Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Basilikum 09:56, 08 kwi 2026

Święta święta i po świętach. U mnie były pracowite. Za to wczoraj sie polenilam. D,is musze choć na troche do ogrodu ruszyc
eda 23:20, 08 kwi 2026

Oj tak co dobre szybko sobie leci najważniejsze ,że z rodziną i w zdrowiu
Dziś podlałam ogród zimnica na noc po słonecznym dniu a magnolia w pękających pąkach, popryskałam wodą ciekawe czy zadowolona
czekamy razem na ciepełko ...
spokojnej nocy buziaczki Hanuś.
hankaandrus_44 07:53, 09 kwi 2026

Izo, Edyto, dziękuję Wam za chwile pobytu u mnie. Czas się kurczy, wiosna gdzie indziej w pełnym rozkwicie, a my dalej czekamy na ciepłe noce. Ja do ogrodu planuję dotrzeć po niedzieli, a może nawet w niedzielę. Zobaczymy jaki grafik mim pokażą moi domownicy. Obydwoje w pracy, i to dość skomplikowanej czasowo. Muszę czekać na przysłowiowe okienko.

Póki co doglądam parapetów. Zasiałam kilka ziarenek pomidorowych, czas pikować. Niewiele 10-15 sztuk, nie jest to duża liczba. Dam radę.

I jeszcze mam przełożone wizyty u doktorów. Też muszę się sprężać, bo jeszcze NFZ wymyśli karę za niestawienie się na umówiony termin.

Nam życzę szybkiego ocieplenia. A straty? Zawsze były, był więc czas się przyzwyczaić. Miłego dnia.

eda 12:02, 09 kwi 2026

Miłego dnia Hanuś,zdrowia i ciepła czekamy żeby cieszyć się wiosną
Super ,że parapecik ogarniasz taka wiosna w domku
Joku 18:39, 09 kwi 2026

U mnie strat widzę coraz więcej. Mam wrażenie że mroźną zimę rośliny przetrwały nieźle, dopiero ostatnia fala sporych mrozów i ciągnące się mroźne noce dały im się we znaki. Dzisiaj wywaliłam jeden krzak lawendy, wyglądał mi na całkiem nieżywy.
Kordina 22:12, 09 kwi 2026

W takim razie powodzenia w zasiewach Haniu
GorAna 07:32, 10 kwi 2026

Haniu zdrówko najważniejsze
W ogrodzie zaangażuj pomocników a Ty tylko doglądaj z miłością
Alija 10:37, 10 kwi 2026

Haniu, ja też życzę Ci dużo zdrówka i sił do prac ogrodowych, po niedzieli miejmy nadzieję, że pogoda się poprawi, zrobi się cieplej i będzie można trochę poszaleć z przyjemnością w ogrodzie. Najważniejsze to zachować spokój, nie denerwować się, ogród ma być przyjemnością, a nie ciągłym stresem, że czegoś nie dążyliśmy zrobić.
Pozdrawiam serdecznie
hankaandrus_44 18:02, 10 kwi 2026

Kochani, kiedy nie ma mojego ślubnego, to ja jestem bez żadnego nawisu. Nie obchodzą mnie nasadzenia warzywne, chyba, że mam kaprycho. Nie obchodzą mnie równe rządki, albo nie zebrane suszki jesienią. Kiedy będą chęci to zrobię, a jeżeli coś zostanie na zimę, to tylko urok spod śniegu i okrycie dla bylin.

Teraz tylko jeszcze jaki taki porządek i zebranie pędów kosówki na zimową nalewkę. Skoro na Syberii z sosny-pichty robią taki cymes, to i ja sobie naszykuję lekarstw na grypy i kaszle.
Latem jeszcze tymianek i majeranek do tego i będzie super.

Aktualne przymrozki wiosenne mnie też zawsze zapędzają w zgryzoty, czy moje hortensje przetrzymają taki stres. Drzewiaste, bez problemu, a ogrodowe niestety padają, i trzeba ciąć do korzeni, żeby się wykaraskały. A to nie zawsze są badylki z kwiatami. Annabelki też wtedy późno odbijają z karpy. Trudno, mus pogodzić się ze stratą.

Róże herbaciane u mnie padają w takim rozgardiaszu, dlatego mam tylko takie rabatowe, niskie.

Inne obejrzę, JAK BĘDĘ na miejscu. Trzymajcie się ciepło.

sylwia_slomc... 18:45, 10 kwi 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
Izo, Edyto, dziękuję Wam za chwile pobytu u mnie. Czas się kurczy, wiosna gdzie indziej w pełnym rozkwicie, a my dalej czekamy na ciepłe noce. Ja do ogrodu planuję dotrzeć po niedzieli, a może nawet w niedzielę. Zobaczymy jaki grafik mim pokażą moi domownicy. Obydwoje w pracy, i to dość skomplikowanej czasowo. Muszę czekać na przysłowiowe okienko.

Póki co doglądam parapetów. Zasiałam kilka ziarenek pomidorowych, czas pikować. Niewiele 10-15 sztuk, nie jest to duża liczba. Dam radę.

I jeszcze mam przełożone wizyty u doktorów. Też muszę się sprężać, bo jeszcze NFZ wymyśli karę za niestawienie się na umówiony termin.

Nam życzę szybkiego ocieplenia. A straty? Zawsze były, był więc czas się przyzwyczaić. Miłego dnia.

Hanuś i lepiej jak się rośliny nie spieszą, nie wiem jak w moim, ale w ogrodzie rodziców mróz magnolie dzisiaj załatwił w nocy. A mogły być takie piękne. Nic nie poradzimy na to