Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

Narsilia 16:45, 09 kwi 2026

Ale piękne te niebieskie miodunki
Marcin89 19:22, 09 kwi 2026

Dziękuję za odpowiedź Sprawdzałem pąki śś i wyglądają ok po tej nocy z przymrozkiem.

A wiśnia Kiku Shidare tak szybko kwitnie? Próbuję sobie ułożyć w głowie kolejność kwitnienia moich odmian wiśni
Agatorek 20:50, 09 kwi 2026

Aniu, jestem zachwycona białą magnolią, pięknie gęsto kwitnie

I widać, że wiosna u Was wcześniej
ajka 12:39, 10 kwi 2026

Magnolia już nie jest taka ładna, widocznie w nocy był przymrozek i ściął kwiaty, podobnie na wisience kojou no mai. Na szczęście nie widzę uszkodzeń na owocowych drzewach.

ajka 12:47, 10 kwi 2026

Klony w przedogródku które mają więcej słońca puszczają listki

I ten przy tarasie

A tu sesleria w przedogródku, kotki już przekwitają, ale z takimi białymi też ją lubię
ajka 12:50, 10 kwi 2026

Szok, powojnik Constance ma już kwiatki

A taka krateczkę dokupiłam sobie na taras do powojników. Będzie pomalowana i przykręcona do doniczki.

Poczyniłam też zakupy w ogrodniczych, ale o tym później.
sylwia_slomc... 18:55, 10 kwi 2026

ajka napisał(a)

A tu sesleria w przedogródku, kotki już przekwitają, ale z takimi białymi też ją lubię

Mega te kotki wyglądają na seslerii
Polon 20:23, 10 kwi 2026

Moje powojniki polecane przez Ciebie ładnie ruszyły, ale do kwitnienia to jeszcze się nie szykują.

Czy w temacie zakupów ogrodniczych jest już “później”? Bo ciekawa jestem
ajka 20:33, 10 kwi 2026

Polon napisał(a)
Moje powojniki polecane przez Ciebie ładnie ruszyły, ale do kwitnienia to jeszcze się nie szykują.

Czy w temacie zakupów ogrodniczych jest już “później”? Bo ciekawa jestem

Gosiu, u mnie jeszcze nie wszystkie powojniki ruszyły Więc ten bardzo mnie zadziwia.

"Później" będzie jutro.

ajka 16:41, 11 kwi 2026

Dziś cudowna pogoda. Powyrywałam trochę chwastów, poprzycinałam cały żywopłot z laurowiśni.

Posadziliśmy nowy nabytek: dąb green pillar, który mi się marzył od dłuższego czasu

I od drugiej strony

Kupiliśmy też i posadziliśmy 13 laurowiśni novita wzdłuż płotu. Mamy już je przy podjeździe i bardzo ładnie nam rosną.

Z nowych nabytków jest jeszcze glediczja sunburst, która ma być posadzona w miejsce umierającej jarzębiny. To będzie chyba praca na całe popołudnie. Gdyby mój eM wiedział, że to drzewo będzie zamiast jego ukochanej jarzębiny, to by tak chętnie ze mną nie wybierał Mam nadzieję, że to był ostatecznie dobry wybór.

Cały czas szukamy też drzewa do przedogródka które posadzę zamiast cisa Wojtka (ten ostatecznie ma rosnąć bliżej domu). Miała to być magnolia soulangeana lub Alexandrina różowa w formie drzewa, ale nawet nie wiedziałam, że to taki problem kupić taką formę. Jeżdżę pytam i na razie bez sukcesu. Już nie wiem czy nie kupić w to miejsce czegoś innego. Np derenia kousa kolumnowego flower tower.