Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

BKosimkArt 21:09, 18 kwi 2018

Rh ma dorodne pąki już! I jaka ilość...
EE kuszą kurcze!
JoannaDe 21:12, 18 kwi 2018

Makusia napisał(a)

Też mam EE i bardzo mnie cieszą! Przy okazji widać różnicę w wielkości,
pomiędzy tymi sadzonki wcześniej i później

Cudne ten łan. I wcale nie przeszkadza ze nierówne. Przyjmijmy ze tak miało być tzn. stopniowanie kontrolowane
roma2 21:13, 18 kwi 2018

Dziękuję, że w życzeniach dla roślinek nie napisałaś nic o lekkiej dla nich ziemi , lecz o dobrej! Okularki włożyłam i magnolia mi sie podoba. Jak rozkwitnie, będzie super! Nie liczę kwiatków, ponieważ to nie dla mnie zadanie. Myślę tylko, że każdy cieszy.
Nie wiem co znaczy EE. Czy o tulipany chodzi? Tak czy owak piękna rzeczka tulipanów! Co znaczy EE?
Magleska 22:14, 18 kwi 2018

rzeczka tulipanowa przepiękna Makusiu

i też nie mam pojęcia co to EE

kwiatów Magnoli doliczyłam całe 4 zawsze to lepiej 4 niż żaden
na mojej pewnie też tylko tyle będzie .....albo aż tyle ....
Gruszka_na_w... 22:40, 18 kwi 2018

mrokasia napisał(a)
Magnolia piękna.
Wszyscy mają a ja nie .

Nie płakusiaj. Ja mam dwie 5 cm wyższe od tulipanów. W dodatku niekwitnące.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gruszka_na_w... 22:47, 18 kwi 2018

roma2 napisał(a)

Nie wiem co znaczy EE. Czy o tulipany chodzi? Tak czy owak piękna rzeczka tulipanów! Co znaczy EE?

Tulipan Exotic Emperor
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kasia_CS 23:31, 18 kwi 2018

No łan exotikow robi mega wrażenie! Rodek zaczyna kwitnienie? a mam jakieś późne odmiany chyba..
Dominika11 07:15, 19 kwi 2018

Makusia napisał(a)
Ewo bardzo mi miło Cię gościć! Cieszę się, że wpadłaś! I równie mocno się cieszę, że przyszłe rabaty przypadły Ci do gustu

Domi no widziałam Twoja różankę i nawiedzony trawnik

Romka niech odkurzacz robi dobrą robotę! Niech mu ziemia Twa dobrą będzie!
ojjj czepasz się słówek

nawiedzony to on dopiero będzie - czekam na klony bo powsadzam i trawnik będzie robiony w okrąg - ciekawe jak to wyjdzie
DorKa 08:02, 19 kwi 2018

prawie w każdym wątku te EE się pojawią Jak rozumiem na listę sprawdzonych tulipków należy wpisać ? Bo ,że piękne to wątpliwości nie ma.
Dziękujemy za magnolię. Co ,że kwiatków mało ale za to jaki kolor piękny
No i będą się czuły dopieszczone przez Panią w takiej ilości

p.s Madzia ja też nie wiedziałam
AngelikaX 08:56, 19 kwi 2018

Makusia napisał(a)
A teraz uwaga-mój jedyny jako taki Rh (rośnie na podokiennej)..

Też mam EE i bardzo mnie cieszą! Przy okazji widać różnicę w wielkości,
pomiędzy tymi sadzonki wcześniej i później

I dla wszystkich nie mających (Mrokasiu,Kasiu,Dorka, Mirka, Ewuniu, Kamilo i Romciu) i że szczególną dedykacją dla HAni oraz Angelika (licz Kochana ile ma kwiatków! )

Twoje EE nie takie kurdupelki jak moje
Rodek kwiatków ma naprawdę zadowalającą ilość Mój jedyny Rh "na nóżce" ma mega żarówiasto-różowe kwiaty, ale w takiej ilości, że nie zliczę ile osób przechadzających się spacerkiem pyta co to, skąd to itd (I to go tylko ratuje, że rozczula mnie tą burzą kwiatków )
Magnolii naliczyłam 5 (dobrze?) i dopisz mnie także do listy nie posiadających Ale nie marudzę, w mojej miejscowości rośnie przepiękna, cudowna, olbrzymia ponad 100letnia - wiesz jaka ona piękna, prawdziwe rajskie drzewo... gapię się zawsze z otwartą buzią, a że na trasie szkoła-dom to jak syna zawożę i odbieram to pasę oczęta x2