Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:22, 19 maj 2011

Do góry
Atanka napisał(a)
Zmiany, zmiany. I znowu zachwycają!!! Danusiu, Ty możesz pójść tylko w dobrym kierunku

o tak, trafłaś wsedno
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:17, 19 maj 2011

Do góry
a wczoraj widziałam w ogrodniczym takie piękne rożowe hortensje i zastanawiałam się nad nimi. i chyba mnie natchneło, pojadę kupię na schody przed domem a zawijasy w bukszpanach zamiast jak wstępnie planowalam czerwoną begonią obsadzę różową, a do tego jakie różaneczniki by pasowały?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:12, 19 maj 2011

Do góry
ścieżka do nikąd cudna, lustra w Twoim ogrodzie są magiczne . A 'parawa' z czego zrobiłaś? Chcialabym miec taki u siebie a obok niego hortensje.... ale się rozmażyłam ))
Jak nie masz co zrobić z cisami to ja chętnie odkupie i nawet po nie przyjadę
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:11, 19 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu u Ciebie przy wejściu te stożki to cisy? Jakie cisy najlepsze są na stożki i kule?

Taxus baccata
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 13:53, 19 maj 2011

Do góry
Danusiu u Ciebie przy wejściu te stożki to cisy? Jakie cisy najlepsze są na stożki i kule?
Ogród Sylwii od początku :) 09:42, 19 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Podobała bym mi się na tej rabacie figurka skulonego chłopca w białym kolorze

Sylwia co to za roślinki te żółto-zielone?

Już odpowiadam : to Jałowiec płożący 'Limeglow'
Szeroki, zwarty krzew, dorastający do ok. 0,4 m wysokości i 1,2 m średnicy. Przyrasta rocznie ok. 8 cm. Igły latem są intensywnie złoto-żółte, zima brązowo-żółte. W czasie suchej i upalnej pogody ulistnienie może być uszkadzane przez słońce. Dobrze rośnie na każdej glebie i stanowisku słonecznym i wtedy ma intensywnie żółte wybarwienie. Polecana do ogrodów skalnych, przydomowych, wrzosowisk, barwnych kompozycji.
Ogród Sylwii od początku :) 08:03, 19 maj 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Podobała bym mi się na tej rabacie figurka skulonego chłopca w białym kolorze

Sylwia co to za roślinki te żółto-zielone?
Ogród Sylwii od początku :) 07:49, 19 maj 2011

Do góry
bardzo ładne zmiany ja mam tyle pracy a mój synuś mnie w domu uziemił
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:31, 18 maj 2011

Do góry
o to cudna wiadomość ) podlewać to i tak podlewam ))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 22:17, 18 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu napisałaś u mnie żeby kolo jałowca wsadzić hortensje Limelight, czy może ona rosnąć w pełnym słońcu? w tym miejscu praktycznie cały czas jest słonecznie.

Ja mam w słońcu pod murem, trzeba nawadniać przynajmniej na poczatku.. Te hortensje nie muszą być w półcieniu.
Murki oporowe 22:00, 18 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)

Lubię zróżnicowanie terenu... można mieć wtedy takie fajne murki

ja mam i jakoś się specjalnie z tego faktu nie cieszę. Muszę właśnie zrobić murek pomiędzy placem zabaw a przyszłą altanką i wczoraj był fachowiec który robił nam kostkę, żeby obliczyć ile materiału potrzeba. Z tego co chciałam za murek o dlugości 5x8 za sam material powiedział 8tyś ;( więc muszę kombinwać z czymś innym tańszym....

Koszty oczywiście są.....ale i ciekawszy ogród też
...ale wiem też, że niektórzy po przeprowadzce w takie płaskie tereny, jak u mnie, mają wieczny niedosyt i nudę wokół, bez tych różnych pagórków....
Ogród Sylwii od początku :) 21:16, 18 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
sylwia powiedz prosze jak się sprawuja Twoje donice? znalazłam takie na allegro i zastanawiam się nad nimi, a 'pomacać' nie mogę więc będęwdzięczna za opinię ))

Te donice będą mi służyły jak ogródek ziołowy , takie mają docelowe przeznaczenie. A póki co mają się dobrze. Mam je od niedawna więc na razie wyglądają ładnie a jak dalej to nie wiem . Czas pokarze
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:00, 18 maj 2011

Do góry
Danusiu napisałaś u mnie żeby kolo jałowca wsadzić hortensje Limelight, czy może ona rosnąć w pełnym słońcu? w tym miejscu praktycznie cały czas jest słonecznie.
Nasz kawałeczek pod niebem 19:01, 18 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
Ciąg dalszy strony od tarasu:

Błagam posadź coś liściastego pomiędzy jałowcami Skyrocket, najlepiej hortensje Limelight, albo berberys Maria żółty. Smutno, chociaż dużo ładnych roślin jest, ale kolorów brakuje
Albo z iglaków Chamaecyparis pisifera "Filifera Aurea Nana", trzmieliną "Emerald'n Gold"

Przed "kominem" wystającym z ziemi - berebryski ładne "Atraktion".
Murki oporowe 12:39, 18 maj 2011

Do góry
tyna napisał(a)
Lubię zróżnicowanie terenu... można mieć wtedy takie fajne murki

ja mam i jakoś się specjalnie z tego faktu nie cieszę. Muszę właśnie zrobić murek pomiędzy placem zabaw a przyszłą altanką i wczoraj był fachowiec który robił nam kostkę, żeby obliczyć ile materiału potrzeba. Z tego co chciałam za murek o dlugości 5x8 za sam material powiedział 8tyś ;( więc muszę kombinwać z czymś innym tańszym....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:21, 18 maj 2011

Do góry
wczoraj kupiłam nożyce, dzisiaj miałam ambitny plan cięcia mojej bukszpanowej obwódki, ale dopadła mnie rzeczywistość. Mojemu najmlodszemu synkowi wychodzą trzy jedynki, ma temperaturę więc jesteśmy uziemieni w domu.
Ciągle czekam na moje żurawki które zamówiłam poprzez allegro. Dzisiaj mija 9!!!!! dzień od wpłaty. Nie dość że zapłacilam niemało to jeszcze tyle czasu....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 07:34, 18 maj 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Michael przymierza sią do nowych doniczek, zupełnie jak Bogda.

Pierwsze ładunki

A to Myszka przy swoim bagażniku, ale gdzie pomieścić te wielkie surfinie???

fajne te donice, napiszcie mi proszę jaka jest cena takich największych? Może się wybiore do teściowej i podjadę przy okazji na bronisze ;D
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 21:33, 17 maj 2011

Do góry
ana_art napisał(a)
przepiękne te hortensje jakoś wcześniej ich 'nie zauważałam' na jakim stanowisku najlepiej rosną?

Hortensje lubią półcień i lekko kwaśne stanowisko. Gleba stale wilgotna ale nie podomokłą.
Stale zalewane zginą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 14:21, 17 maj 2011

Do góry
obejrzelismy wczoraj z M film o zakładaniu nawadniania i wziązku z tym mam pytanie. Odpowiedź może być na priva. Czy wykonujecie takie prace tylko w okolicach Warszawy? Mieszkam 130km od Warszawy. Jeśli podjelibyście takiej pracy to czy mogłabyś mi podać orientacyjne koszty?
Obwódki z bukszpanu 12:47, 17 maj 2011

Do góry
Dziękuję Danusiu, a przycinać na jaką wysokość? Znaleźć najniższą i rownać do jej poziomu? Mam w tej chwili takie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies