Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Sebek 21:04, 04 sty 2015

Spotkanie na pewno było udane - miło Was widzieć
I na zdjęciu wypadłyście bardzo dobrze - choć ja żeby wstawić jakieś swoje na fb albo innego Instagrama potrzebuję z pół godziny by się odpowiednio fotoszopem potraktować Wy nie potrzebujecie!
beata_m 21:11, 04 sty 2015

Iwonko wreszcie mi się udało u Ciebie połazić troszku, same piękności widziałam począwszy od ogródka (hortensje, róże, zmiany kształtów rabatek - cuda!) a ozdoby świąteczne mnie na kolana powaliły! No nic może za parę lat (jak się tak na te Wasze cudowności napatrzę) to i mnie się coś uda
buziaki zostawiam i przyznaję, że podglądać będę!!!!!!!!! :*
Ewkakonewka 21:15, 04 sty 2015

Super Was widzieć dziewczyny, macham
Iwonka ten koncert przy świecach musiał być wspaniały. Pewnie wszyscy uczestnicy będą go pamiętali do końca życia tak magicznie było.

isia33 22:09, 04 sty 2015

Dokładnie tak Ale byłam kiedyś świadkiem pewnej wymiany zdań. która dowodzi, że świadomość ogrodnicza a może poczucie estetyki nie do wszystkich dotarło. PO pzeciwnej stronie ulicy moje 3 sąsiadki zainspirowały się ogrodowiskowymi pomysłami po tym, jak zobaczyły moje (dzięki Danusi) pomysły i założyły podobne ogrody. Z kulkami, hortkami, trawami i innymi roślinami z listy Danusi. Po mojej stronie, obok nas, powstał ogród założony przez projektanta. Tzw. niewymagający, z tujami wokół i kilkoma roślinami wokół kostki. Nic wielkiego, owszem uporządkowane i według pewnego schematu. Ale takie trochę jak pod każdą galerią czy McD. Spacerowałam kiedyś i usłyszałam rozmowę rowerzystów o tym nowym ogrodzie, jaki cudowny. Ok, mojego nie widać, mam wysokie ogrodzenie, ale ogrody sąsiadek aż kipią życiem, kolorem, pomysłem. Są naprawdę ładne i też inne niż przeciętne ogrody w naszej miejscowości. I trochę zrobiło mi się przykro. ot, naszła mnie taka refleksja. POzdrawiam.
Iwk4 22:33, 04 sty 2015

Ojej, tyle tu wpisów, ze nie wiem, od czego zacząć. M już śpi, to tak po cichu pobuszuję sobie i odpowiem na posty
Iwk4 22:53, 04 sty 2015

ana_art napisał(a)
Ale fajnie opisałaś przemianę ogrodnika zresztą lubię do Ciebie wpadać z różnych względów
uśmiałam się z tego koncertu bez tremy i tak sobie myślę, że to było niezwykle magiczne....

Ana, to był pierwszy taki koncert w tym składzie i akurat musiało zabraknąć prądu Całe święta były jakieś magiczne i ten śnieg puszysty Teraz u wszystkich wieje i pada śnieg, u mnie spokój

Miło mi , że wpadasz, bynajmniej na wiosnę będą potrzebne rady, jak już się zacznie sadzenie. Albo jeszcze wcześniej, jak się zacznie planowanie. Już niebawem
Iwk4 23:00, 04 sty 2015

Ewa777 napisał(a)
Iwonko, a jak u Ciebie z wyborem aparatu? Jest już jakaś decyzja? U mnie się pomału klaruje Czekam jeszcze na radę szwagra, który jest fotografem z zawodu i z zamiłowania

Ewa, ja bym chciałabym lustrzankę Nikona. Znalazłam ranking aparatów, mam dwa typy. Ale nie aparat jest problemem, ale obiektywy, jakie wybrać: czy jeden 18 - 105, czy może dwa w komplecie, jeden do 55, drugi 55-120. Im więcej czytam,a M mnie męczy tym analizowaniem, porównywaniem aparatów, tym większy mam mętlik. Wiem, że są to obiektywy tzw. kitowe, tańsze, ale na jakiś czas będzie mi to musiało wystarczyć.
Nie chcę pochopnie decydować i intuicja mi mówi, że mam jeszcze poczekać do lutego. M najlepiej sfinalizowałby transakcję jutro.
Iwk4 23:03, 04 sty 2015

ryska napisał(a)
Iwonko noworoczne życzenia zdrowia i szczęścia zostawiam
Tyle się u Ciebie dzieje ale najbardziej zafascynowała mnie opowieść o mrocznym kościele oświeconym blaskiem świec i przepełnionym śpiewem pasjonatów i utalentowanych ludzi. Uwielbiam takie klimaty i dreszcze mi po plecach przechodzą ze wzruszenia jak to wizualizuję.
Pięknie na zdjęciu wyszłyście.
Buziaki dla Ciebie

Oj Reniu, ile miłych słów w twoim poście. Pozdrawiam Cię cieplutko.
Iwk4 23:11, 04 sty 2015

gardney napisał(a)
Witaj Iwonko obie wyszlyscie świetnie fajnie tak zobaczyć twarz osoby uktorej sie bywa na watku ja nie mam smialosci sama się wstawić ale lubię podpatrywac. pozdrawiam serdecznie!

Magda, każdy na siebie na zdjęciach patrzy krytycznym okiem. Mało kto uwielbia swój widok na fotkach. Chyba, że jest to Tytus - piesek Madżenki, bo on się ciągle do fotek ustawia
Ja też zwlekałam ze wstawieniem fotki, bo wolałabym inne ujęcie, ale raz kozia śmierć Ola wyszła ładnie, a też krytycznym okiem patrzy na zdjęcie.

I to chyba dlatego, że każdy z nas postrzega się trochę inaczej, niż widzą nas inni.
ana_art 23:12, 04 sty 2015

Iwk4 napisał(a)

Ewa, ja bym chciałabym lustrzankę Nikona. Znalazłam ranking aparatów, mam dwa typy. Ale nie aparat jest problemem, ale obiektywy, jakie wybrać: czy jeden 18 - 105, czy może dwa w komplecie, jeden do 55, drugi 55-120. Im więcej czytam,a M mnie męczy tym analizowaniem, porównywaniem aparatów, tym większy mam mętlik. Wiem, że są to obiektywy tzw. kitowe, tańsze, ale na jakiś czas będzie mi to musiało wystarczyć.
Nie chcę pochopnie decydować i intuicja mi mówi, że mam jeszcze poczekać do lutego. M najlepiej sfinalizowałby transakcję jutro.
weź pod uwagę, że obiektyw w każdej chwili możesz dokupić względem potrzeb