Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony 23:11, 04 sty 2015

Do góry
gardney napisał(a)
Witaj Iwonko obie wyszlyscie świetnie fajnie tak zobaczyć twarz osoby uktorej sie bywa na watku ja nie mam smialosci sama się wstawić ale lubię podpatrywac. pozdrawiam serdecznie!

Magda, każdy na siebie na zdjęciach patrzy krytycznym okiem. Mało kto uwielbia swój widok na fotkach. Chyba, że jest to Tytus - piesek Madżenki, bo on się ciągle do fotek ustawia
Ja też zwlekałam ze wstawieniem fotki, bo wolałabym inne ujęcie, ale raz kozia śmierć Ola wyszła ładnie, a też krytycznym okiem patrzy na zdjęcie.

I to chyba dlatego, że każdy z nas postrzega się trochę inaczej, niż widzą nas inni.
Ogródek Iwony 23:03, 04 sty 2015

Do góry
ryska napisał(a)
Iwonko noworoczne życzenia zdrowia i szczęścia zostawiam
Tyle się u Ciebie dzieje ale najbardziej zafascynowała mnie opowieść o mrocznym kościele oświeconym blaskiem świec i przepełnionym śpiewem pasjonatów i utalentowanych ludzi. Uwielbiam takie klimaty i dreszcze mi po plecach przechodzą ze wzruszenia jak to wizualizuję.
Pięknie na zdjęciu wyszłyście.
Buziaki dla Ciebie

Oj Reniu, ile miłych słów w twoim poście. Pozdrawiam Cię cieplutko.
Ogródek Iwony 23:00, 04 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, a jak u Ciebie z wyborem aparatu? Jest już jakaś decyzja? U mnie się pomału klaruje Czekam jeszcze na radę szwagra, który jest fotografem z zawodu i z zamiłowania

Ewa, ja bym chciałabym lustrzankę Nikona. Znalazłam ranking aparatów, mam dwa typy. Ale nie aparat jest problemem, ale obiektywy, jakie wybrać: czy jeden 18 - 105, czy może dwa w komplecie, jeden do 55, drugi 55-120. Im więcej czytam,a M mnie męczy tym analizowaniem, porównywaniem aparatów, tym większy mam mętlik. Wiem, że są to obiektywy tzw. kitowe, tańsze, ale na jakiś czas będzie mi to musiało wystarczyć.
Nie chcę pochopnie decydować i intuicja mi mówi, że mam jeszcze poczekać do lutego. M najlepiej sfinalizowałby transakcję jutro.
Mała Eleczka 22:57, 04 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne podsumowanie roku. Pozdrawiam

Pozdrawiam również
Ogródek Iwony 22:53, 04 sty 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ale fajnie opisałaś przemianę ogrodnika zresztą lubię do Ciebie wpadać z różnych względów
uśmiałam się z tego koncertu bez tremy i tak sobie myślę, że to było niezwykle magiczne....

Ana, to był pierwszy taki koncert w tym składzie i akurat musiało zabraknąć prądu Całe święta były jakieś magiczne i ten śnieg puszysty Teraz u wszystkich wieje i pada śnieg, u mnie spokój

Miło mi , że wpadasz, bynajmniej na wiosnę będą potrzebne rady, jak już się zacznie sadzenie. Albo jeszcze wcześniej, jak się zacznie planowanie. Już niebawem
Ogródek Iwony 22:33, 04 sty 2015

Do góry
Ojej, tyle tu wpisów, ze nie wiem, od czego zacząć. M już śpi, to tak po cichu pobuszuję sobie i odpowiem na posty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:30, 04 sty 2015

Do góry
Zebrinusy w szpalerze za hortensjami będą fajnie wyglądać. Ale hortki białe?
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:15, 04 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To może jakaś kula na nodze?
Albo miłorząb Mariken? Zobacz tutaj: fotka
a tutaj link do wątku, z którego jest fotka :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=112
To jest jedno z Danusiowych ulubionych drzewek, tylko gubi liście na zimę, ale jest piekny

Iwonka chyba jest myśl taka byłam zdecydowana a tu masz
dziękuję kochana za podpowiedź :*
Ogródek Iwony 19:55, 04 sty 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Że też ja muszę tak fatalnie wychodzić na każdym zdjęciu!! Cóż. Takie życie Nie każdy może być piękny i uroczy na zywo i na fotach Pozdrawiam Iwonko.

Olu, wyszlas świetnie. Gorzej ze mną
Ale co tam.
Ogródek Iwony 19:04, 04 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czekam ciepliwie na fotki ze spotkania. Nie musisz się spieszyc bo i tak trudno za Twoim wątkiem nadązyć

Ok, spotkanie krótkie, to jedna fotka będzie.
Ja z Olą ( Kosolkowa Pasja ) - 1 stycznia, pierwsze spotkanie w tym roku

Ogródek Iwony 18:57, 04 sty 2015

Do góry
Doniu, miło mi
Violu, dziękuję. Odpozdrawiam
Jolu, ptaszki som fajne i teraz, jak się nic nie dzieje w ogrodzie (prawi nic, bo przecież wiosna idzie ), to fajnie się je obserwuje.. M tylko karmnik przewiesił na wierzbę z tarasu, bo słabo ptaszki przylatywały, płochliwe są
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 18:56, 04 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, znowu do ciebie przyszłam pozachwycać się twoim spojrzeniem na świat. Innym, jak sama przyznajesz, ale sama bym chciała tak umieć uchwycić niektóre momenty. piękno wyczarowałaś nawet w rozbitej bombce na podłodze
I wbrew zapewnieniom Waldka - strasznym skądinąd , miałaś białe święta.

Ja dopatruję się magii w tych świętach. Jeszcze w Wigilię padał deszcz, po pasterce zrobiło się chłodniej, a rankiem zaczęło sypać z nieba piękne, mięciutkie, białe, magiczne. a potem przyszło słoneczko. Wprawdzie prąd mi zabrała ta aura, ale magia białego puchu i rodzinnych popołudnii świątecznych w gronie najbliższych zawitała do mnie.
Miałam białe święta z sopelkami, słoneczkiem i puszystą śniegową kołderką.

Zyczenia noworoczne zostawiam, a jak jeszcze marzy ci się więcej białości, zapraszam do mnie

Cieszę, się że zaglądasz szalenie mi miło słyszeć tak wiele ciepłych słów, dziękuję.
Święta w delikatnej bieli były więc można powiedzieć, że atmosfera została dopełniona
Życie jest pełne cudownych momentów, chwil które dają siłę, emocji które uskrzydlają...a więc dlaczego by ich nie zatrzymywać w kadrach i dzielić się z innymi? Moje widzenie świata może i różni się od typowego Polaka. Można życie przeżywać na wiele sposób...ja mam swój i nie zamierzam go zmieniać, nie chcę za kilka lat żałować, że nie zrobiłam tego czy tamtego, że coś mnie ograniczało. Szczęście, pasje i miłość są moją siłą, motorem napędowym.

Noworoczne serdeczności zasyłam
Ogródek Iwony 18:48, 04 sty 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, jak tam plany śpiewacze? Bo mój chór śpiewa 6, 10, 11 i 18 stycznia. W tym roku trochę pośpiewamy kolęd

Ewuniu, jutro nasz proboszcz ma urodziny, więc dziś śpiewaliśmy na Sumie. Spotykamy się w każdy czwartek. Naliczyłam 10 osób, 4 glosy - fajnie to wychodzi
Najlepszy występ był w drugi dzień świąt:
godz. 17, ciemno, brak prądu
W kościele ciemno, świece rozstawione wzdłuż nawy głównej, lichtarze ...
my stoimy przy żłóbku i śpiewamy Nawet nie wiem, ile osób w kościele było, bo nic nie było widać, tylko oklaski po każdej kolędzie
Nawet tremy nie miałam, bo nie widziałam, do kogo śpiewamy
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 18:40, 04 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Tylko jeśli nie mój świerk to w mojej głowie pustka co w zamian???????????????????????

przed domem tak by się działo
rabata nr 5: miał być świerk i kule bukszpanowe ale hmmmm Danusia zasiała ziarno niepewności

To może jakaś kula na nodze?
Albo miłorząb Mariken? Zobacz tutaj: fotka
a tutaj link do wątku, z którego jest fotka :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4626-ogrod-na-glinie?page=112
To jest jedno z Danusiowych ulubionych drzewek, tylko gubi liście na zimę, ale jest piekny
Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 17:52, 04 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne zdjęcia jak zwykle. Wianuszek biało - złoty śliczny

Dziękuję wszystkie wianuszki wykonałam na konkretne zamówienie. Przed rozpoczęciem prac zastanawiam się jak będzie wyglądać takowe zestawienie na życzenie...czasem tego nie widzę, gdyż kolorystyka odbiega od tej bliskiej memu sercu. Ostatecznie okazuję się, że wyszło cudnie...tak np. było w przypadku bieli i złota.
Ogródek Iwony 17:25, 04 sty 2015

Do góry
Donia72 napisał(a)
Iwonko,macham

Doniu, miło mi, że zaglądasz, odmachuję do Ciebie.
Ogródek Iwony 17:23, 04 sty 2015

Do góry
isia33 napisał(a)
Witaj, pospacerowałam Piękne zmiany, jest elegancko i schludnie. Ślicznie. Podziwiam pracę wszystkich, którzy zmieniają już istniejące ogrody, wiem bo robimy to z siostrą w ogrodzie u mamy. Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Iwonko, dziękuję za odwiedziny. Zmiany w moim ogrodzie są konieczne. Już kiedyś pisałam, że myślałam, że mam ogródek, a tymczasem to wszystko nic nie jest warte. Z ogrodowiskiem jest tak, że jak ktoś zaglądnie do ogrodów tutaj, zaczyna inaczej myśleć o swoim ogrodzie. To tak, jak przesiąść się z samochodu "Polonez" np. do "Mercedesa" albo "Opla". Kwestia tylko finansów, jak szybko to zrobimy i jak bardzo chcemy zmian. Ale zmiana choćby jednej rabaty cieszy i wtedy już wiemy, czego już w ogrodzie nie chcemy.
To jest proces przejścia z nieświadomej niewiedzy na świadomą, zaplanowaną wiedzę, jak dokonać metamorfozy swojego ogrodu.
Pozdrawiam
Ogródek Iwony 17:16, 04 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Czekam ciepliwie na fotki ze spotkania. Nie musisz się spieszyc bo i tak trudno za Twoim wątkiem nadązyć

Ha, ha, Marzenko, ja za Twoim wątkiem już w ogóle nie nadążam. Ty nic nie musisz robić, twój leci z prędkością kosmiczną
Pozwolisz, że zacytuję tu coś z twojego wątku na temat rabaty frontowej:
Marzena2007 napisał(a)
... mi się też rabat kwadratowa podoba, to moja ulubiona i najczęściej fotografowana. O każdej porze roku ją lubię. Doszłam do wniosku, że rabata frontowa , widoczna od strony ulicy, musi być reprezentacyjna przez cały rok. Dlatego została zdominowana przez bukszpany i trawy i tylko sezonowa będzie okraszona kwitnącymi roślinami.

Pozdrawiam
Ogródek Iwony 17:08, 04 sty 2015

Do góry
beata_m napisał(a)
Iwonko pozdrawiam noworocznie życząc najlepszego i myślę, że w końcu znajdę czas żeby Twój ogródek pooglądać bo doczekać się już nie mogę

Beatko, witaj, dziękuję za życzenia. Ja tez mam nadzieję, że w końcu znajdę czas na podczytanie niektórych wątków. Ciągle brakuje czasu, a tu już pora na planowanie nasadzeń, wykonanie spisu roślin etc
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 16:28, 04 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Witaj Paweł wNowym Roku. Wszystkiego najlepszego ci życzę.
Też mam little lime, choć długo nie mogłam jej zidentyfikować, bo kupiłam pod inną nazwą, a to było takie cudo.Jest piękna. Latem zrobiłam sadzonki z niej, ciekawa jestem, czy teraz będę miała więcej tych piękności.
Masz bardzo ładnie. Ostatnio bardzo mi się podobają prostokątne rabaty

Witam i dziękuję

Little Lime kupowałem razem z Limelight. Z obydwu porobiłem sadzonki tylko wszystkie patyczki wetknąłem razem. Teraz nie wiem które są które

U mnie są tak na prawdę 4 osobne ogródki. Dzięki temu mogę mieć wszystkiego po trochu, nawet geometrii.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies