Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:23, 10 kwi 2026

Do góry
Tu masz od roku

Jakieś 200 ton w gabionach i na skarpie plus 30 ciężarówek gruzu i kilkanaście wywrotek 15 tonowych ze żwirem na drodze trochę się nazbierało

Trochę kamieni tu jest
Ranczo Edy 20:06, 10 kwi 2026

Do góry
Ciemierniki ...szukałam kropek bo w poprzednim sezonie dużo kwiatów było z kropkami ...

Ranczo Edy 20:00, 10 kwi 2026

Do góry
Z nasionek dostałam i wsadzone na grządkę i czekam ...
Przetrwało zimę
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 20:00, 10 kwi 2026

Do góry
Justynko trochę widać tu tarasy

Ranczo Edy 19:57, 10 kwi 2026

Do góry
Poszłam szukać jakie to jeszcze szafirki wyszły ...a tu pacze gość był i sobie lata jak nie widzę i kopczyki robi
Poprzednio był w warzywniakowej części ogrodu tu to cegieł moc pewnie nie jednego guza nabił

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:50, 10 kwi 2026

Do góry
Judith napisał(a)
I na koniec śmiech przez łzy - szykujący się do kwitnienia jeden jedyny kwiat magnolii gwiaździstej…

Ale jak to tylko jeden ???
Ranczo Edy 19:44, 10 kwi 2026

Do góry
Zimno idzie...
Nos mi zmarzł, herbatka nie pomogła
Siły na jutro zostawiam ...

Płotu nie ma ...dziura zamiast skalniakowej rabatki i tak po mału do przodu ...

Było tak już trochę początek rozbiórki...

Ogród pod lasem 19:29, 10 kwi 2026

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
No byłam dziś, po truskawkowy

Co to???
Grzebiuszka ziemna 19:26, 10 kwi 2026

Do góry
Kordina napisał(a)
W rewanżu chciałam koleżance pokazać mój ulubiony las i tak mnie zatkało, całe połacie wycięte, dewastacja całkowita, obraz nędzy i rozpaczy. Piękno zamienione w pobojowisko...

Z rzeczy przyjemniejszych zrobiłam w prezencie dla mojej ulubionej koleżanki prezencik stosowny do czasu, podkładki pod kubek z królisami. Miało być w założeniu wintage:

O matko jakie cuda! Też chcę mieć tak utalentowaną koleżankę Korzystać z tego jako podkładki to grzech, powiesiłabym na ścianie, żeby codziennie podziwiać
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:22, 10 kwi 2026

Do góry
I na koniec śmiech przez łzy - szykujący się do kwitnienia jeden jedyny kwiat magnolii gwiaździstej…
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:21, 10 kwi 2026

Do góry
Tulipanki czekają na więcej ciepła . Choć w Warszawie na miejskich rabatach widziałam już kwitnące tu i ówdzie

Fiolki w leśnym zakątku i rozkręcający się barwinek
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 19:18, 10 kwi 2026

Do góry
Z wiosennych nowości:
Pissardi już za chwileczkę już za momencik!

Klony Globosum - uwielbiam je startujące

Migdałek i świdośliwa w blokach startowych

Ogród pod lasem 18:56, 10 kwi 2026

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Gdyby nie fotki powyżej to miałabym szok, ze jagody już masz takie Ale pięknie przybrało rośliny.
Ogród z plażą 18:55, 10 kwi 2026

Do góry
ajka napisał(a)

A tu sesleria w przedogródku, kotki już przekwitają, ale z takimi białymi też ją lubię

Mega te kotki wyglądają na seslerii
Magary Dramaty z Rabaty 18:54, 10 kwi 2026

Do góry
Magara napisał(a)
Ewa - moja sąsiadka przygłucha nie jest, ale ma słuchawki z najwyższej półki, podobno

Kaśku - kilka dni temu byłam prawie odkopana Ale ostatnie trzy dni mega wiatrów sprawiły, że mam rabaty od nowa do sprzątania Naspadało igieł, witek brzozowych, suchelców sosnowych, nawiało suchych liści i innych śmieci z drogi i od sąsiada. Sprzątnę (nie wiem tylko kiedy???) ile się da bo na rabaty już ciężko głębiej wejść z uwagi na cebulowe. No i zimnica u nas straszna, robić się zwyczajnie nie chce
O oczarze wyjątkowo pamiętałam, nawet była próba kupna na Dzień Kobiet, zamiast ciemiernika. Ale wysoka cena za niewielką sadzonkę ostatecznie mnie otrzeźwiła i zabroniłam Małżonkowi kupować
Stacjonarnie u nas lipa z oczarami - są jak kwitną, a wtedy ceny powalają. Jak nie kwitną to tańsze, ale nie wiesz do końca co kupujesz. Ja bym chciałam Amethysta albo ostatecznie Diane. Przez neta mam opory, wolałabym zobaczyć sadzonkę i pokrój na żywo. Więc pewnie oczar pozostanie jednym z wielu moich niespełnionych chciejstw ogrodowych Dzięki za pamięć, cmok

Lucy - dostrzegam tą jakże subtelną różnicę pomiędzy psem, który szczeka, bo ma ku temu powód, a psem, który potrafi ujadać przez kilka godzin non stop biegając wzdłuż płotu Ale nie chcę już tego tematu chyba kontynuować

U nas zimno, wietrznie, nieprzyjemnie, w nocy minusy, i tak ma być jeszcze dobrych kilka dni.
Na pocieszenie kupiłam dziś sobie w Brico pierwiosnka przecudnej urody
Cena mnie powaliła, ale uznałam, że mi się należy

U nas też zimnica w nocy. Pierwiosnek chyba z grupy balerina. Śliczne są.
Sezon 2017 u Hanusi 18:45, 10 kwi 2026

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Izo, Edyto, dziękuję Wam za chwile pobytu u mnie. Czas się kurczy, wiosna gdzie indziej w pełnym rozkwicie, a my dalej czekamy na ciepłe noce. Ja do ogrodu planuję dotrzeć po niedzieli, a może nawet w niedzielę. Zobaczymy jaki grafik mim pokażą moi domownicy. Obydwoje w pracy, i to dość skomplikowanej czasowo. Muszę czekać na przysłowiowe okienko.

Póki co doglądam parapetów. Zasiałam kilka ziarenek pomidorowych, czas pikować. Niewiele 10-15 sztuk, nie jest to duża liczba. Dam radę.

I jeszcze mam przełożone wizyty u doktorów. Też muszę się sprężać, bo jeszcze NFZ wymyśli karę za niestawienie się na umówiony termin.

Nam życzę szybkiego ocieplenia. A straty? Zawsze były, był więc czas się przyzwyczaić. Miłego dnia.

Hanuś i lepiej jak się rośliny nie spieszą, nie wiem jak w moim, ale w ogrodzie rodziców mróz magnolie dzisiaj załatwił w nocy. A mogły być takie piękne. Nic nie poradzimy na to
Ranczo Edy 18:45, 10 kwi 2026

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Bo TY masz szafirki, co jesienią wypuszczają listki. Moje jakieś inne. Nie takie mają liście, Bardziej sztywne i krótkie i jesienią są bezlistne. Zobacz.

Widzę widzę Hanuś śliczne są twoje i mają białawe czapeczki
Miałam też te wysokie ciemno niebieskie ale zostawiłam z nasionami cały skalniak mi oblazły musiałam wykopać a te takie miniaturki cebulki parę kolorów było mam chyba trzeci rok i białych było najmniej i takie jasne niebieskie były .Mam jeszcze w innym miejscu ciekawe czy wyszły ...
Ranczo Edy 18:41, 10 kwi 2026

Do góry

Teraz fotka Magnolii- Ricky zrobiłam i już nie jest tak różowa dostała mrozem i chyba idzie znów na noc .Przepowiednia się sprawdza jak co roku gdy śliwka na przystanku kwitnie to będzie zimno brr...

Ranczo Edy 18:39, 10 kwi 2026

Do góry
Bo TY masz szafirki, co jesienią wypuszczają listki. Moje jakieś inne. Nie takie mają liście, Bardziej sztywne i krótkie i jesienią są bezlistne. Zobacz.
Ranczo Edy 18:37, 10 kwi 2026

Do góry
Berberys

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies