Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi 2017 21:19, 05 kwi 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ancia, Twoje ciemierniki podziwiam

Napisz mi, proszę, nazwę tych wypaśnych białych krokusów, wiem, że pisałaś, ale nie znajdę, teraz se zapiszę wreszcie...na cycka chcę, między szałwie finkowe.

P.S. jakbyś zamawiała na ćmę te kilogramy Lepinoxu to może się podzielisz, tak ze 25 dag bym odkupiła...chyba, że całe kilo potrzebujesz...

krokusy_Jeanne d`Arc, niestety pod katalpą zastrajkowały w tym roku.. za suche lato było i jesień ..

Ciemierniki dziękują, ale też w tym roku słabsze

Lepinox zamówię jak się okaże że skuteczny.. na razie czekam na opinie używających. Zawsze mam mieszane uczucia do środków cudownych i ekologicznych.. to tak jak wierzyć w moc magii.. w Voodoo nie wierze A ja potrzebuję utłuc gadziny.....

Jak kupię to podzielę się

Jak nie kochać ciemierników?? I bzyczki je te kochają, słabo widać na fotce ale latają i są

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:16, 05 kwi 2019

Do góry
Wiosna ruszyła na całego. Z ziemi wyszły jeżówki, ostróżki, astry, szałwie. Z traw najbardziej trzcinnik, turzyca palmowa oczywiście stipy, które dobrze przezimowały. Lawendy krótko przycięłam i tak naprawdę to nie wiem jak z nimi będzie. Mam pewne obawy. W marcu porobiłam sadzonki z perowskiej. Łącznie 12 sztuk. Kolejna z roślin która mnie urzekła

Moja działka na Dębowym Lesie 21:14, 05 kwi 2019

Do góry
sierotka napisał(a)
Stworów nie wykopuj

Same się wykopały

sierotka napisał(a)
Witaj Aniu byłaś na dębowym dzisiaj ?my byliśmy i zarobieni po uszy o rany chcę już nic nie robić

Jestem od wczoraj i jeszcze będę kilka dni.
Tak to z wiosną jest roboty po same uszy.
A u mnie po czubki włosów.

Wczoraj przyszły 2 paczuszki z trawą.Na nowy areał.
Bagatelka 50 kg.

I wczoraj było sianie troszeńkę,Dziś też .2/ 3 mamy za sobą.

Jutro powinniśmy dokończyć.
Ale i grabienie od razu.I jeszcze te ch...ne patyki drewienka wyzieranie.
Chyba przez te kilka dni ze 30 taczek takich wyzbierałam . zwiozłam.I spaliłam.Czasu to tom zajęło.
Ale już będzie wysprzątane . I trawa będzie mogła sobie spokojnie wschodzić.Tylko deszczu trzeba .Sucho mocno.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 21:13, 05 kwi 2019

Do góry
Mam nadzieję ostatni zmieniany laptop w tym życiu Siła przyzwyczajeń u mnie ogromna.

Patrzę na fotki u ludzi i widzę, że wszędzie wiosna po pachy, u mnie ciągle oczekiwanie. Coś tam wychodzi, nieśmiało kwitnie, czekam.

Tnę zimozielone, cisowa kula wygląda już całkiem dobrze. Na dole po prawej przycięta tuja, pierwsza w rzędzie. Tnę ręcznie, lubię to robić.

Biała forsycja. Lista łacińska roślin jeszcze niedostępna po zmianie komputera.

Leszczynowiec chiński, lekko podmarzł, ale cieszy, to nowy nabytek.

W ogródku emerytki 21:12, 05 kwi 2019

Do góry
Berberys po drastycznym cięciu pięknie odbił

a tu mam aż trzy sadzoneczki samosiejki tego berberysu, muszę gdzieś przesadzić

to ciemiernik nn, ma po zimie brzydkie liście, ale kwitnie
Ogród Małej Mi 2017 21:11, 05 kwi 2019

Do góry
adkawi napisał(a)
Witaj Aniu ciemierniki masz piękne.Ja się jeszcze nie dorobiłam ..nie wiem jak to się stało .A czy można je pod brzozami posadzić,dadzą rade?

Ogólnie pod brzozami to nic nie chce rosnąc. Ale jak czasami podjesz to możesz spróbować.

Musze w końcu zagospodarować moje siewki bo rozdaje, rozdaje a sobie nie rozsadzę..

I podlać ostatnio kupione na targach .. mam nadzieję, że żyją jeszcze, bo bratki zdążyłam zasuszyć Nalałam wody i może jakimś cudem się podniosą

A to moje siewki.. musiałam wykopać tak, że znalazły się dwa różne obok siebie

I taki cudak z siewek

I tu też siewki w różnych kolorach

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:10, 05 kwi 2019

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Śliczne zestawienie kolorów.

W ogródku emerytki 21:07, 05 kwi 2019

Do góry
Bogusiu, byłam przed chwilą u Ciebie, tak na szybko, wiosna i u Ciebie jest
A to u mnie
żagwin

listki u róży coraz większe

wilczomlecz złocisty

wilczomlecz pstry Lacey, ma bardzo mało pstrych liści
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:03, 05 kwi 2019

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Anusia jak tam pogoda? udało Ci się coś podziałać w ogródeczku? zdrowo u Was Buziolki zostawiam i czekam na info

Basiu od czwartku na Żuławach pogoda się poprawiła. Wreszcie mamy upragnione ciepełko. Mam jeszcze sporo pracy ale co nieco ogarnęłam. Weekendy odpadają, więc muszę dać radę w tygodniu. Ogólnie to fotek mało porobiłam. Kwitnie gipsówka. Szukam siewek werbeny. Trochę za wcześnie ale może coś się za niebawem pojawi. Wysiałam też, wschodzą. Pierwsze wyrosło zielsko .

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:02, 05 kwi 2019

Do góry
Brzozowa Agatko, Toszka zawsze wraca.

Kamilko, to będzie nas dwie polujące na puszkinię. Szafirki rzeczywiście dają teraz po oczach. Powtykałam je w wielu miejscach.

Na przedpłociu

Na rabatach podokiennych

Do twarzy im ze wszystkimi roślinami.

Bawarka 20:59, 05 kwi 2019

Do góry
Obiecane kwitnace grusze

Pelny rozkwit

Dzisiaj widzialam pierwsze, kwitnace czeresnie
Ogród - moje marzenie, zmęczenie i spokój 20:57, 05 kwi 2019

Do góry
Cześć,

postanowiłam dołączyć z moim kosmicznym jeszcze nie ogrodem jestem kompletnym laikiem i wpadłam jak narazie w większość pułapek jakie mogły spotkać początkującego , czyli:
- "kupuję oczami" więc moje rabaty to kogel-mogel, masło maślane itd.
- wydawało mi się, że cokolwiek planuję w ogrodzie, ale po dwóch latach nasadzania - stwierdzam, że jednak nie... tu nie było planu
- ciągle wszystko bym zmieniała, aż samą mnie już to męczy wyobrazcie więc sobie co myśli moja rodzina, kiedy kolejny raz wykopuję i przesadzam...

Ale, wiem że mi się uda, bo:
przede wszystkim uwielbiam ogrodowe zmęczenie, które daje mi nadzwyczajny i niespotykany dotychczas w moim życiu spokój...

Na miły początek bohaterowie kwietnia - barwinki z mojej rabatki - dla wszystkich ogrodowiskowych entuzjastów z pozdrowieniami ze Świdnicy

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:54, 05 kwi 2019

Do góry
Agatek napisał(a)
Anulka a może jakieś focie?

Agata coś tam pocykałam. Mam dla Ciebie taką focię. Gipsówka Może być? Wydawało mi się, że wysadziłam z niej wszystkie liliowce a tu wraz wyrosły.

Bawarka 20:53, 05 kwi 2019

Do góry
Pomylilam sie To jest Suzan

W ogródku emerytki 20:50, 05 kwi 2019

Do góry
Aniu, cieszę się, że ułudka dotarła nieuszkodzona
Zamawiam dużo roślin przez internet, stąd umiejętność pakowania.
Fajnie, że roślina może być dodatkiem do kawy, może to rozpropagujemy
Witaj Bogusiu, trochę mnie nie było u Ciebie, mam ostatnio mało czasu / chodzę na zabiegi rehabilitacyjne /, a potem ogród.
A jest co robić.
Trochę wiosennych widoczków

Ogród Muszelki 20:36, 05 kwi 2019

Do góry
Muszelka napisał(a)
Help! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie...
Czy na zdjęciu są siewki ciemiernika?

Co roku podobne wyskubuję myśląc, że kiełkują jakieś ziarna, które zgubiły ptaki.

Do Ciebie to się przychodzi podziwiać fantastyczne zdjęcia, cokolwiek sfotografujesz, jest przepiękne.
Ale tą ziemię to masz cudowną
Jurajski Ogród 20:29, 05 kwi 2019

Do góry

Piękne widoki warto na takie czekać Pozdrawiam wiosennie
Życie w wiejskim ogrodzie 20:24, 05 kwi 2019

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ewa777 Wiosna w tym roku również wcześnie przyszła do mojego ogrodu, patrzyłem na prognozy na kwiecień, ciepła nie zapowiadają.

Donice upycham w każdym zakątku ogrodu, wystarczy że jest trochę powierzchni i już są nowe. Cierpliwie czekam na tulipany …

Takie małe tulipany masz ? U mnie też w donicach ale od jesieni i teraz mają już pąki kwiatowe. Ty pewno sadziłeś późno ?

Kompozycje kwiatowe jak zawsze przepiękne,
Dwa ogrody 20:15, 05 kwi 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
nie oparłam się stokrotkom, teraz ten kolor jest najładniejszy

zrobiłam ostatnie zakupy bratkowe, maleństwa pachną, na razie śpieszyłam się, by posadzić, w tygodniu jakieś ustawki zrobię

Wow, toż to fabryka bratków i rojników

Ja dziś kupiłam sobie tylko trzy brateczki, lawendowy kolorek.
Ta stokrotka rzeczywiście przepiękna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies