Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 23:36, 30 gru 2014

Do góry
A teraz rachunek ... :
1.Konsekwencja w kolorystyce - uporządkowałam kolory na rabatach, ogród nadal kolorowy, bo tak lubię, ale nie ma już misz-maszu Unikam pomaranczowego. Trudny to kolor

2.Ograniczona liczba gatunków - to mi pasuje. Łatwiej rozmnażać coś, co się już ma. A jak kupuję nowe roślinki, co najmniej po trzy M tylko nie może pojąć, ze znowu chcę hortensje, mimo, że już mam

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach - pomocne przy porządkowaniu rabat. W grupie siła, jedyne, co jeszcze źle zrobiłam, to sadziłam rzędami. Muszę się poprawić No i budżet nie pozwolił na kupowanie dużych ilości, ale zawsze można się bawić w rozmnażanie

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj - postarałam się o parę duetów. Ten rok pokaże, czy, zdały egzamin. Pomocny jest tu wątek: Co z czym pasuje.

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu - to było najtrudniejsze. Do dziś mam poczucie niedokończonych rabat. Finanse nie pozwalały na szybkie działanie. Ale jest plan. I pragnę się go trzymać.

6.Jak coś zmieniasz, nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu
- najtrudniejsze było tak manewrować, aby głowa zrobiła to, co chciałą szyja. O dziwo M czytał w moich myslach i ogród przechodził totalną rewolucję.

7.Niezawodne rośliny kupuj - to forum pomaga podejmować zaplanowane. przemyślane decyzje. Poznałam listę niezawodnych roślin i zaczynają się pojawiać w moim ogrodzie. Pochopnie tylko M zapakował trzykrotkę do koszyka, o której nie miałam pojęcia. W domu się zdziwiliśmy, że straciła wszystkie kwiatki Kwitnie kwiatami jednego dnia. Za tą trzykrotkę mogłabym mieć inne trawy

8.Zrób listę gatunków i tego się trzymaj - Po przygodzie z trzykrotką trzymam się już listy. Porządny plan jest podstawą, na jego podstawie muszę stworzyć jeszcze zimą listę zakupów na rok 2015

9.Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego - to bardzo przyjemna świadomość. Kobiecie nigdy za mało zakupów. Nauczyłam się pozbywać, oddawać okazy, których nie chcę w ogrodzie. Ostatecznie można wynieść na kompost

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt. - ciężka praca ma różne oblicza. W tej ciężkiej pracy fizycznej pomaga mi M. Z pewnyh powodów mi nie wolno. Gdyby nie on, niczego bym w ogrodzie nie osiągnęła. Oby wszystkie dziewczyny miały pomoc swoich e-Mów
Ogród cioci czyli ciociogród :) 23:21, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Synuś się urodził o 22.00 przez cesarskie. miało być Boże Narodzenie, a był Sylwester. Najpiękniejsze moje wspomnienia z północy, kiedy poprosiłam pielęgniarkę, aby mi go przyniosła w ramiona Za oknem fajerwerki, a ja tuliłam synka.

Dziś u mnie też było -15, brrrrrrrrrrrrrrr...

Wspomnienie super No i zawsze możesz go tulić o północy dopuki pozwoli
Rododendronowy ogród II. 23:20, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bożenko, jak już u mnie pomyłkowo wkleiłaś linki, to ja chętnie bym je zamieniła na jakieś edukacyjne zdjątko z twoimi ptaszkami przy karmniku Jeśli łaska oczywiście. Sikoreczki i mazurki u mnie goszczą, więc jak coś wkleisz inszego, to kolekcja mi się zwiększy, hi, hi

Wkleiłam.
Ogródek Iwony 23:12, 30 gru 2014

Do góry
Przy okazji na podsumowanie roku Dekalog Danusi wklejam też do siebie. jako rachunek sumienia ogrodnika
Dekalog Danusi.
1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz, nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt.
Rododendronowy ogród II. 23:10, 30 gru 2014

Do góry
Bożenko, jak już u mnie pomyłkowo wkleiłaś linki, to ja chętnie bym je zamieniła na jakieś edukacyjne zdjątko z twoimi ptaszkami przy karmniku Jeśli łaska oczywiście. Sikoreczki i mazurki u mnie goszczą, więc jak coś wkleisz inszego, to kolekcja mi się zwiększy, hi, hi
Piruet na polnej drodze 23:04, 30 gru 2014

Do góry
Powodzenia życzę, od dekalogu każdy ogrodnik powinien zacząć. Jak będziesz miała pytania, śmiało się pytaj. Dziewczyny są pomocne, ale pamiętaj, że ostateczne decyzje ty musisz podjąć. Nikt za ciebie tego nie zrobi. Ogród musi się Tobie podobać i jego użytkownikom.
A i najważniejsze: Kopiowanie (czytaj: inspiracje) są tu dozwolone

Dekalog Danusi.
1. Konsekwencja w kolorystyce

2. Ograniczona ilość gatunków

3. Duże ilości jednakowych roślin w grupach

4. Zgrane duety (jedna roślina podkreśla urodę drugiej) - szukaj takich i spisuj

5. Jak coś zaczniesz - skończ, bo się rozmyślisz i będziesz stała w miejscu

6. Jak coś zmieniasz, nie żałuj, zmieniaj i idź do przodu

7. Niezawodne rośliny kupuj

8. Zrób listę gatunków i tego się trzymaj

9. Nie biadol, jak coś padnie - masz miejsce na coś lepszego

10. Pogódź się z tym, że będziesz ciężko pracować, aby osiągnąć efekt.
Ogródek Iwony 22:56, 30 gru 2014

Do góry
Witaj Karlinko. Jak masz na imię? Karolinka może? Miło mi cię gościć.
Nie przerażaj się, dasz radę, na pewno. Zima dobra jest na planowanie. Wiosna, to początki realizacji, zadowolona będziesz za kilka lat, ale to normalne A jak nie, to zawsze można przekopać. Znasz Dekalog Danusi?
Od niego powinnaś zacząć. A potem małymi kroczkami, rabatka po rabatce, zgodnie z planem. I się ani nie obejrzysz, jak będziesz miała pięknie

Lecę poszukać Dekalog i wkleję go u Ciebie
Ogródek Iwony 22:33, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Bożenko, polecam się. Edytowałam wpis, teraz już możesz korzystać. Dla ciebie też jest
A jak masz ochotę, wklej do siebie, a co tam

To wkleję.
Rododendronowy ogród II. 22:31, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za odpowiedź. Nie mogłam się doczekać i zapytałam się Danusi. Odpowiedziała podobnie pozdrawiam

Nie było mnie długo bo oglądałam Twoje programy
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:31, 30 gru 2014

Do góry
U mnie chyba odwilży nie będzie, bo mnie nic nie łamie. Choć po dzisiejszym wariactwie na O. może być zmiana pogody, hi, hi
edytowałam mój post. Wkleiłam ci wypowiedź Bogdzi
Rododendronowy ogród II. 22:27, 30 gru 2014

Do góry
Bogdziu, dziękuję za odpowiedź. Nie mogłam się doczekać i zapytałam się Danusi. Odpowiedziała podobnie pozdrawiam
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:27, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, przysyp. Danusia odpowiedziała Albo poczekaj do następnych opadów

Nooo przeczytałam właśnie. No już zostawię jak jest, nie będę przysypywać bo ten śnieg sypki jest nie będzie się trzymał A Gosia pisała dzisiaj, że odwilż będzie. Jak dla mnie to słabo, ale dla Rh lepiej chyba hm
Rododendronowy ogród II. 22:26, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, snieg otrzepałam z tujek. czy z rodków też mam otrzepać, czy zostawić? Pod kołderką jest stroisz.

Jeżeli śniegu jest bardzo dużo i jest puszysty to lekko otrzep ale jeśli jest zmrożony to nie otrzepuj bo przy mrozie gałązki rh są bardzo kruche i łatwo je złamac a zmrożony śnieg i tak z nich nie spadnie.
Ranczo Edy 22:20, 30 gru 2014

Do góry
Edytko, a ty co dziś ? Nie ma Cie? Na Sylwestra już wyjechałąś ?
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:14, 30 gru 2014

Do góry
Ewa, przysyp. Danusia odpowiedziała Albo poczekaj do następnych opadów

Bogdzia napisał(a)

Jeżeli śniegu jest bardzo dużo i jest puszysty to lekko otrzep ale jeśli jest zmrożony to nie otrzepuj bo przy mrozie gałązki rh są bardzo kruche i łatwo je złamac a zmrożony śnieg i tak z nich nie spadnie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:13, 30 gru 2014

Do góry
Dziękuję za informaję. Nie wyłamują się, zatem zostawiam pod kołderką
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:09, 30 gru 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, czy rodki otrzepać ze śniegu, czy zostawić na nich pierzynkę ?

Zostawić, chyba że się wyłamują. No to otrzepać.
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:49, 30 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
A widzę i do Danusi dotarłaś z pytaniem Będę podglądać odpowiedź
Chociaż u mnie już popijwodo bo śnieg zrzucony, ale na przyszłość się przyda.

Jak co, to nasypiesz, ha, ha
Co z tym ogródeczkiem począć 21:46, 30 gru 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)

Iwonka ja uważam że chłop gorszy od kobity
Kobicie powiesz 10 razy i jest szansa ze załapie, a chłop nie ma szans
Mój dalej nie wie w jakim celu ten renifer cały czas stoi

Mój od 25 lat nie rozumie, po co serwetki szydełkuję i muszą potem leżeć na komodzie.
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 21:41, 30 gru 2014

Do góry
Później poszukam modełko, coś się powinno udać.
Ja robiłam z miękkiego papieru, są delikatne. Zastanawiałam się nad wykonaniem z brystolu, ale wtedy trzeba kleić Magikiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies