Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trawnik grube źdźbła 15:25, 31 maj 2019

Do góry
Przedwczoraj ponownie nawiozłem ziemie ww. nawozem w ilości 3kg.Jak już ktoś wspomniał aeracji i wertykulacji nie robiłem gdyż trawa jest stosunkowo młoda.Nie wiem czy w moim przypadku gdybym wjechał takim urządzeniem to czy bym nie powyrywał tej trawy. Być może nie gdyż raczej ciężko ja wyrwać ale nigdy takiego urządzenia nie używałem wiec nie wiem.Na chwile obecna kosze w miarę krotko aby odsłonić ten filc i dostarczyć trawie więcej światła i powietrza w tych miejscach. Dodatkowo po każdym koszeniu zagrabiam ten filc wzdłuż i w poprzek jednak nie widzę żebym grabiami wyciągał cokolwiek bardziej powiedziałbym ze ja wyczesuje stawiam do pozycji pionowej.
Aktualne zdjęcia trawnika po 9 dniach od założenia tematu.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:25, 31 maj 2019

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iza podoba mi się ten worko-plecak
Zdjęcie pt."w wannie" super

Edit. Dziewanna w takim kolorze? Wow pierwszy raz taką widzę. Znam tylko z żółtymi kwiatami.

do wanny cos musze dokupc, bo na zime nic nic nie schowalam i tylko trzy roslinki przetrwaly.

Dziewanne mam biala i w roznych odcieniach rozu, jedna nawet prawie fioletowa. sama sie u mnie wysiala i tak sie panoszy po rabatach i koroy miesza jak chce a ja jej pozwalam

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:21, 31 maj 2019

Do góry
Miłkowo - sezon 2016-2022 15:16, 31 maj 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

ciacham ciacham..
Ale wiesz. jak posadzone z 3040 cm od mojej siatki.To moje rośliny- byliny rosną na jej korzeniarach.To samo ze skwierkiem
cuuudnie ta piwonia z trawkami wygląda.A ta trawka to hakonka ??

Mam podobne albo i gorsze problemy z sąsiadami..dobrze, że nie słyszysz, jak klnę pod nosem
nie, to carex Elata

tu hakonki
Tajemniczy Ogród 15:15, 31 maj 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Właśnie stanęłam w drzwiach tarasowych i pomyślałam, że brzozom można wszystko wybaczyć, pylenie, śmiecenie, za ten światłocień. I za ten szum.

podpisuje sie pod tym wszystkimi konczynami, bo za to wlasnie kocham brzozy
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:11, 31 maj 2019

Do góry
Agata to jeszcze taki urokliwy drobiazg (nazwa uciekła z pamięci i notatek)

modrzew Diana wraca do formy (oczywiście po przesadzeniu) i zmiany formy z kulki na coś wyższego oczywiście bez przesady bo ciasno

cecha charakterystyczna pokręcone pędy

Cabaret przezimował całkiem nieźle

Tajemniczy Ogród 15:10, 31 maj 2019

Do góry
Właśnie stanęłam w drzwiach tarasowych i pomyślałam, że brzozom można wszystko wybaczyć, pylenie, śmiecenie, za ten światłocień. I za ten szum.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:09, 31 maj 2019

Do góry
panna dziewanna

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:03, 31 maj 2019

Do góry
Ciesze sie ze plecaczek sie podoba
Ewo nie mam strony, chyba nie potrzebuje, bo sprzedaje lokalnie. Strona potrzebuje czasu, pielegnacji, dobrych fotek i jak ktos cos zamowi to trzeba jak najszybciej uszyc. Tak szyje co mi sie podoba a z a malymi zamowieniami nadazam jakos Czasami pokazuje cos na FB ale tylko dla grupy znajomych.

w wannie

taki gosciu spacerowal sobie po lae, fotki nie za dobre, bo troche daleko byl
Moja działka na Dębowym Lesie 14:49, 31 maj 2019

Do góry
Anda napisał(a)

To chyba sa irysy brodkowe? Wiesz, nie jestem specjalistka, ale z tego co wiem, to one nie lubia miec caly czas mokrych nozek.

Ewa ma rację. To irysy bródkowe. One lubią cienką warstwę ziemi nad kłączem i ciepło.
Nóżki w wodzie lubią dzikie irysy błotne ( Perunika) - żółte. One lubią nad wodą, na rowach

Ogród do odnowy 14:48, 31 maj 2019

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:29, 31 maj 2019

Do góry
Agania napisał(a)

Przyjechał materiał do zadaszenia szklarni

pierwsze pąki

Agatko, ale się u Ciebie dzieje!
Szklarnia zapowiada się świetnie. Mebelki już od dawna podziwiam a kolorem do szezlonga pasują, że hej!
Sezon 2017 u Hanusi 14:26, 31 maj 2019

Do góry
Ewuniu, taka postawa to wynika z czasu, przeżyliśmy wszelkie zawirowania, teraz juz jest dobrze, w sklepach pełno, pieniądz za pracę jaki jest musi wystarczyć, czasami niespodzianki przed wyborami do portfela też trafiają, zima lekka, oszczędność za ogrzewanie też na konto wraca. Tylko się cieszyć,
A drobne kłopoty w rodzinie? To przeciez sens życia. Jakby było wszystko bez skazy, to nudno by było.

Życzę zdrowia, bo to jest podstawa zadowolenia i dobrego humoru.

Ogród do odnowy 14:07, 31 maj 2019

Do góry
współczuję usterki

a to jednak mączlik - mój wielotetni wróg, ile razy chciałam się cieszyć fuksją w domu tyle razy miałam białe chmurki

wczytałam o dwóch preparatach do zwalczania mączlika, przędziorków i mszycy - Emulpar 940 EC i Siltac EC

może to będzie skuteczne a nie trujące

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies