Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 20:29, 12 kwi 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Piwonia od Mariusza - jej piękno i bezproblemowość coraz bardziej mnie zachwyca. Na dzień dzisiejszy kilkanaście pąków.

Staw budzi się dożycia.

Już pięknie wygląda

Świetne zdjęcie!.Brawo!
Moja glebo terapia 20:29, 12 kwi 2019

Do góry
anka_ napisał(a)
Cudowna ta fotka. Co to za paprocie- pióropusznik , długosz, ...?

Nie mam pojęcia co to za paproć w każdym razie rozrasta się fajnie nie koniecznie tam gdzie bym chciała ale da się to korygować

Ogród z łezką II 20:28, 12 kwi 2019

Do góry

Ogród z łezką II 20:26, 12 kwi 2019

Do góry
Mimo zimnicy roślinki poczyniły postępy

Ogródek Ewy 20:24, 12 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)
Pięknie kwitnie Ci ta magnolia. Oby tylko zimne noce jej nie zaszkodziły.

Basiu, to Magnolia która przemarzła wieeeeele lat temu. Już przestałam liczyć na to że zobaczę jak kwitnie a tu proszę....W tym roku zechciała pokazać swoje kwiaty, tylko dwa, ale cieszą bardzo. Mam nadzieję że w przyszłym roku będzie ich więcej.
To ten drugi.
Moja glebo terapia 20:22, 12 kwi 2019

Do góry
O wisterii już pisałam, że mi niespodziankę zrobiła kotki są coraz większe

Wypatrzyłam kolejną niespodziankę po wielu latach pierwsze kwiatki pokazały się na hortensji pnącej

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 20:19, 12 kwi 2019

Do góry
pestka56 napisał(a)
Borówka potrzebuje bardzo dużo wody. Straszny pijak ale lubi słońce. No i musi mieć bardziej kwaśno niż rhododendron.

U mnie sasanki dopiero nieśmiało noski liści wystawiają. Już myślałam, że padły. Za to kwitną cebulice syberyjskie niebieskie i białe.

moje cebulice wlasnie przekwitly. Borowki podlewam dosc czesto sa blisko weza ogrodowego ale zeszloroczne upaly nie dawalam rady jak widac

jaja zniesione, porzadeczek w folierze jest to mozna sie zdrzemnac

skoro ona pilnuje mojego jaja to i ja sie zdrzemne

Ogrodowe kreacje 20:14, 12 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Dzisiaj w szkółce zachowałam się jak typowy klient niekochający ogrodu i roślin, a chcący osłonić się od sąsiadów - czyli kupiłam i wyszłam z samymi tujami brabant hahhahah
Oczywiście wzrok leciał na rożne ciekawe okazy, ale się powstrzymałam

Widok dla zakręconych ogrodników bezcenny
Moja glebo terapia 20:12, 12 kwi 2019

Do góry
Tu też zaszły małe zmiany, znowu ukradłam kawałek trawnika, trochę poprzesadzałam, trochę podosadzałam wszystko jak widać jest w trakcie prac.

W każdym razie plan jest, realizacja trochę się ślimaczy ale na pogodę nie ma mocnych.

Pod płotem pomiędzy tawułą a wierzbą dosadziłam azalię wielokwiatową Mandarin Lights a po drugiej stronie wierzby białą krzewuszkę

Po prawej stronie od magnolii trochę pozmieniałam i dosadziłam trzy hortensje Phantoma, Vanille Fraise i Pink Diamond.
Pomiędzy nimi rosną floksy, marcinki, orliki i takie tam inne co już wcześniej rosły. Są tam dwie piwonie, które będę przesadzać ale to dopiero jak przekwitną, bo liczę że może jednak zakwitną. Na zdobycznym kawałku rosną różowe i białe jeżówki, szałwia i rozplenice

Bezpośrednio pod magnolią w dużej mierze rosną sadzone w tamtym roku liliowce i tam nic nie będę zmieniać tylko w pierwszym rzędzie przed liliowcami mam zamiar żurawki dość ciasno posadzić one tam już rosły ale tak dość rzadko po prostu je posadzę gęściej aby było je widać.

Dalej są hosty i one też nie będą ruszane ewentualnie zastanawiam się nad jeszcze jedną hortensją ale to się jeszcze zobaczy.

Z niecierpliwością będę czekać jak to będzie w lecie wyglądać bo już zaczynam po woli mieć dość tej rabaty, co roku coś na niej grzebie i dalej nie jest to to co bym chciała.

Za drzwiami do ogrodu... 20:03, 12 kwi 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Jej domek miniaturka jak u Kasi Katki Podobne klimaty.
A ja mam w takim grilu rojniki, nie wiem czy widziałaś

Fajnie mieć takie parapety. Ja mam tylko kilka pomidorków -rany coś urosło

I bardzo mi się podobają u Ciebie te amfory, dzbany, posągi..

Chyba widziałam u Katki ,ale już dokładnie nie pamiętam jak wyglądaW internecie jest sporo takich inspiracji i mnie w tamtym roku zmobilizowały do zrobienia swojej miniaturki.
Parapet pokazałam tylko jeden,mam jeszcze trzy podobnie zastawione pelargoniami i koleusami ze szczepek i już częścią przepikowanych siewek
A rojniczki w tym grillu też planowałam,nawet nasypana jest ziemia ,ale mam mało jeszcze różnych rojniczków i planuje zamówić .Nawet mam już w int.koszyku kilka Nie widziałam u Ciebie ,dawno pokazywałaś? Ja ostatnio nie bardzo na bieżąco jestem z forum.
Lubię w ogrodzie te wszystkie ozdobniki...
Ogródek Ewy 20:01, 12 kwi 2019

Do góry
Tak wyglądają moje patyczkowe hortensje.
Majówka na Majówce 19:51, 12 kwi 2019

Do góry
mikina34 napisał(a)

i rzeczony strzępek na środku

No jak patrzę na to zdjęcie, to nijak mi te śśliwy nie mieszczą się ze strzępkiem
A jeszcze biorąc pod uwagę tego całkiem podrośniętego klona pod ogrodzeniem....

I tak sobie myślę, czy by nie zmienić koncepcji: strzępka stąd zabrać póki mały, a posadzić te śśliwy?
Majówka na Majówce 19:46, 12 kwi 2019

Do góry
Zobacz, świdośliwy mogłabyś posadzić też tak, za strzępkiem

Czerwony strzępek będzie miał docelowo 10m szerokości.
Swidosliwy zielone tak ok. 6m.
Za drzwiami do ogrodu... 19:44, 12 kwi 2019

Do góry
Trawy Mayesty z nasionek od Zawitki i Basi( wysiane 5 marca) pięknie rosną i łapią już kolorek
Wilec pnie się w górę ,już kończy mu się patyczek
Ogród w Tarnowie 19:41, 12 kwi 2019

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:38, 12 kwi 2019

Do góry
Elka napisał(a)
Wstawiam więc zdjęcie coby cokolwiek zobrazować. I
A płotek będzie taki

Teraz to od razu widać o co chodzi
W takim stanie rzeczy żywopłot, ekran czy szpaler musi być - by stworzyć tło dla planowanej rabaty. "Las" za nim będzie dalszym planem.

Nie jestem znawcą w temacie sosen. Każdy sadzi to co mu się podoba i wpasuje się w warunki siedliskowe, zwłaszcza rodzaj gleby.
Ogród w Tarnowie 19:35, 12 kwi 2019

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 19:33, 12 kwi 2019

Do góry
Na parapetach robi się busz,a temperatury bliskie zera nie pozwalają nawet na taras wynieść pohartować trochę

Za drzwiami do ogrodu... 19:27, 12 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Nowe ozdoby, skala mikro, czuję się jak w filmie

Jeszcze nie wszystkie rekwizyty wyniesione i rozstawione:
Moja glebo terapia 19:27, 12 kwi 2019

Do góry
Uwielbiam te trawy

Na wiszącą tu i tam agrowłókninę proszę nie patrzyć to tak na wszelki wypadek roślinki osłonięte jakby miał być mróz

Zamierzam powiększyć a co za tym idzie i zmienić kształt tej rabaty, roślinki już stoją i nabierają mocy urzędowej
Na środku mam zamiar posadzić katalpę a po bokach, tak w nawiązaniu do kulkowanego już jałowca dwa kolejne, które też spróbuję ciąć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies