w szklarni pomidory zawiązują owoce, w skrzyni miniaturowe Bajaja kwitną, wyszły prawie wszystkie dalie, posadziłam je do skrzyni i będę kombinować z podporami
chociaż nie jestem różanecznikowa, ukorzenił mi się patyczek rh przywieziony z Janowic
zakwitły pierwiosnki z nasion
ten irys ma niesamowity zapach i duże kwiaty
lubię te czosnki, ale kapryśne są
Te Twoje kukliki są piękne. A wiesz, że moje też nadal kwitną? No zachwycam się nimi przy każdym wejściu do domu. Stwierdzam, że mogłabym całą wiosnę oblecieć na samych kuklikach Koniecznie muszę dokupić inne odmiany.
Z tymi chorobami, to w tym roku mam jakiś urodzaj na takie niespecyficzne. Mało u mnie mszyc, za to u jednej róży więdną mi po kolei pąki,a na moich najstarszych choinach kanadyjskich zauważyłam dziś jakieś rdzewienie igieł. A już myślałam, że one nie chorują
A co to jest to male na drugim zdjeciu?
W sumie to ciesze sie, ze dokumentacje zrobilas, bo ja dalej mysle o tej wietlicy i podobnych, i podobnie je sobie kombinowalam A teraz juz jakby mam lzej, zaoszczedze sobie procesu dokumentacji
Ladnie wyszla rabata po zmianach, tylko zanim zaczniesz ponownie cos zmieniac, daj sie jej przez rok rozrosnac, zobaczysz, jak bedzie, bo sie zapowiada pieknie
i musze, bo inaczej sie udusze, jak dajecie rade przesadzac rosliny tej porze roku? U mnie by nie daly rady, mimo podlewania, co najwyzej moge sobie cos dosadzic z donicy Tak ze niestety, rozszady rabatowe tylko wczesna wiosna i jesienia
Ponieważ realizacja rabaty na froncie, ze względu na kontuzję M., irytująco odsuwa się w bliżej nie znaną przyszłość, pocieszę się choć cykniętymi w biegu zdjęciami. Myślę, że osoby znające się na robieniu zdjęć, załamują ręce gdy patrzą na te foty. Cóż, na chwilę obecną korzystam z aparatu syna z wszystkimi funkcjami ustawionymi na auto I ten stan długo się nie zmieni, jeśli w ogóle się zmieni, albowiem jestem wrogo nastawiona do szeroko rozumianej techniki Ja, powiedziawszy prawdę, brzydzę się wszelkimi instrukcjami, a określenia typu przesłona czy ogniskowa, wywołują u mnie dreszcze.
Małe sadzonki tawuły Vision in red w ciągu miesiąca zmieniły się w potwory na nowej rabatce pod sosną. A ten rodek z B. za 2 dychy, czeka nadal na wysadzenie. Ale tak pięknie kwitnie, że jeszcze trochę poczeka