Tylko 100 odmian.
Dziękuje bardzo za nazwę odmiany trawki.Piękna
Hosta War Paint - teraz jest cudna
Pewnie o ta hostę ci chodzi ??
W pierwszym roku nie zawsze sa piękne.Najpiękniejsze hosty robia sie 3 i 4 roku i już później cały czas
Dobrze to ujęłaś, było jedno wielgachne chaszczowisko.A teraz juz milo popatrzeć.Jeszcze sporo prac przed nami w tym roku.Czasu wolnego mało.ale powolutku coś tam przybywa.A to najważniejsze.
Ale tak jak piszesz, za rok powinno być jeszcze ładniej i lżej . Przynajmniej się łudzę.
Ok dzięki za rady co ziemniaczkowych obsypow.
Uczę się nie tylko kwiatuszkowo
Dziewczyny co to jest.Na skraju mojego lasku taka roślinka rośnie przy konwaliach
Miło jest zbierać komplementy bo to świadczy, że pracy poświęcone temu areałowi nie poszły na marne!
Moja magnolia to |Ann.Później startuje i dluzej kwitnie.
Orliki w sumie dopiero zaczynają u mnie. Moje na słońcu, to im lepiej.
Te tulipanki maja wielkie kwiat.Jeszcze takich wielkich nie miałam.Ale nazwy nie zapisałam.
Będę dzisiaj do gruntu wreszcie sadzić klony, pomidory, stipy, orliki, lewkonie i floksy gwiaździste z nasion.
Dzis skończyło się oficjalnie chowanie na noc doniczkowych i latanie z płachtami.
Jesteś przemiła, bardzo się cieszę, że się odezwałaś i podoba Ci się
Rośliny staram się grupować na zasadzie odcieni i podobieństw, lub dopasowywać na zasadzie kontrastów. Zauważyłam, że wtedy jest najlepszy efekt. Trochę poprzesadzałam, pokombinowałam metodą prób i błędów, no i cieszę się, że zauważyłaś tę grę kolorów.
Ptaki moimi sprzymierzeńcami, rozdrapują, dziury w ziemi zostawiają...dlaczego, ano tak przecież one pędraki wyjadają.
Głupota moja, myslałam że to chwast i obskubałam jezówce pąki kwiatowe, a potem patrze wszystkie tak rosną...