ja mam bardzo mały ogród więc las i preria to trzeba wziąc w wielki cudzysłów. Bardziej chodzi mi o dobór roślin. Dom jest nowoczesny i nawierzchnie są ułożone po prostych liniach ale rośliny chciałabym by wyglądały naturalnie. Poza tym jest tyle pieknych roślin że szkoda mi ograniczać się do kilku gatunków.
To są moje preriowe inspiracje, tak bym chciała. Zdjęcia z Pinteresta:
Dziękuję Szpaler lilaków rośnie tu chyba od zawsze jak tylko pamiętam, bo działka ta to moja ojcowizna. To jest granica tak oddzielona.
Pachnie szczególnie wieczorem, ale jak zimno to wszyscy w domu i nie ma kto wąchać
Chyba od soboty/ niedzieli dopiero się wypogodzi.
Buźka
Ależ to ślicznie wygląda tą ilość lilaków masz powalającą, a zapach na pewno boski u nas leje i w nadmiarze już tej wody jest. oby się już wypogodziło... buźka
Będzie cieplej z każdym dniem, jeszcze troszkę.
Ale powiem Ci taki plus , wielki plus z tego , że jak pada to chociaż nie będzie mrozu i nic nie ucierpi, a wiemy jak różnie to bywało.
No ale jakbyś już nie miała gdzie wcisnąc jakiegoś krzaczka a bardzo bys chciała to możesz tam wcisnąc, tam za płotem.
Parapety u góry mam poobstawiane, pomidory juz zaczynają kwitnąć wielkie takie... byle do jutra i wsadzam do gruntu. Wysiane kwiatki i trawki też.