Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 23:22, 03 sty 2015

Mariusz napisał(a)
Piękne ptaki , kolejna osoba zarażona przez Bogdzie hihi , ale czy jest coś w przyrodzie bardziej różnorodnego i kolorowego, no chyba jeszcze motyle.
Pozdrawiam

Witaj Mariusz. Dla motyli zagościły u mnie jezowki. Dziękuje za odwiedziny.
Iwk4 23:23, 03 sty 2015

lew_ogrodowy napisał(a)
Dziękuję Iwonko, Tobie w Nowym Roku życzę samych przyjemności. Niech wszystko rośnie na pociechę i satysfakcję. : )

Niech rośnie i się mnoży Pozdrawiam.
beata_m 10:10, 04 sty 2015

Iwonko pozdrawiam noworocznie życząc najlepszego i myślę, że w końcu znajdę czas żeby Twój ogródek pooglądać bo doczekać się już nie mogę
Madzenka 11:13, 04 sty 2015

Czekam ciepliwie na fotki ze spotkania. Nie musisz się spieszyc bo i tak trudno za Twoim wątkiem nadązyć
isia33 11:13, 04 sty 2015

Witaj, pospacerowałam Piękne zmiany, jest elegancko i schludnie. Ślicznie. Podziwiam pracę wszystkich, którzy zmieniają już istniejące ogrody, wiem bo robimy to z siostrą w ogrodzie u mamy. Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
Donia72 13:56, 04 sty 2015

Iwonko,macham
lojalna_ 16:09, 04 sty 2015

Oj nie dosc ze takie ptosxki Cie fajne odwiedzaja to jeszcze sliczne ogrodniczki buxiaczki Iwonko
Iwk4 17:08, 04 sty 2015

beata_m napisał(a)
Iwonko pozdrawiam noworocznie życząc najlepszego i myślę, że w końcu znajdę czas żeby Twój ogródek pooglądać bo doczekać się już nie mogę

Beatko, witaj, dziękuję za życzenia. Ja tez mam nadzieję, że w końcu znajdę czas na podczytanie niektórych wątków. Ciągle brakuje czasu, a tu już pora na planowanie nasadzeń, wykonanie spisu roślin etc
Iwk4 17:16, 04 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
Czekam ciepliwie na fotki ze spotkania. Nie musisz się spieszyc bo i tak trudno za Twoim wątkiem nadązyć

Ha, ha, Marzenko, ja za Twoim wątkiem już w ogóle nie nadążam. Ty nic nie musisz robić, twój leci z prędkością kosmiczną
Pozwolisz, że zacytuję tu coś z twojego wątku na temat rabaty frontowej:
Marzena2007 napisał(a)
... mi się też rabat kwadratowa podoba, to moja ulubiona i najczęściej fotografowana. O każdej porze roku ją lubię. Doszłam do wniosku, że rabata frontowa , widoczna od strony ulicy, musi być reprezentacyjna przez cały rok. Dlatego została zdominowana przez bukszpany i trawy i tylko sezonowa będzie okraszona kwitnącymi roślinami.

Pozdrawiam
Iwk4 17:23, 04 sty 2015

isia33 napisał(a)
Witaj, pospacerowałam Piękne zmiany, jest elegancko i schludnie. Ślicznie. Podziwiam pracę wszystkich, którzy zmieniają już istniejące ogrody, wiem bo robimy to z siostrą w ogrodzie u mamy. Pozdrawiam serdecznie i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

Iwonko, dziękuję za odwiedziny. Zmiany w moim ogrodzie są konieczne. Już kiedyś pisałam, że myślałam, że mam ogródek, a tymczasem to wszystko nic nie jest warte. Z ogrodowiskiem jest tak, że jak ktoś zaglądnie do ogrodów tutaj, zaczyna inaczej myśleć o swoim ogrodzie. To tak, jak przesiąść się z samochodu "Polonez" np. do "Mercedesa" albo "Opla". Kwestia tylko finansów, jak szybko to zrobimy i jak bardzo chcemy zmian. Ale zmiana choćby jednej rabaty cieszy i wtedy już wiemy, czego już w ogrodzie nie chcemy.
To jest proces przejścia z nieświadomej niewiedzy na świadomą, zaplanowaną wiedzę, jak dokonać metamorfozy swojego ogrodu.
Pozdrawiam