Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Pokaż wątki Pokaż posty

Rododendronowy ogród II.

Adela 17:18, 06 cze 2019

Nie miałam jeszcze okazji pozachwycać się głośno Twoimi rododendronami i azaliami: cudowne!
Pokazywałam eMowi ile tego masz i jak pięknie wyglądają w grupie. Oglądał z uznaniem choć my mamy ponoć już dużo bo „aż 5”. I to jeszcze niewielkie.
Ale cieszę się, bo chyba nabrały wiatru w żagle, jak uparcie walczyłam o ich przetrwanie.
Pozdrawiam
Mala_Mi 17:55, 06 cze 2019

Kupiłam, zadołuję w ogrodzie i czekamy a okazję
aga55 01:43, 07 cze 2019

Oglądam, podziwiam i czuję słodki zapach pięknych piwonii...
Bogdzia 21:12, 07 cze 2019

Waclaw napisał(a)
U Ciebie Bogdziu o każdej porze roku cudne obrazy. A to rzeki krokusowe, a to bajeczne rh, teraz piwonie itd, itd.

Nie załujesz mi pochwał, dziekuje.
Bogdzia 21:17, 07 cze 2019

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ta Hilary, wg. Twojego doświadczenia w jakim miejscu najlepiej sadzić piwonie i do jakiej ziemi? Ostatnio tyle pięknych piwoni się naoglądałam, że chętnie bym u siebie posadziła, czy w lekkim półcieniu będzie rosła. Najlepiej by mi pasowała biała z żóltym oczkiem by złagodzić mój kolorowy misz-masz. Czy możesz mi polecić gdzie kupować takie cuda bo stacjonarnie nigdzie takich nie ma. Pozdrawiam

Ja sadze do ziemii takiej jaką mam w ogrodzie, nie przygotowuje specjalnie , jedynie pamiętam by nie sadzic głeboko.Myśle ze w lekkim pólcieniu bedą rosły i kwitły choc najlepszym stanowiskiem są miejsca słoneczne ale u mnie tez w pólcieniu rosna.Biała z zóltym oczkiem to może taka
Krinkled White

lub Gardenia

Gdzie kupuje na pw napiszę.
Bogdzia 21:37, 07 cze 2019

Gosiek33 napisał(a)
Co za piwonie

Dopiero zaczynają.
Bogdzia 21:39, 07 cze 2019

Margarete napisał(a)
Piwonie cudne - wszystkie odcienie piękne Ala ta Paula Fay przecudowna
Kolory nasycone ożywiają fajnie ogród.
Rododendrony i azalie mimo że przekwitają niektóre to nadal czarują kolorem. U mnie wyłamywanie łatwe bo małe krzaczki i niewiele ale u was....tylko roboty.
Pozdrawiam cieplutko

U nas wyłamywania coraz wiecej, M zaczyna sie buntowacPozdrówka Małgos.
Bogdzia 21:41, 07 cze 2019

Adela napisał(a)
Nie miałam jeszcze okazji pozachwycać się głośno Twoimi rododendronami i azaliami: cudowne!
Pokazywałam eMowi ile tego masz i jak pięknie wyglądają w grupie. Oglądał z uznaniem choć my mamy ponoć już dużo bo „aż 5”. I to jeszcze niewielkie.
Ale cieszę się, bo chyba nabrały wiatru w żagle, jak uparcie walczyłam o ich przetrwanie.
Pozdrawiam

Świetnie ze zaczynaja sobie dawac radę, jak juz zaczna rosnac to potem będzie dobrze.Pozdrówka śle.
Bogdzia 21:42, 07 cze 2019

Mala_Mi napisał(a)
Kupiłam, zadołuję w ogrodzie i czekamy a okazję

Aniu no przeciez pisałam że nie kupuj, bedziesz miała problem a ja wyrzuty sumienia. Jak na razie podaj koszty to choc zapłacę.
Bogdzia 21:47, 07 cze 2019

aga55 napisał(a)
Oglądam, podziwiam i czuję słodki zapach pięknych piwonii...

Mocniej od piwoni pachna teraz jaśminy. U mnie wszystko w ogromnym ścisku , na zdjeciu widac, z przodu krzewuszka, za nią jaśmin a za nim jeszcze kolkwicja , a dalej tawuły z tyłu , przed nimi borówki , przed nimi piwonie i jeszcze przed nimi małe liliowce których na zdjeciu nie widac. Jeden z powojników cudnie mi kwitnie ale jest tak zarosnięty że zdjecia nie ma jak zrobic.