No kochana Ty masz gdzie sadzic. Wiesz że załuję, źe mam taki mały ogród... Bo bym sobie w różach poszalała... I tak w tym roku już 10 róż posadziłam, jesienią będzie jeszcze z 5....
Maksiowi przesyłam buziaki od cioci
Ps. Donice z vertigo boskie. Chyba wyciepię surfinie z donic i wsadzę vertigo!
Iza chyba można,będziemy próbować. Moja siostra wsadza byle badyla różanego i się przyjmują
Moje ukochane stipy z tojeścią. A piwonia po raz kolejny nie zakwitła.... przygtowywała się ale ją zmroziło...
Rozplenica bunny, jakże ja ją lubię, szkoda, ze tak późno startuje
Reszta jutro, bo nie będziecie do mnie zaglądać. Idę zobaczyć czy mnie nie ma w ogrodzie.
Lekkie roszady z miniaturowymi hostami - zaczynają kwitnąć, jupijaj konweniują z przetaczniki i lawendą. Tu poszły niebieskie i fioletowe ostróżki. A już niedługo hortensje
i spojrzenie na przetaczniki i róże
Przymiarki Burgundy ice do Mariatheresia (inna rabata) i z tojeścią z z czymś amarantowym, zawsze zapominam nazwę.
w nóżkach świeże nasadzenia seslerii i carex frosted curls
Niech się rozrośnie aby te linie kroplujące zasłonić...
Rabatowa - dotychczas NN, dzięki Robaczkowi, zidentyfikowana jako Mariatheresia. Mam ją w dwóch miejscach. Zachwycająca, niesamowicie kwitnie, wysokość 0,8-1 m. Poniważ lekko się pokłąda myślałam , ze to okrywowa
Austinka Alnwick rose - dorasta do 1-1,2. W drugim sezonie już obficie kwitnie ma po jednym kwiatku na każdym pędzie. Wymaga obręczy, gdyż pędy są ciut wiotkie
Austinek James Galeway - bardzo się lubimy , sztywne wysokie pedy, w tym sezonie (2) już dorasta do 1,5 m
Ponieważ dzisiaj pijątek a jogi nie mam zatem wbrew tradycji kilka zdjęć.
Obiecałam kwitnące moje różyczki. Na ciemno purpurowe trzeba poczekać na drugie tłoczenie
Vega i Małgośka witajcie w moich skromnych progach. Zaparaszam do moich dwóch poprzednich wątków aby zobaczyć jak mój ogrod sie mocno zmienil. Zimą chyba założę wątek Madżeniowa metamorfoza ogrodowa
Projekt architekta krajobrazu a i owszem mam, nie Danusi, projektantki z Wrocławia. Aczkolwiekw ciągu dwóch lat na Ogrodowisku projekt baaaaaardzo mocno ewaluował
Wystarczy wpisać w "szukaj" Marzena2007 oraz odkliknąć opcję "pokaż wątki" i pokażą się wszystkie wątki, ktore zakladałam, również ze spotkań
Po pierwsze nagana się należy za rubrum!!! noemi mi za 18 zł w Kwiatonie kupiła!!!!
Po drugie nalęzy Ci się nagana, że się nie ujawniłaś!!! musisz sie teraz rehabilotować!
Kofam A. Tytus gdyby Tośkę zobaczył do by się zakochal I Ty się Juzia nie stresuj bo ogród masz piekny, ja pamiętam cię od pierwszych stron mojego wątku i wiem skąd masz buldożka
Edi nawet nie wiesz jak ja się o Ciebie martwiałam... Usmiechnęłam się gdy Cię u Małej M i zobaczyłam i taki piekny Twój ogród. Widać że cały czas z nami byłaś
Wiesz o czym dzisiaj myślałam, że ja u Ciebie wczoraj nie byłam, strasznie mnie to męczyło uzależniona jestem od Ciebie Już mam Twoja zakładke otwartą, zaraz sie poslinię na widok Muminka
Alinko zauważyłam u siebie tendencję.... Im więcej pracy zawodowej tym więcej zmian ogrodowych... Chyba szefa muszę poprosić o podwyżkę
Jeszcze chwilka i się podelektuje wypoczynkiem
Małgosiu wychodzi słońce, będzie dobrze, wszystko odźyje i się spionizuje! Buziaki przesyłam.
Pomyśl, że to tylko otoczenie, jakże ważne, wiemy tylko my ogrodniczki, oby tylko takie plagi nas dotykały.
Za dwa lata po takiej ulewie będziesz się cieszyć, że Ci się zrobi miejsce na nowe rośliny.....
Nacieszylam oczy pieknymi stipami, zachwycajacymi ostróżkami. Gosiu coraz piekniej u Ciebie. Pozdrawiam , przyznaję się bez bicia, że tylko pismo obrazkowe obejrzalam i biegnę bom nieczasowa