamy Twoje kule w ogrodzie. nie wszędzie pasuje dzika łąka, a mało kto potrafi ją dobrze zrobić i utrzymać . Uwielbiam Twój busz, i gdybyś zapragnęła miałabyś pewnie jedną z najpiękniejszych łąk na świecie! Ale nie tylko bukszpanowy ma tę wyjątkową konsekwencję. A do tego od czasu do czsu zapraszasz nas swoimi zdjęciami i możemy pogapić się na Twoją perełkę.

A i chciałam Ci szczerze podziękować za Ogrodowsko, dzięki Twoim artykułom, wątkom tematycznym, podpowiedziom i cudownym ludziom, których przyciągnęłaś nawet mi udało się zmontować w "wyjątkowych" warunkach, coś co jest namiastką ogrodu, ale spełnia tyle moich marzeń. W bardzo trudnym dla mojej rodziny czasie jest miejscem oazą. Dziękuję Danusiu z całego serducha.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 00:08, 26 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Codziennie oglądaliśmy relacje BBC z Chelsea Flower Show i podobała mi się wypowiedż jednego z projektantów, że warto było realizować własny pomysł, inspiracje, które chce się pokazać, chociaż wiadomo, że ten ogród nie ma szans wygrać złotego medalu. Oznacza to, że nie robi się tego dla nagrody, a dla realizacji własnych marzeń. Pokazuje własną duszę. Niekoniecznie musi się to podobać ludziom.

Jednym słowem każdy rzeźbi po swojemu, tak, jak mu dusza gra.
Nawożenie, zasilanie trawnika 23:18, 25 maj 2016

Do góry
Oszukany nawóz, albo stary, skamieniały normalnie.

Nawóz po lekkim namoczeniu wstępnym mięknie i po kolejnym podlewaniu nie ma śladu, nie masz więc tego co kupiłeś.
Nawożenie, zasilanie trawnika 23:13, 25 maj 2016

Do góry
Coś słabo podlewasz skoro się nie rozpuścił, a powinien. Podlej z węża patrząc czy się rozpuszcza.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 23:12, 25 maj 2016

Do góry
Tu gdzie pozostałości po bramie - jest drenaż, woda odpływa i trawnik ma mniej wody. stąd gorszy wygląd. Rozkopać, usunąć, nasypać ziemi i założyć trawnik od nowa.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:57, 25 maj 2016

Do góry
Codziennie oglądaliśmy relacje BBC z Chelsea Flower Show i podobała mi się wypowiedż jednego z projektantów, że warto było realizować własny pomysł, inspiracje, które chce się pokazać, chociaż wiadomo, że ten ogród nie ma szans wygrać złotego medalu. Oznacza to, że nie robi się tego dla nagrody, a dla realizacji własnych marzeń. Pokazuje własną duszę. Niekoniecznie musi się to podobać ludziom.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:50, 25 maj 2016

Do góry
Kule od zawsze są u mnie i pozostaną, niezależnie od tego co jest na CHFS
Teraz wygrywają ogrody jakby żywcem przeniesione z lasu, skały, chwasty.. Zastanawiam się i myślę jak oni to robią, że tak wygląda, jakby rosło od lat.

Kiedyś Beth Chatto powiedziała, że jak ona wprowadziła na CHFS dzikie rośliny, to prawie ją zlinczowano...a teraz proszę.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:11, 25 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gdy patrzyłam na ten widok to aż mi się łezka kręciła ze szczęścia Ukochany człowiek u boku w cudnym angielskim ogrodzie I to jest najważniejsze, żeby człowiek mógł się jeszcze kołatać na własnych nogach.

cytuję... jak nigdy tego nie robię tak teraz zrobię... bo to co napisałaś ścisnęło mi serducho...

Buziam Was mocno!

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:21, 25 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
uff bo juz myslałam......skoro taki zawiedziony wpis.

Ja bym się pochorowała, jakby mi zabronili jeździć do Anglii
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:16, 25 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Coś jak piramida, tylko więcej patyków

Od prawej do lewej

Chyba spróbuje z tymi patyczkami, dziekuje .Piekne fotki nam pokazujesz, co za ogrody )
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:05, 25 maj 2016

Do góry
Gdy patrzyłam na ten widok to aż mi się łezka kręciła ze szczęścia Ukochany człowiek u boku w cudnym angielskim ogrodzie I to jest najważniejsze, żeby człowiek mógł się jeszcze kołatać na własnych nogach.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:01, 25 maj 2016

Do góry
Nie, na CHFS nie ma kul, co zapowiadali projektanci, pisałam o tym. Dlaczego zaraz przesyt Anglią? Nigdy w życiu.
Ogrody angielskie w poniedziałek, we wtorek CHFS.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:58, 25 maj 2016
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem tak, nie ma kul, tak jak zapowiedzieli, tylko Beardshaw się wyłamał kilkoma sztukami i Gavin..co to był za pokaz Elektrycznego ogrodu, nieco przesłodzony, co ja gadam, bardzo przesłodzony, pod publikę, ale warto było takie coś zobaczyć, dzieje się...l stałam blisko, bliziutko, na wyciągnięcie ręki

Kolorystyka CHFS mdła w większości. Brązowo się zrobiło.

Pierwszy dzień zaowocował magicznym ogrodem obejrzanym rzutem na taśmę przed 17-tą. Barnsdale zawiódł po raz pierwszy (nie wiem, jak to możliwe?) Środkowy ogród - ok., We wtorek CHFS - nie miałam dostępu, internet w hotelu do d....

Przesyt Angli ???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:38, 25 maj 2016

Do góry
Powiem tak, nie ma kul, tak jak zapowiedzieli, tylko Beardshaw się wyłamał kilkoma sztukami i Gavin..co to był za pokaz Elektrycznego ogrodu, nieco przesłodzony, co ja gadam, bardzo przesłodzony, pod publikę, ale warto było takie coś zobaczyć, dzieje się...l stałam blisko, bliziutko, na wyciągnięcie ręki

Kolorystyka CHFS mdła w większości. Brązowo się zrobiło.

Pierwszy dzień zaowocował magicznym ogrodem obejrzanym rzutem na taśmę przed 17-tą. Barnsdale zawiódł po raz pierwszy (nie wiem, jak to możliwe?) Środkowy ogród - ok., We wtorek CHFS - nie miałam dostępu, internet w hotelu do d....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:34, 25 maj 2016

Do góry
miskka napisał(a)

Kobieto ty to masz zdrowie

...ja np od rana jestem chora, bo jutro znowu trzeba do roboty...

A ja odpowiem: "rób to co kochasz, a nigdy nie będziesz musiał pracować"
I ja tak robię.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:33, 25 maj 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Danusiu a może jest jakaś ściąga na stożek ?

Coś jak piramida, tylko więcej patyków

Od prawej do lewej

"Podłoga" pod altane 19:39, 25 maj 2016

Do góry
Cała dyskusja została przeniesiona do wątku, który już istnieje o altanach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1256-altana-w-ogrodzie?page=9#post_6
Altana w ogrodzie 19:38, 25 maj 2016

Do góry
Manczurov napisał(a)
Witam,

mam taki problem, który przedstawiłem na obrazku.
Chodzi o to, że w miejscu w którym zaznaczona jest 'doróbka' wraz z częścią kostki ma stanąć altana rzecz w tym, że chciałbym to zgrabnie połączyć i zastanawiam się nad jakąś alternatywą dla dorobienia kostki.
Myślałem nad użyciem zwykłych betonowych płyt chodnikowych lub zrobieniu konstrukcji z podestów drewnianych podobnych do palet tylko z mniejszymi prześwitami.
Czy ma ktoś może jakiś ciekawy lub może mi rozsądnie doradzić co będzie najlepszym wyjściem.
Chwasty w trawniku 07:30, 23 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Coś milszego to połóż trawnik z rolki dobrej jakości, nie będzie chwastów.

gdybym miala tej trawy malutko to na 200 % ale dziekuje za pomysl

Wczoraj wieksze dziury w trawniku po chwastach łatałam wlasnie trawnikiem wycietym z innego miejsca
Chwasty w trawniku 23:41, 22 maj 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Turzyca rozmnaża się dzięki rozłogom, więc przy koszeniu jeszcze bardziej się krzewi.

Rwę ile się da. Młody bez problemu ale stary to masakra... palce bolą, a trawnik ma same dziury
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies