Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród Sylwii od początku :) 12:23, 18 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

I jeszcze takie sobie kupiłam

mam pytanie co to jest w tej donicy? chodzi mi o to na pniu. Widziałam śliczne trzmieliny na pniu i chciałam je zadonicować ale zastanawiam się czy i jak przetrwają zimę.

Do tej donicy przesadziłam z gruntu ostrokrzewy szczepione na pniu. One mają listki zielone żółto obrzeżone .Będę je przechowywać w garażu przez zimę. Teren ogrodu mam wietrzny a one lubią zaciszne miejsca a póki co takowych u mnie brak
Ogród Sylwii od początku :) 12:12, 18 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

mam pytanie co to jest w tej donicy? chodzi mi o to na pniu. Widziałam śliczne trzmieliny na pniu i chciałam je zadonicować ale zastanawiam się czy i jak przetrwają zimę.

Niezbyt dobrze to widzę - ale może to ostrokrzew???
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:58, 18 cze 2011

Do góry
Marmelada zakwitła

i begonie pięknie się rozkrzewiły

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:52, 18 cze 2011

Do góry
asiasz83 napisał(a)
no naprawdę imponująco to wygląda, rabata z przodu domku z tej perspektywy jest śliczna, obsidiany jak się rozrosły, kule prezentują się doskonale musze pomyśleć o takich u siebie, a jak tam te żółte żurawki się mają, trawka z przodu wygląda już ślicznie.

ta trawka z przodu domu byla siana wcześniej i pogoda wtedy była fajna. Jak posieliśmy to z tyłu to spadł śnieg potem deszcz i ją zmyło. dzięki temu mam robotę extra. Nasiona traw splynely na rabate wzdłuż płotu i wlaśnie widzę jak cudownie powschodzila tam trawka o zgrozo.... teraz muszę wszystko pielić... zdejmować korę i usuwać trawę... ależ się cieszę na samą myśl
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:45, 18 cze 2011

Do góry
niestety te żółte żurawki na tej rabacie nie przeżyją... obskubalam wszystkie uszkodzone listki i przez trzy dni były ładne już myślałam że będą ok, ale dzisiaj widzę kolejne uszkodzone. niestety nie dane mi jest ich posiadanie. Pojadę dzisiaj do ogrodniczego kupie donice do żurawek i je przesadzę. Jak drzewa większe urosną i będą dawaly cień kiedyś to je tam poprzesadzam...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:21, 18 cze 2011

Do góry
a tutaj fotka z tego samego miejsca dzisiaj i pomimo że daaaaleko jeszcze do ideału to jestem zadowolona że nie ma już tego paskudnego klepiska, no i poza roślinami wyrósł domek sąsiadów za płotem

na ostatnim zdjęciu tam gdzie nie ma trawy ma być ścieżka żwirowa i widać też ubytki w trawce które trzeba dosiać bo wymyło nasiona
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:01, 18 cze 2011

Do góry
właśnie przeglądałam zdjęcia z ubiegłego roku jak tylko wprowadziliśmy się do domu i jak tak patrze teraz to jestem baaaaardzo zadowolona, pomimo tego że jeszcze mnustwo pracy przed nami.
zobaczcie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:47, 18 cze 2011

Do góry
a tutaj moje hortensje
kyushu

tutaj chyba anabella

mam jeszcze limelight ale narazie nie widzę żadnych pąków
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:43, 18 cze 2011

Do góry
dzięki Sebek
Mój kawałek raju 10:24, 18 cze 2011

Do góry
prześliczne te calie, czy one mogą rosnąć w gruncie? i jak zimują? aniu pisałaś u Sebka o trawniczku, weszlam do Ciebie, szukam i szukam i nic nie widzę. pokierujesz mnie na odpowiednią stronę? bo muszę dosiać trawnik i nie wiem jak przygotować ziemię pod dosiewkę.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:47, 18 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
i jeszcze jedno pytanie jaki suteczny środek zastosować do chwastów w trawniku bo powyłaziły sobie?

Najlepszy jest Bofix
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:16, 18 cze 2011

Do góry
i jeszcze jedno pytanie jaki suteczny środek zastosować do chwastów w trawniku bo powyłaziły sobie?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:14, 18 cze 2011

Do góry
posieliśmy w maju trawę, niestety przez śnieg, wiatr, deszcz gdzie niegdzie spłyneła i porobiły się placki i trzeba tam zrobić dosiewkę. I pytanie techniczne jak? tzn wzruszyć ziemie (czym?) w tych miejscach , dosiać i ugnieść?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 07:33, 18 cze 2011

Do góry
ja je kupiłam bez większego przekonania, bo wcześniej kupione hiacynty okazały sie niewypałem... mróż był jeszcze na dworze a one wypuściły w ciągu dnia w piwnicy liski, zasadziłam je i trzymałam w domu żeby nie zmarzły. A teraz pije kawusie i patrze na nie )) niestety nie pachną...
Ogród Sylwii od początku :) 07:26, 18 cze 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Ogród Sylwii od początku :) 07:23, 18 cze 2011

Do góry
też mam takie begonie pięknie się rozrosły i kwitną cudnie Bardzo ładnie u Ciebie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:33, 17 cze 2011

Do góry
dokładnie nie pamiętam ale około 20zł, byly dwa kolory. Biała jest mniejsza odrobinę i ma mniej kwiatów a różowa jest cała w kwiatach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:16, 17 cze 2011

Do góry
pytasz o te 'ecru' ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:07, 17 cze 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Gdałam o cisach, gadałam że chcę taki stożek na mojej frontowej rabacie zamiast tego 'płaczącego' ale nigdzie nie widzialam takich cisów no i masz babo placek.... Mój M byl na wyjeździe i gdzieś koło Lublina zajechał do przydrożnej szkółki zobaczył cisy i kupił...był zachwycony że zrobi mi prezent na przedwczorajsze urodziny a ja teraz nie wiem co z nimi zrobić, gdzie wsadzić. Nieznam odmiany i nie wiem jak będą rosły.

pytałam jak się nazywaja to mówi że mu powiedzieli że cis pospolity i coś tam dalej
Wygląda na taki chyba na żywopłot, nie wiem a może wsadzić dwa obok siebie i próbować prowadzić w stożek? nie wiem głupia jestem...

To raczej cis pośredni Hicksii, nadaje się na żywopłoty.

Na stożek nadaje się Taxus baccata - ma bardziej poziomo ułożone galązki.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:54, 17 cze 2011

Do góry
chyba je zadołuje, bo na dworze nie przetrwają a piwnice mam ciepłą 16-17st
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies