Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Ogród z uśmiechem 09:02, 19 kwi 2018

Do góry
Piękna ta Twoja wiosna
Małymi kroczkami do celu... 09:01, 19 kwi 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Wiolu te różowe są cudowne, strasznie podoba mi się ich kolor, chyba nawet bardziej niż exotic na zdjęciu ciężko uchwycić ich dokładny kolor, ale są śliczne

Przepiękne
Lawendowy zawrót głowy 08:58, 19 kwi 2018

Do góry
Wiosennie woooow
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:56, 19 kwi 2018

Do góry
Makusia napisał(a)
A teraz uwaga-mój jedyny jako taki Rh (rośnie na podokiennej)..

Też mam EE i bardzo mnie cieszą! Przy okazji widać różnicę w wielkości,
pomiędzy tymi sadzonki wcześniej i później

I dla wszystkich nie mających (Mrokasiu,Kasiu,Dorka, Mirka, Ewuniu, Kamilo i Romciu) i że szczególną dedykacją dla HAni oraz Angelika (licz Kochana ile ma kwiatków! )

Twoje EE nie takie kurdupelki jak moje
Rodek kwiatków ma naprawdę zadowalającą ilość Mój jedyny Rh "na nóżce" ma mega żarówiasto-różowe kwiaty, ale w takiej ilości, że nie zliczę ile osób przechadzających się spacerkiem pyta co to, skąd to itd (I to go tylko ratuje, że rozczula mnie tą burzą kwiatków )
Magnolii naliczyłam 5 (dobrze?) i dopisz mnie także do listy nie posiadających Ale nie marudzę, w mojej miejscowości rośnie przepiękna, cudowna, olbrzymia ponad 100letnia - wiesz jaka ona piękna, prawdziwe rajskie drzewo... gapię się zawsze z otwartą buzią, a że na trasie szkoła-dom to jak syna zawożę i odbieram to pasę oczęta x2
Na zielonej... trawce :) 08:40, 19 kwi 2018

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Angela udanego ogrodowego sezonu i dużo miłych chwil w tym pawilonie co d....urywa. zresztą co u Ciebie nie robi wrażenia .....szczękę zbieram buxiaki kochana

Dzięki Joluś, Tobie także życzę Dużo korzystania, wypoczywania w ogrodzie w szczególności

Na zielonej... trawce :) 08:39, 19 kwi 2018

Do góry
anulajda napisał(a)

A ja myślałam że to z poprzedniego roku są, bo one raczej są wytrzymałe na pogodę albo małe cebulki miałaś

Cebulki do kolosów nie należay, więc to to...
Na zielonej... trawce :) 08:38, 19 kwi 2018

Do góry
Tak, plamki brązowe... To choroba grzybowa, więc oprysk jakimś środkiem grzybobójczym.... miałam w planach zrobić oprysk jesienią, ale szpital mi się wtedy przypałętał... potem odpuściłam i planowałam wiosną...
Nie przypuszczałam, że tak szybko załatwi mi na amen...
Tu ma być ogród :) 08:36, 19 kwi 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja Ci też

A przy okazji.... - nowy odkurzacz wypróbowany - jestem zadowolona

Cieszę się, na jaki model się zdecydowałaś?

Ja swoim po ciachaniu kantów sprzątałam resztki, jejku ale się kurzyło cały zimowy syf co pod obrzeże trawy wiatr wwiewał poszedł w odkurzacz
Tu ma być ogród :) 08:31, 19 kwi 2018

Do góry
Hmmm... z tym nalotem to nie wiem do końca czy to wina brzóz. Ubiegłej wiosny pamiętam głośno było w tv na ten temat, że to sosny... nad lasami nawet z daleka w powietrzu ten pyłek był widoczny.
U mnie jeszcze nie ma, choć brzozy już kwitną
Na zielonej... trawce :) 17:27, 18 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Aniu u mnie takie mikruski a jesienią sadzone... moze faktycznie jak Anita piszę nieciekawa jesień i zima nie sprzyjała cebulowym, jakoś tak mi się widzą małe główki pozostałych w porównaniu do poprzedniej wiosny...

A ja myślałam że to z poprzedniego roku są, bo one raczej są wytrzymałe na pogodę albo małe cebulki miałaś
Na huśtawce miło płynie czas... 14:51, 18 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ale czyściutko, schludnie, soczyście

Dolsy także mam posadzone, włąśnie przypomniałam sobie

Z chwaściorami też jutro na wolne ide

Chwaściory uprzątnęłam w dwóch miejscach, więcej mi się dzisiaj nie chce.

A Lalki tak u mnie tańcują wokół Marysi

Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:26, 18 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Ładnie Te liliowe to jakie to?

Hej Angela
Te na trzecim zdjęciu to nie mam bladego pojęcia - zeszłoroczne, zapomniałam, że je tam mam. Pamiętam, że posadziłam jakiś mix ale co???
Te na ostatnim to Purple Flag.
Na zielonej... trawce :) 10:48, 18 kwi 2018

Do góry
Wywalam suchoty, może nawet dziś się za nie wezmę Dzielić będę... nawet nie najgorsza ta robota (w porównaniu do miskantów czy rozplenic )

Trawnik dziękuję
Na zielonej... trawce :) 10:43, 18 kwi 2018

Do góry
Witaj Ewa U mnie też odbijały z reguły w tym roku tylko połowa... ale sadzonki co eksmitowałam w ubiegłym roku zdrowe, dorodne i całkiem spore już

Tulipany lubię ciasno sadzić szybciej idzie

Pozdrawiam
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:40, 18 kwi 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)
Kilka migawek z porannego obchodu ogrodu.
Tulipki

Ładnie Te liliowe to jakie to?
Na zielonej... trawce :) 10:37, 18 kwi 2018

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Długo mnie nie było bo moja druga pasja skutecznie mnie odciąga od ogrodnictwa ale już się ponownie fiksuje na rośliny zimą było totalne uśpienie. Zawsze jak zaglądam na ogrodowisko to lece do twojego wątku.
Wydaje mi sie, że bardzo mokra jesień i zima zaszkodziła cebulkom i większośc ubiegłorocznych tulipanów w ogóle nie zakwitła

No wiem... wiem Ale zima poszła sio to i ogrodowo Cię przywiało I cieszę się, że do mnie

ps. Coś w tym jest chyba z tą mokrą jesienią i zimą...
Na zielonej... trawce :) 10:36, 18 kwi 2018

Do góry
Aniu u mnie takie mikruski a jesienią sadzone... moze faktycznie jak Anita piszę nieciekawa jesień i zima nie sprzyjała cebulowym, jakoś tak mi się widzą małe główki pozostałych w porównaniu do poprzedniej wiosny...
Na zielonej... trawce :) 10:13, 18 kwi 2018

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Ojej wieki Cię chyba na O. nie było... no... Cześć

Podmianki są, a jakże - czekam na dalszy tok wydarzeń
Czemu Twoje porażka - co sadziłaś?

Długo mnie nie było bo moja druga pasja skutecznie mnie odciąga od ogrodnictwa ale już się ponownie fiksuje na rośliny zimą było totalne uśpienie. Zawsze jak zaglądam na ogrodowisko to lece do twojego wątku.
Wydaje mi sie, że bardzo mokra jesień i zima zaszkodziła cebulkom i większośc ubiegłorocznych tulipanów w ogóle nie zakwitła
Na zielonej... trawce :) 10:01, 18 kwi 2018

Do góry
BasiaLT napisał(a)
U ciebie wiosna w pełni. Pięknie

Dzięki
Na zielonej... trawce :) 10:00, 18 kwi 2018

Do góry
_Martini_ napisał(a)
I Ty mi piszesz, że ja mam soczyście? Nieeee, TU jest soczyście!
Purple Pion juz Ci kwitną? Ja je zmieszałam z Exotic i się rozminęły.
Co się stało z Beatlesami? Tak mi ich szkoda. Ja mam z dwóch różnych źródeł i są nieco inne, ale żyją na szczęście.

Obstawiam rdzę, że mi je załatwiła...

Purple zaczynają powoli - czekam na nie, bo podobają mi się bardzo Dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies