Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 22:42, 09 kwi 2019

Do góry
Milka napisał(a)

Śpię..mało, ale jednak, mam wolny rozruch

porównanie kwiat gwiaździstej, nr 1 i 2 zdjęcie i Wildcat nr 3 i 4

Mam wrażenie, że kwiaty tej pierwszej magnolii są ogromne, a może to tylko magia fotografii. Gdybym musiała wybrać która ładniejsza nie umiałabym zdecydować. Obie śliczne, a miejsca brak.
Wśród brzóz i dębów 22:36, 09 kwi 2019

Do góry
marba napisał(a)
[b]
W ogrodzie wiosna, jak pewnie u wszystkich.

Świetnie się zapowiada ten zakątek, umocnienie brzegu dużymi kamieniami nadaje fajnego klimatu.
Powojnik - Clematis 22:30, 09 kwi 2019

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Chciałam się też upewnić czy to powojnik 'Arabella'?
Kupiłam go jako 'Etoile Violette', ale oczywiście sadzonka pomylona, bo to na pewno on nie jest

Aurelio to nie jest Arabella, to może być Sizaia Ptitsa.
Osiedlowy ogródek 22:27, 09 kwi 2019

Do góry
A teraz prośba do odwiedzających mój wątek
Mój eM zaszalał i kupił nam w prezencie na rocznicę ślubu dwa Cyprysiki japońskie Gracilis nana. Oczywiście bez uzgodnienia ze mną...
Śliczne są, mają ok 40cm tylko gdzie mam je wkomponować?
W dodatku dwa, parzyście...wymyślił, że po obu stronach nowej ścieżki, którą się wchodzi do ogródka...ale one mi tam nijak nie pasują...

Ogród Cioci cz. 3 22:26, 09 kwi 2019

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Piękna dekoracja . W ogródku masz sporo stokrotek, bardzo je lubię, liczę na duże ilości u siebie w przyszłym roku. Wysiałam dwie torebki.
Kwiaty we włosach 22:12, 09 kwi 2019

Do góry

Moja bajka 22:07, 09 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)
Pissardi kocham cały czas, ale teraz najbardziej

na drzewie kwiatuszki i na huśtawce Kwiatuszek, widzicie?

Pięknie.
Warzywnik wzorowy.
Fajnie,że i ta balijka tam stoi i konewka
Kwiaty we włosach 22:07, 09 kwi 2019

Do góry
i dalej to co zaskakuje codziennie, coraz więcej kolorów

Moja bajka 22:05, 09 kwi 2019

Do góry
Katkak napisał(a)

Ale duże już masz piwonie.Czym ty je karmisz ?
Paradise czyli mój kawałek raju 22:02, 09 kwi 2019

Do góry
paradas napisał(a)
Już prawie 3/4 zużyłem

Nie zrozumiałeś mojej sugestii, mnie chodziło o zlikwidowanie tych wąskich skrawków trawy między tymi deseczkami. Wystarczy tylko wyrównać linię brzegową i pozbyć się trawy i tych deseczek. Nawet będzie bezpieczniej dla starszych rodziców. Nie trzeba kopać głęboko, można tylko zebrać trawę a efekt wizualny na pewno będzie ciekawszy. Takie jest moje spostrzeżenie, a Ty zrobisz albo nie zrobisz jak zechcesz.
Kwiaty we włosach 22:01, 09 kwi 2019

Do góry

Ogród z łezką II 21:59, 09 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Dzisiaj zastrajkowałam służbowo i zostaliśmy w Pszczynie wykorzystując pogodę na cięcie bukszpanów. Już zaczęłam wczoraj Pierwsza dziewiątka pokulkowana. Gdzie tam koniec...

Hakonki ładnie startują, zresztą miskanty też

Kasia, taki strajk mi się podoba
Gliniasto, skarpiasto i wietrznie. 21:57, 09 kwi 2019

Do góry
Czosnki i tulipany startują

Wisieńki rozszalały się na całego

Rozchodniki wyglądają jak malutkie kapustki

Skrzynie czekają na wysiew
Gutlandia 21:53, 09 kwi 2019

Do góry
Wilczomlecz sosenka w powiększeniu

Bardzo się rozsiewa i ładnie przebarwia jesienią. Nadaje się jako zadarniacz mniej reprezentacyjnych miejsc.

Kwiaty we włosach 21:53, 09 kwi 2019

Do góry
Daria wszędzie sasanki

Bylinowa łąka 21:51, 09 kwi 2019

Do góry
Grzesiu prztstrzeń jest, tylko trudna do obróbki. Moja mama na początku wszystko obsadzała barwinkiem i dzikim winem. Po siedmiu latach i barwinek i dzikie wino likwiduje. Nie wiadomo co gorsze. Dwa lata temu jak likwidowałyśmy barwinek, to był tak rozrośnięty, że siekierą wycinałam takie kwadraty i dopiero widłami i rękami wytrząsałyśmy z nich ziemię. Łopatą ciężko było się przebić przez plątaninę.

Elu okolica jest bardzo ładna. Jak oglądam swoje nieudolne zdjęcia, to żałuję, że nie mam dobrego aparatu i umięjętności, żeby to pokazać. Fajnie, że się ujawniłaś na forum. Bardzo dużo tu życzliwych osób i miło pogadać, nawet przez internet, na tematy ogrodowe. Miło mi, że mnie odwiedzałaś, zapraszam.

Ula liczę na weekend majowy - jak pogoda dopisze.

Paweł tu masz rację - to jak z ciuchami w szafie - na nowe zawsze jest miejsce.

Sylwio wiem, pomyślałam, że przedszkole zrobię tam, gdzie porzeczki i agrest mam zagrodzone. Pisałaś u Anitki, że knautia ci się podoba, a może chcesz takiej dzikiej z mojej łąki - siewek mam całe mnóstwo. Poniżej wstawiam jej zdjęcie z 1 lipca zeszłego roku. Kolorek ma nieco ciemniejszy niż na zdjęciu. Są też takie bladoróżowe.

Kwiaty we włosach 21:47, 09 kwi 2019

Do góry
Irenko osłonki chyba z jyska, a logo prezent od siostry.
Elisa właśnie ten nabytek przez te staniki.
U nas zrobiło się zimno , nie chce się wychodzić po południu na dwór.Prace znowu w tyle.
Nabyłam nowe rośliny:

piwonie

azalię

Radość w domu Gucia

jeden jedyny kwiat

i tulipany, których nie pamiętam, w tamtym roku ich nie miałam, może trzeba było czekać na nie 2 lata?

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 21:46, 09 kwi 2019

Do góry
Dziś bez mandatów

Pozbyłam się perzu i wyrownalam kolejny kawałek.
Posiałam trzy rzędy groszku - dwa opakowania nasion. Po kawałku rządka pietruszki i pietruszki naciowej, chyba pierwszy raz w życiu pietruszka bo zawsze mi było szkoda miejsca . I opakowanie słonecznika.

Posadziłam też trzy kilo topinambura, na dole wzdłuż granicy. Niech rośnie zielsko, będzie kiedyś dla kur.

Wygrabkowalam też po tym sianiu kawałek kolejny, kolejny raz w sobotę. Siejecie już buraczki i fasolkę, czy jeszcze? Posadziłam wiśnię.
No i pogadałam z elektrykiem, na dniach zrobi rozdzielnię budowlaną i będzie prąd

Uff. Dziękuję że trzymacie kciuki
Skąpana w słońcu 21:37, 09 kwi 2019

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Caaaałe poletko sasanek One potem zanikają? NIe miałam ich jeszcze a takie śmieszne z nich puchatki

Nie zanikają, do samej zimy mają zielone liście.

coraz śmielej poczynają sobie sasanki

Podwórkowa rehabilitacja 21:36, 09 kwi 2019

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Byłam wczorej, ale tyle ciekawostek ujrzałam, że formalnie zgłupiałam, co by napisać.
Renia - pracusiu, wciąż poszukujesz nowości i to jest piękne!
Buźka

Basiu te ciekawostki mam dzięki Wikusi. Ale i ja robię coś fajnego, rękami tworzonego. Jak dokończę to się pochwalę
Poszukuję i nowości i starości, właśnie to moje rękodzieło musi połączyć stare z nowym.
Buziaki odsyłam i pozdrawiam
Wiem, że lubisz moje zdjęcia, dla Ciebie tulipan Light and Dreamy.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies