Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

myszorek 10:11, 18 cze 2011

Ale z Ciebie pracowita Dziewczyna, czytam i czytam i sie nadziwić nie mogę.

Fajna ta rabata z coniką, ale co Ty zrobisz za 5 lat?
Safoya 11:19, 18 cze 2011

Syla napisał(a)
I jeszcze takie sobie kupiłam

Syla cuuudowny zestaw! Czy będziesz go chowała na zimę?
Sebek 12:12, 18 cze 2011

ana_art napisał(a)

mam pytanie co to jest w tej donicy? chodzi mi o to na pniu. Widziałam śliczne trzmieliny na pniu i chciałam je zadonicować ale zastanawiam się czy i jak przetrwają zimę.

Niezbyt dobrze to widzę - ale może to ostrokrzew???
Syla 12:23, 18 cze 2011

ana_art napisał(a)

mam pytanie co to jest w tej donicy? chodzi mi o to na pniu. Widziałam śliczne trzmieliny na pniu i chciałam je zadonicować ale zastanawiam się czy i jak przetrwają zimę.

Do tej donicy przesadziłam z gruntu ostrokrzewy szczepione na pniu. One mają listki zielone żółto obrzeżone .Będę je przechowywać w garażu przez zimę. Teren ogrodu mam wietrzny a one lubią zaciszne miejsca a póki co takowych u mnie brak
justi 12:23, 18 cze 2011

A ja mam problem z begoniami. Wsadziłam do gruntu i wcale nie rosną. Stoją jak zaklęte. I nawóz długodziałający podsypywałam. Aż nie mogę się napatrzeć jak u Ciebie to ślicznie wyszło. Chyba dokupię jeszcze parę sztuk.
Syla 12:25, 18 cze 2011

Safoya napisał(a)

Syla cuuudowny zestaw! Czy będziesz go chowała na zimę?

Tak , przezimują w garażu, tam mam światło dzienne to powinny sobie poradzić
Syla 12:29, 18 cze 2011

hania napisał(a)
...fajne te świerczki conika ,ale ja mam z nimi problem co roku atakują przędziorki....

Na przędziorki obowiązkowo raz w roku kropię wszystkie roślinki i mają się dobrze. Te akurat nie osiągną kolosalnych wymiarów więc to miejsce będzie ok. Mam tylko nadzieję, że się przyjmą bo je trochę brzydko potraktowałam tymi przesadzeniami.
Uczę się nie przejmować wszystkim , ciężko ale próbuję , bo chwilami to wymiękam.
Syla 12:37, 18 cze 2011

justi napisał(a)
A ja mam problem z begoniami. Wsadziłam do gruntu i wcale nie rosną. Stoją jak zaklęte. I nawóz długodziałający podsypywałam. Aż nie mogę się napatrzeć jak u Ciebie to ślicznie wyszło. Chyba dokupię jeszcze parę sztuk.

Właśnie przed chwilunią wparowałam do domu z następną dostawą begonii. Ja swoje podlewam florowitem do roślin kwitnących raz w tygodniu nie mocząc listków i to wystarczy. W zeszłym roku miałam wykwiecone balkony, a mam je z każdej strony domu poza wejściem, podsypałam sypkim nawozem do roślin i mi nie rosły, może przesadziłam z ilością , któż to wie ??? Teraz używam florowit i jest git.

Moja mama tylko taki stosuje i wszystko rośliny rosną jak oszalałe

W tym roku zrezygnowałam z roślin na balkonach i wiszących na hakach. Nie nadążałam z podlewaniem. Nastawiłam się głównie na pracę w ogrodzie w tym roku i zainwestowałam w jednoroczne na rabatach To taka alternatywa , by mi było lżej psychicznie , bo uwielbiam pięknie ukwiecone balkony. Myślę , że w przyszłym roku pomyślę o nawadnianiu również na balkonach i wtedy na pewno pojawią się donice
Syla 12:41, 18 cze 2011

monteverde napisał(a)
też posadziłam jedna donicę pelargonii z wilczomleczem, lobelia też bardzo ładnie z nim wygląda, bardzo ładnie wszystko obsadziłaś, i rabatki i donice, a koło berberysów czerwonych wystarczy tylko jeszcze jeden taki biały kamień położyć i już będzie ładnie odbijało) dobrej nocy Pracusiu)

I pewnie tak zrobię , choć w myślach kombinuję z jakimiś łagodnymi formami białych figur , no nie wiem. Tak sobie rozmyślam i póki co przy tym ostanę
Joku 13:11, 18 cze 2011

Tyle zachwytów tu już było, ale dołączę również mój zachwyt. Pięknie skomponowane roślinki w donicach. Wilczomlecz ładnie komponuje się z różnymi kwiatami. Kilka razy już o tym wspominałam : bardzo mi się podoba takie "dopieszczone" wykonanie jak w twoim ogrodzie.